از جمله راهکارهای موثری که در جهت تغییر و نوسازی وسایل مختلف چوبی و ام دی اف می توان انجام داد رنگ آمیزی آن ها می باشد که بایستی با توجه به جنس آن ها این عمل را انجام داد و از رنگ و ابزار مخصوص در این زمینه استفاده نمود تا بتوان به جای صرف هزینه زیاد برای خرید و سایل جدید به راحتی و با کمترین هزینه به آن ها ظاهری تازه داد و باعث جذابیت محیط موردنظر شد. در همین راستا تصمیم داریم در این مطلب برای یادگیری شما عزیزان به آموزش رنگ کردن ام دی اف بپردازیم.
نحوه رنگ کردن ام دی اف
بهتر است بدانید که ام دی اف در واقع نوعی چوب مصنوعی بوده که از الیاف چوبی ریز با چسب و عمل فشرده سازی در هم شکل می گیرد. این محصول جایگزین اغلب مصنوعات چوبی در صنایع ساختمانی و طراحی داخلی بوده و به خاطر خصوصیات ویژه خود همیشه کاربرد و طرفداران زیادی داشته است و در تولید و ساخت انواع وسایل مختلفی همچون میز، کمد و … استفاده می گردد. از جمله مواردی که می تواند باعث جذابیت و زیبا سازی ظاهر این محصول شود رنگ کردن ام دی اف است که اصول و نکات مخصوص به خود را دارد.
ورق های ام دی اف از مشتقات چوبی به حساب آمده و بدین ترتیب می توان رنگ زدن آن ها را کاری راحت به شمار آورد. رنگ اسپری از جمله رنگ هایی بوده که می توان از آن برای عوض نمودن رنگ ام دی اف استفاده نمود. رنگ های اسپری از تنوع زیادی برخوردار بوده و بهتر است که از آن ها در محیط باز استفاده گردد چرا که حاوی ذرات شیمیایی بوده که در هوا معلق می باشند و برای سلامتی خطرناک هستند.
از ورق های ام دی اف برای ساخت کابینت آشپزخانه استفاده می گردد. این ورقه ها جذب کننده رطوبت بوده و همین امر موجب شده که دچار ترک خوردگی شوند یا به مرور فرسوده و کهنه شوند. به همین خاطر بهتر بوده پیش از رنگ آمیزی در ابتدا از رنگ آستری یا پرایمر استفاده نمایید تا این ورق ها کاملا آبندی شوند. در ادامه مراحل رنگ آمیزی ام دی اف را به طور کامل شرح داده ایم.
روش رنگ آمیزی
در ابتدای کار باید سطح چوب موردنظر را آماده نمایید برای این کار با کمک فشار هوا و یک دستمال نمناک سطح ام دی اف را به طور کامل تمیز و پاکسازی نمایید. پس از آن نوبت به اعمال رنگ آستر می رسد. ترکیبات مختلفی برای اجرای آستری و آب بندی وجود داشته که باید نسبت به آن ها آگاهی داشته باشید. به منظور زدن پرایمر بر روی لبه ها باید از یک قلمو و بر روی سطوح باید از غلتک نقاشی فومی استفاده نمایید. پرایمر بایستی سطح کار را به صورت کامل و یکدست پوشش دهد و در ضمن تا حد امکان حالت ظریف و نازکی داشته باشد.
در گام بعدی باید سطح کار را برای رنگ مخصوص آماده نمایید. خشک شدن لایه آستر به جنس پرایمر استفاده شده بستگی دارد. بعد از خشک شدن پرایمر نیاز بوده روی سطح به صورت ملایم سمباده زده شود. این عمل برای از بین بردن اضافات پرایمر، صاف کردن لبه ها و آماده سازی سطح کار برای رنگ زدن نهایی انجام می شود. بعد از سمباده زنی دوباره سطح بایستی با اعمال فشار هوا و دستمال نمناک پاک شود. دستمال نباید حالت خیسی داشته باشد و فقط کمی نم داشته باشد کافی است.
در مرحله نهایی رنگ کردن ام دی اف باید رنگ مخصوص و موردنظر به سطح ورق ام دی اف زده شود. انتخاب های زیادی برای انجام این امر وجود داشته که باید نسبت به آن ها مطلع باشید. همانند مرحله آستر زنی برای رنگ آمیزی لبه ها از یک قلمو و برای رنگ آمیزی سطوح از یک غلتک نقاشی فومی باید استفاده گردد. همینطور بعد از تمام شدن رنگ زدن لبه ها بهتر است به منظور به وجود آوردن سطحی صاف روی آن هم غلتک کشیده شود.
رنگ آمیزی سطح ام دی اف با اسپری
رنگ آمیزی ام دی اف های روکش دار از جمله مواردی بوده که اجرای آن احتیاج به مقداری مهارت دارد. در این شیوه با کمک اسپری ورق های ام دی اف روکش دار رنگ آمیزی می شوند.
در صورتی که این ورق ها به شکل جداگانه باشند رنگ آمیزی آن ها آسان می باشد ولی در صورتی که قصد رنگ آمیزی لوازمی همچون کابینت یا کمد روکش دار را دارید این عمل به توجه و تخصص زیادی احتیاج دارد.
- در صورتی که روکش های ام دی اف ساده و بدون طرح باشند رنگ آمیزی آن ها راحت تر می باشد.
- برای رنگ آمیزی ام دی اف با استفاده از اسپری به بعضی لوازم احتیاج دارید که پیش از رنگ آمیزی بایستی آن ها را آماده کرد.
- پیش از اسپری نمودن بایستی بخش هایی که در مجاورت رنگ اسپری می باشند و نمی خواهید آن ها را رنگ آمیزی کنید به صورت کامل پوشش دهید.
- رنگ هایی که برای ام دی اف روکش دار استفاده می گردند از دو مدل لاتکس و روغنی بوده که پیش از رنگ آمیزی بایستی نوع رنگ مدنظر را انتخاب کرده و بخرید.
- در صورتی که از رنگ های لاتکس برای رنگ زدن استفاده می کنید از مدلی که صد درصد آکریلیک دارد بکار ببرید چرا که این نوع رنگ از میزان چسبندگی زیادتری برخوردار می باشد.
- مناسب ترین مورد برای رنگ آمیزی ام دی اف های روکش دار رنگ های روغنی می باشند. این رنگ ها به طور معمول به شکل یکنواخت بوده و دارای ویژگی ضد لک نیز می باشند.
- در صورتی که پروسه رنگ آمیزی را در یک محیط بسته انجام می دهید بایستی درب ها را باز نگه داشته و حتما از یک ماسک استفاده نمایید.
نحوه رنگ کردن MDF
نکته ای که در رنگ آمیزی ام دی اف روکش دار بایستی به آن دقت نمایید این است که بایستی مدل روکش ورق های ام دی اف معین باشد. به طور معمول روکش های لمینیت، چوبی و حتی فلزی به آسانی رنگ می شوند. بعضی از روکش های پلاستیکی ام دی اف در مقابل رتگ استحکام زیادتری دارند و بایستی با کمک ترفند ها و تکنیک های مخصوصی رنگ آمیزی شوند.
مرحله نخست رنگ کردن ام دی اف روکش دار سمباده زنی می باشد. در این گام بایستی سطح کابینت را با کمک سمباده کاملا تمیز کنید. سمباده زنی بایستی به اندازه ای باشد که سطح ام دی اف کاملا صاف و یکدست گردد تا رنگ به درستی بر روی آن قرار بگیرد.
گرد و غبارهای تولید شده در اثر سمباده زدن بایستی به طور کامل از سطح ام دی اف تمیز شوند. در گام بعدی رنگ ها را باید آماده کنید که در رابطه با بکارگیری اسپری رنگ این عمل خیلی آسان تر انجام می گیرد. در انتخاب رنگ توجه زیادی داشته باشید. این رنگ ضمن داشتن کیفیت بالا بایستی با محیط و دیزاین آن مطابقت داشته باشند.
در صورتی که ورق های ام دی اف به یک رنگ آمیزی اصولی احتیاج دارند بهتر است که اولین لایه را به شکل کمرنگ و آستری اسپری نمایید و صبر کنید تا رنگ به شکل کامل خشک گردد. بعد لایه بعدی را بر روی آن بزنید. به طور معمول رنگ های لعاب، آکریلیک و اسپری رنگ بهترین عملکرد را برای رنگ کردن ام دی اف دارند. اسپری رنگ خیلی کاربردی بوده و بکار بردن آن خیلی راحت می باشد.
از این که تا پایان این مطلب با ما همراه شدید بسیار سپاس گزاریم، همچنین می توانید در صورت تمایل برای یادگیری نحوه رنگ کردن سرامیک و آشنایی با ایده های تزیین دیوار بالکن بر روی لینک های داده شده کلیک کرده و از این مطالب بازدید نمایید.
منبع : آرگا