دسته ها
چهارشنبه ۱۸ مهر ۱۴۰۳

راهنمای خرید ویدئو پروژکتور خانگی و نکاتی که قبل از خرید باید بدانید

  • شیوا فهیمی
  • ۲۴ آذر ۱۴۰۲
  • ۰

اگر به فکر تهیه یک ویدئو پروژکتور خانگی هستید در این مطلب راهنمای خرید ویدئو پروژکتور ارائه می شود تا با آگاهی بیشتری نسبت به خرید این وسیله اقدام کنید.

با ورود پروژکتورهای جدید به دنیای فناوری حالا می توانید فیلم های پرفروش سینمایی را در خانه نیز تماشا کنید. با داشتن یک پروژکتور سینمای خانگی تجربه سینما را به منزل می آورید. این مطلب راهنمای خرید ویدئو پروژکتور خانگی را ارائه می دهد.

آشنایی و راهنمای خرید ویدئو پروژکتور خانگی

با ورود نوع جدید ویدئو پروژکتورها به دنیای فناوری دیگری نیاز نیست برای تماشای آخرین فیلم های پرفروش به سینما بروید. زیرا با تهیه یک پروژکتور سینمای خانگی می توانید تجربه سینما را در منزل داشته باشید. این پروژکتورهای پیشرفته خانگی کیفیت تصویر بالا، روشنایی متناسب با نور محیط، کنتراست عالی و رنگ های زنده و باکیفیتی دارند.

زمانی ویدئو پروژکتور یک ابزار لوکس محسوب می شد که تنها در محیط های اداری و آموزشی مورد استفاده قرار می گرفت. از آن زمان مدت زیادی گذشته و امروزه شاهد حضور این دستگاه در منازل، هتل ها، اتاق های کنفرانس و … می باشیم. به این ترتیب اصلا جای تعجب ندارد که خرید ویدئو پروژکتور نسبت به سال های قبل با رشد زیادی روبرو شده باشد.

بیشتر این پروژکتورهای خانگی، قابل حمل هستند، در نتیجه می توانید حتی فیلم های مورد علاقه خود را بیرون از منزل و زیر نور ماه تماشا کنید. چه قصد خرید یک پروژکتور سینمای خانگی فورکی را داشته، یا یک پروژکتور خانگی که منابع اچ دی را عالی نمایش دهد و یا تصمیم به خرید پروژکتور قابل حمل دارید، در ادامه راهنمای خرید ویدئو پروژکتور خانگی ارائه می شود تا با آگاهی بیشتری نسبت به خرید آن اقدام کنید.

مفاهیم مرتبط با خرید ویدئو پروژکتور

پروژکتورها بهتر از تلویزیون می باشند. اگرچه کیفیت تصویر در پروژکتور به اندازه تلویزیون با همان قیمت عالی نبوده و به یک اتاق تاریک نیاز است. همچنین کمی صدای بلندی دارند. پروژکتورهای سینمای خانگی از چند صد تا ده ها هزار دلار قیمت دارند. در ادامه با برخی مفاهیم مربوط به ویدئو پروژکتور خانگی آشنا می شوید.

Lumen

در راهنمای خرید ویدئو پروژکتور یکی از مهم ترین مشخصات آن Lumen می باشد. Lumen توضیح می دهد یک پروژکتور چه اندازه می تواند نور تولید کند. مقدار این ویژگی تعیین می کند که تصویر چقدر روشن بوده و چه اندازه می توان آن را بزرگ نمود.

به طور کلی یک پروژکتور با ۳ هزار لومن احتمالا روشن تر از یک مدل ۲ هزار لومن است. ولی اگر قصد دارید بین ۳۰۰۰ تا ۳۱۰۰ لومن را انتخاب نمایید، حتی اگر این اعداد دقیق باشند، این تفاوت اندک به هر حال قابل مشاهده نیست. سعی کنید روشن ترین پروژکتور ممکن را خریداری کنید. البته جنبه های دیگر مانند دقت رنگ، نسبت کنتراست و … نیز اهمیت دارد.

ولی در بررسی اولیه پروژکتور ابتدا بررسی کنید خروجی لومن در محدوده قیمت مدنظر شما است یا نه. در ضمن می توان روشنایی یک پروژکتور را کاهش داد ولی نمی توان روشنایی یک پروژکتور کم نور را افزایش بدهید مگر آن که تصویر را کوچک نمایید.

لیزر یا لامپ ال ای دی

پروژکتور تصویر و نور را جداگانه ایجاد می کند. یک منبع نور سبب تولید نور شده و در ادامه نور روی تراشه ایجاد کننده تصویر تمرکز می یابد. پروژکتورهای جدید از سه فناوری ال  ای دی، لیزر و لامپ های UHP یا فشار بسیار بالا به عنوان منبع نور استفاده می کنند.

به طور کلی لامپ های پر قدرت رایج تر هستند. لامپ های تقریبا ارزان قیمت UHP می توانند نور فراوانی ایجاد کنند ولی در طی زمان تخریب می شوند. یک پروژکتور UHP هرگز به اندازه ای که اولین بار روشن می شود، روشنایی ایجاد نمی کند مگر این که لامپ تعویض شود.

البته فرایند تخریب لامپ آن کندتر است. در بررسی ها اگر هر شب به مدت ۴ ساعت از پروژکتور استفاده شود این لامپ حداقل ۱۰ سال دوام می آورد. در مورد پروژکتورهای خانگی فناوری ها تقریبا جدید می باشند. منابع نور ال ای دی و لیزر خنک تر از لامپ های UHP می باشند.

ال ای دی و لیزرها در پروژکتورها به شیوه های مشابهی عمل کرده و برخی از پروژکتورها از هر دو بهره می برند. ال ای دی و لیزرها خیلی کارامدتر از لامپ های ال ای دی می باشند ولی هزینه تولید نور بالایی دارند. امروزه تعداد بسیاری پروژکتور مبتنی بر ال ای دی مقرون به صرفه وجود داشته ولی معمولا کم نور هستند.

فناوری تراشه پروژکتور

بعد از این که لامپ ال ای دی، UHP یا لیزر نور را ایجاد کرد نوعی تراشه داخل پروژکتور نور تولیدی را به یک تصویر واقعی تبدیل می نماید. درباره تراشه های پروژکتور سه نوع فناوری DLP، LCD و LCoS موجود است. که در ادامه به صورت مختصر با آن ها آشنا می شوید.

  • فناوری LCD : پروژکتورهای اقتصادی یا متوسط که اکثرا در شرکت اپسون به تولید می رسند به این فناوری مجهز هستند. نسبت کنتراست آن اغلب ضعیف بوده و تاری حرکت در آن دیده می شود. همچنین کیفیت رنگ آن می تواند از بیشتر پروژکتورهای DLP بهتر باشد.
  • فناوری DLP : این فناوری که به شارپست پیکچر یا واضح ترین عکس معروف می باشد، تار بودن حرکت در آن دیده  نمی شود و نسبت کنتراست و کیفیت رنگ آن، در متوسط است. این فناوری در برندهای مختلف با طیف گسترده قیمتی در دسترس می باشد.
  • فناوری LCoS : معمولا پروژکتورهای متوسط ​​تا سطح بالا از جمله شرکت سونی از این فناوری بهره می برند. این پروژکتورها بهترین نسبت کنتراست را داشته ولی تاری حرکت در آن ها دیده می شود. هر چند که کیفیت رنگ بیشتر آن ها خوب می باشد، ولی برای دستیابی به کیفیت رنگ مناسب، بایستی به دنبال پروژکتورهای سطح بالاتر باشید.

جابجایی

قابل ذکر است پروژکتورهای DLP تک تراشه اقتصادی معمولا تغییر لنز خیلی کمی دارند، حتی در صورت وجود. به این مفهوم است که نمی توانید ارتفاع تصویر را بدون حرکت دادن پروژکتور تنظیم نمایید. این واحدها معمولا زاویه پرتاب رو به بالا هم دارند، به این معنا که پایین تصویر در بالای پروژکتور قرار داشته از این رو پروژکتورهای DLP تک تراشه بایستی یا روی سقف یا روی یک میز نصب گردند.

بسیاری از پروژکتورهای LCD و تقریبا تمام پروژکتورهای LCoS دارای شیفت لنز یا لنز متغیر هستند، پروژکتورها محدوده زوم محدودی داشته، هرچند برخی از آنها بیشتر از بقیه می باشند. برای ایجاد یک تصویر با اندازه خاص، فواصل محدودی برای کار پروژکتور وجود دارد. مشخصاتی که معمولا به عنوان فاصله پرتاب  بیان می شود برای پروژکتورهای اقتصادی، می تواند به اندازه چند فوت باریک باشد. برای مدل های سطح بالاتر ممکن است خیلی بزرگتر باشند.

ویژگی های مهم خرید ویدئو پروژکتور

در این بخش از راهنمای خرید ویدئو پروژکتور با ویژگی هایی که باید موقع خرید به آن ها دقت کنید، اشاره می شود:

روشنایی

روشنایی یا شدت نور، اولین و اصلی ترین فاکتوری است که در هنگام خرید ویدیو پروژکتور بایستی به آن توجه داشت. بدون شدت نور مناسب، پروژکتور قادر به نمایش تصاویر روشن و واضح نیست. برای اندازه گیری شدت نور ویدیو پروژکتور، از واحد انسی لومن یا لومن استفاده می‌شود.

اندازه اتاق، سایز صفحه و فاصله آن از پروژکتور و تجهیزات نوری نصب شده در اتاق، از فاکتورهایی می باشند که بر شدت نور مورد نیاز تاثیر می گذارند. می توان گفت که ویدیو پروژکتورها همچنان و با وجود پیشرفت فناوری آن ها، در اتاق های تاریک عملکرد بهتری دارند.

نسبت کنتراست

یکی دیگر از فاکتورهای مهم در راهنمای خرید ویدیو پروژکتور دقت به کنتراست تصویر مدل انتخابی می باشد. کنتراست به فاصله بین تاریک ترین و سفیدترین پیکسل از یک تصویر اطلاق می شود و به صورت نسبت یک عدد به ۱ (به طور مثال ۱۰۰۰۰:۱) نشان داده می شود. هر اندازه کنتراست یک پروژکتور بیشتر باشد، کیفیت و قیمت آن نیز به همان نسبت افزایش می یابد.

رزولوشن

منظور از رزولوشن همان تعداد پیکسل های تولیدی روی نمایشگر است و آن را به صورت یک عبارت که از دو عدد مجزا تشکیل شده؛ بیان می نمایند. این دو عدد به ترتیب نشان دهنده تعداد پیکسل های تولید شده در طول و عرض نمایشگر است.

پورت ها

برای اتصال به دستگاه منبع تصویر، ویدئو پروژکتور بایستی از پورت های مناسب برخوردار باشد. امروزه اکثر پروژکتورها به پورت HDMI مجهز هستند. علاوه بر این، این دستگاه ها به پورت های VGA و DVI برای اتصال به لپ تاپ و کامپیوتر هم مجهز می باشند.

به منظور دریافت و پخش صدا، اکثر ویدئو پروژکتورها از بلندگوهای داخلی بهره می برند ولی مانند تلویزیون های هوشمند، این بلندگوها کیفیت مناسبی ندارند. به این ترتیب توصیه می شود از یک سیستم صوتی خارجی برای پخش صدا استفاده نمایید.

قابلیت حمل

قابلیت حمل نه فقط از نظر جابجایی یا سفر با پروژکتور، بلکه در ساده بودن نصب و راه اندازی هم اهمیت دارد. هم‌چنین تست اندازه ها، فاصله ها و اتاق های مختلف صفحه نمایش را آسان تر نموده تا متوجه شوید کدام تنظیمات، بهتر عمل می کند.

اگر ویدئو پروژکتور قابل حمل باشد، می توان آن را در هر نقطه دلخواه نصب نمود. می توان گفت تماشای فیلم در شب های تابستان و در فضای باز بسیار لذت بخش خواهد بود.
پرده مناسب
در راهنمای خرید ویدئو پروژکتور قابل ذکر است یک ویدئو پروژکتور مناسب تنها به دستگاه پایه محدود نشده بلکه باید در زمینه خرید پرده هم دقت کافی داشته باشید. معمولا پرده ها در دو نوع پایه دار و ثابت در بازار موجود می باشند. پرده های پایه دار به راحتی جمع شده و قابل انتقال و حمل و نقل بوده و برای سینمای خانگی پرده ثابت اهمیت دارد.

به این ترتیب می توان آن را روی دیوار نصب و در مواقع لزوم از آن بهره برد. بهترین پیشنهاد برای نصب دستگاه پایه ویدئو پروژکتور اتصال آن به سقف می باشد. این دستگاه حداقل بایستی سه متر با پرده فاصله داشته تا بهترین کیفیت تصویر را ارائه دهد. اتصال پایه ویدئو پروژکتور به سقف می تواند از ضربه یا اتفاقات ناخواسته پیشگیری کند.

در ضمن می توان با مخفی کردن کابل های آن از جمله کابل برق توسط داکت های شبکه از بین نظمی جلوگیری و ظاهری شکیل ایجاد کرد.

در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای آشنایی با راهنمای خرید میز گیمینگ و راهنمای خرید اسپیکر قیمت مناسب روی لینک ها کلیک کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *