دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

اهمیت ندادن به حرف دیگران با چه راهکارهایی امکان پذیر است؟

  • شیوا فهیمی
  • ۲۲ آذر ۱۴۰۲
  • ۰

اگر می خواهید با آسودگی خیال و فراغ بال بیشتری زندگی کنید اهمیت ندادن به حرف دیگران را یکی از اصول زندگی خود در نظر بگیرید. با ما همراه باشید تا راهکارهای آن را فرا بگیرید.

همانطور که می دانید همه ما تنها یک بار می توانیم زندگی در این دنیا را تجربه کنیم بنابراین آن را با نگرانی بیش از حد در مورد افکار و نظرات دیگران تلخ و ملامت بار نسازیم. با این مطلب همراه ما باشید تا راهکارهای اهمیت ندادن به حرف دیگران را فرا گرفته و همچنین دلایل این موضوع را بدانید.

راهکارهای اهمیت ندادن به حرف دیگران

هنگامی که از اهمیت دادن به حرف دیگران صحبت به میان می آید نکته مهم این است که چه اندازه به حرف دیگران باید اهمیت داد و یا اصلا چرا باید حرف و نظرات دیگران مهم باشد؟ اگر این موضوع را در نظر بگیرید که بیشتر سخنان اطرافیان ما غیر کارشناسانه و ناآگاهانه می باشد آن گاه در می یابید که باید به موضوع اهمیت ندادن به حرف دیگران به صورت اساسی فکر کرد.

       

انسان ذاتا تمایل دارد دیگران او را بپذیرند و دوست داشته باشند در حالی که همیشه این طور نیست. نگرانی بیش از اندازه در مورد افکار دیگران اثرات منفی بسیاری بر زندگی شما می گذارد. این وسواس فکری زندگی را برای شما تلخ کرده و اجازه نمی دهد با خود و دیگران راحت باشید.

به این ترتیب با اهمیت ندادن به حرف دیگران از زندگی بیشتر لذت ببرید. در مطلب ادامه به دلایل این موضوع و راهکارهای آن اشاره خواهد شد.

دلایل اهمیت ندادن به حرف سایرین

در این بخش به دلایل اهمیت ندادن به حرف و نظرات دیگران می پردازیم. دلیل اول این که حرف و نظر سایرین عمدتا کارشناسانه نبوده و صرفا یک دیدگاه شخصی و با توجه به تجربیات آن فرد می باشد. در نتیجه ممکن است نادرست و غیر منطقی باشد. در مواردی هم افراد نظراتی می دهند که به آن اشراف کامل ندارند.

از این رو نمی توان با قاطعیت حرف آن ها با پذیرفت مگر در مواردی که یک کارشناس توصیه ای نماید. به طور مثال پزشکی که درباره بیماری توضیحاتی بیان می دارد حرف های کارشناسانه می زند. اگر به حرف های سایرین اهمیت بدهید در کمترین حالت باعث شده که در مسیر زندگی سردرگم گردید و یا تغییر نادرست پیدا کنید.

حتی ممکن است به مسیر پیش رو شک کرده و تغییر مسیر دهید. افرادی که قاطع نیستند ممکن است کاملا تصمیمات خود را عوض کنند. از دیگر دلایل مهم نشمردن حرف دیگران می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • نظر و حرف های سایرین دائما با شرایط مختلف تغییر می کند.
  • هیچکس از وضعیت زندگی شما به اندازه خودتان آگاه نیست.
  • حرف افراد هیچ گاه نظم و منطق ثابت و معینی ندارد.
  • شما هیچ وقت نمی توانید همه را راضی نگه دارید.
  • توجه مداوم به حرف سایرین ارزش ها، اهداف و مسیر زندگی شما را تغییر می دهد.
  • یک نسخه برای همه افراد جواب نمی دهد.
  • زندگی بسیار کوتاه تر از آن است که با نظر سایرین آن را بگذرانید.
  • مسائل زندگی شما آنقدری که فکر می کنید در زندگی سایرین حائز اهمیت نیست.

به این ترتیب همانطور که اشاره شد حرف ها و نظرات های افراد در طول زمان معمولا ثابت نبوده و ممکن است امروز یک پیشنهاد داشته باشند و فردا خودشان به این نتیجه رسیده که حرف آن ها درست نبوده و نظر دیگری ارائه می دهند. در ضمن این زندگی شما بوده و به هیچ کس جز شما ارتباطی ندارد.

سایرین می توانند هر طور که مایلند در مورد شما تصور داشته باشند. همانطور که شما آزاد هستید به هر چه که دوست دارید فکر کنید. تفکرات و تصورات بقیه نمی تواند در آنچه هستید تغییری ایجاد یا ارزش شما بکاهد مگر این که خودتان این اجازه را به آن ها بدهید.

نکته مهم این است که هرگز خود را دست کم نگرفته و بدانید که هر انسانی دارای استعدادها و شرایطی می باشد و خود به نقاط ضعفش بهتر از هر فرد دیگری آگاه است. این درست نیست که با توجه به حرف های دیگران زندگی کنیم. گاهی مواقع نیاز است خود نیز تجربیات و آموخته هایی کسب کنیم.

برخی به نظرات دیگران توجه می کنند تا آن ها را از خود راضی نگه دارند. در حقیقت تصور می کنیم با قبول نظر سایرین، آن ها از ما راضی خواهند بود. ولی این تصور اشتباه است. به طور مثال ممکن است یک لباس یا کفش از نظر شما زیبا و جذاب باشد ولی چون دیگران آن را نازیبا توصیف کرده اند خود را از داشتن آن محروم نمایید.

در ضمن به خاطر داشته باشید دیگران چندان هم به مسائل شما اهمیت نمی دهند. همه افراد زندگی روزمره و چالش های مختلفی را سپری می کنند و آنقدر وقت ندارند که مدام به حرف زدن در مورد شما بپردازند. همه سعی می کنند به زندگی خودشان اهمیت بدهند که طبیعی است.

حتی اگر دیگران بخشی از زندگی شما را بررسی و در مورد آن صحبت کرده باشند تنها پوسته زندگی شما بوده و از واقعیت و اساس زندگی شما آگاهی ندارند. شما باید به اولویت های خود در زندگی پرداخته و برای رسیدن به اهداف خود تلاش کنید. اگر بخواهید مدام به حرف دیگران اهمیت بدهید دیگر نمی توانید به راحتی و قاطعانه تصمیم بگیرید.

به عبارتی قدرت تصمیم گیری درست را از دست می دهید. باید بدانید شاید موضوعی که برای شما خیلی مهم بوده برای دیگران اصلا اهمیتی نداشته و حتی لحظه ای هم به آن فکر نکرده اند.

راهکارهای اساسی عدم اهمیت به حرف دیگران

ممکن است با شنیدن حرف یا نظری از اطرافیان ساعت ها و شاید روزها در مورد آن فکر کرده باشید و برای مدت ها لذت زندگی را از خود سلب نمایید. در حالی که شاید این موضوع آن قدرها هم ارزش فکر کردن نداشته باشد. اجازه ندهید حرف و نظرات شخصی برخی افراد مسیر زندگی شما را به راحتی تغییر دهید. در ادامه با چند راهکار اساسی برای توجه نکردن به حرف دیگران آشنا می شوید.

تقویت اعتماد به نفس

گاهی مواقع در شرایطی قرار می گیریم که ناخواسته حرف های دیگران را به سمت خود جلب می نماییم. به طور مثال زمانی که در جمع کنکوری ها قرار می گیرد حرف های مختلف و سوالات گوناگونی از سختی و آسانی آن رد و بدل می شود. گاه نظراتی هم داده می شود. برخی از این نظرات ممکن است درست نباشد. در حقیقت انسان ناطق بوده و حرف زدن را دوست دارد.

برخی مواقع این حرف ها خوب هستند و برخی مواقع نه. به این ترتیب سعی کنید اعتماد به نفس خود را افزایش دهید.

قاطع بودن در تصمیم گیری ها

سعی کنید سست اراده و دمدمی مزاج نباشید. به ارزش های خود اهمیت بدهید. ممکن است برخی افراد به نقاط قوت خود آگاهی کافی نداشته و دائما خود را سرزنش کنند. این افراد خیلی سریع با حرف بقیه مسیر و ارزش خود را تغییر می دهند. شما مسئول زندگی خود بوده و باید جوابگوی خواسته های خود باشید. این اشتباه است که زندگی را با سلیقه و نظرات بقیه پیش ببرید و از خود اراده ای نداشته باشید.

دوری از بحث های بیهوده

سعی کنید از بحث های بیهوده با سایرین دوری کنید. مثلا به دنبال این نباشید که ثابت کنید فلانی حرف اشتباهی زده یا حرف زشتی زده است. این که ثابت کنید حق با شما بوده یا طرف مقابل تاثیری در تصمیم گیری شما دارد؟ اگر به تصمیم و هدف خود ایمان دارید بحث و درگیری بیهوده را کنار بگذارید.

تعیین حد و مرز برای روابط خود

اگر فردی در مورد موضوعاتی که به وی ارتباطی ندارد اظهار نظر می کند سعی کنید در کمال خونسردی بحث را عوض کرده یا محترمانه بیان دارید که علاقه ای به حرف زدن در مورد این موضوع را ندارید. تعیین ارزش ها و خطوط قرمز کمک می کند روابط سالمی داشته باشید.

قبل از این که به مرحله ای رسیده که حرف دیگران سبب رنجش و آزردگی خاطر شما گردد با مدیریت درست و تعیین حد و مرز روابط می توانید از بروز چالش پیشگیری کنید. ضمنا اگر می دانید با حضور در جمعی مسائلی مطرح می شود که موجب رنجش خاطر شما است از این فضا دوری کنید.

اهمیت ندادن به تایید یا عدم تایید دیگران

اگر بخواهید همواره به دنبال تایید دیگران در مورد خود باشید خواسته یا ناخواسته باید طبق نظر آن ها عمل کنید. به این ترتیب اگر مسئله ای از نظر شما درست یا نادرست است به تایید دیگران نیاز نیست. البته مشورت کردن با تایید گرفتن خیلی تفاوت دارد. در مشورت گرفتن نظرات دیگران را شنیده و در نهایت این خود شما هستید که تصمیم می گیرید.

عدم واکنش به نظرات دیگران

گاهی مواقع هر چه در مقابل حرف های دیگران گارد بگیرید و واکنش نشان دهید بیشتر نقاط ضعف از خود نشان می دهد و ممکن است آن فرد رفتار آزاردهنده اش را عمدا بیشتر ادامه دهد. کافی است از بحث با او دوری و به حرف های بقیه نیز اهمیت ندهید. حتی در ظاهر هم بی تفاوت بودن را نشان دهید به تدریج آن فرد پی می برد که تلاش هایش بیهوده است.

در این مطلب سعی شد  شما عزیزان را با دلایل و راهکارهای اهمیت ندادن به حرف دیگران آشنا نماییم. همچنین در صورت تمایل برای آشنایی با سبک های ارتباط با دیگران و  اشتباهات هنگام حرف زدن روی لینک ها کلیک و از این مقالات نیز بازدید نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *