شاید زیبایی پیرسینگ دهان شما را شگفت زده نماید ولی پیشنهاد می شود قبل از اطلاع در مورد عوارض پیرسینگ دهان و خطراتی که برای سلامتی به همراه دارد، از انجام آن خودداری کنید. در ادامه مطلب بیشتر در مورد این موضوع صحبت می کنیم.
آشنایی با عوارض پیرسینگ دهان
این روزها ممکن است افرادی را مشاهده کنید که روی بینی، لب، گونه، زبان و حتی داخل دهان پیرسینگ زده باشند. پیرسینگ دهان و دندان یه عنوان یکی از اشکال ابزار ظاهری در بین افراد بسیار طرفدار پیدا کرده است. پیرسینگ یکی از روش های زیبایی می باشد که در چند سال اخیر خیلی مورد توجه قرار گرفته است.
در این میان پیرسینگ دهان برای اکثر خانم ها محبوب تر است. هر چند ممکن است زیبایی پیرسینگ دهانی هیجان انگیز به نظر برسد ولی پیشنهاد می شود ابتدا با عوارض پیرسینگ دهان آگاهی یافته بعد در صورت تمایل به انجام آن اقدام کنید.
پیرسینگ دهان
پیرسینگ دهان یکی از انواع پیرسینگ می باشد که امروزه بسیار پرطرفدار شده است. برخی افراد تمایل دارند با انجام پیرسینگ دهان یا دندان ظاهری خاص برای خود ایجاد کنند. این نوع پیرسینگ نیز انواع مختلفی دارد از جمله:
- پیرسینگ لب و اطراف لب: این نوع پیرسینگ در اطراف دهان یا روی لب انجام می شود. پیرسینگ های ومپایر، اسمایل یا فران نیز از سایر پیرسینگ لب هستند که بین لثه و لب و در داخل دهان انجام می شوند.
- پیرسینگ زبان: این پیرسینگ از تک پیرسینگ عمودی تا پیرسینگهای چندتایی که به شکل افقی در کنار یکدیگر قرار خواهند گرفت، متفاوت است. حتی بعضی افراد پیرسینگ زیر زبان انجام می دهند و یک سوراخ در مرکز زبان ایجاد می کنند. البته ایجاد سوراخ در مرکز زبان را می توان بی خطرترین نوع پیرسینگ دهانی دانست که به وسیله انواع جواهرات متنوع صورت می گیرد.
از دیگر پیرسینگ های مورد استفاده برای دهان عبارت است از:
- پرسینگ لثه
- پیرسینگ گونه
- پیرسینگ زبان کوچک
که این نوع پیرسینگ ها البته خطراتی را برای سلامت دهان افراد به همراه دارد. از این رو باید اشاره کرد مهارت متخصص، محل پیرسینگ و مراقبت های پس از پیرسینگ می تواند نتایج و دوره نقاهت متفاوتی را در پی داشته باشد.
عوارض پیرسینگ
در این بخش به عوارض پیرسینگ دهان می پردازیم. به طور کلی بعد از انجام پیرسینگ احتمال تورم و درد وجود دارد. البته این عوارض بعد از ۱۰ هفته از بین می رود. ولی در صورت مراقبت نادرست پیرسینگ دهان با عوارض زیر همراه می شود:
خونریزی دهان
خونریزی دهان بعد از انجام پیرسینگ بسیار شایع می باشد. البته در بیشتر موارد این خونریزی محدود به همان زمان جایگذاری زیورآلات در دهان بوده ولی ممکن است افراد در دراز مدت هم شاهد خونریزی در ناحیه دهان گردند.
درد و تورم در محل پیرسینگ
درد و تورم در محل پیرسینگ دهان، از عوارض رایج آن به شمار می رود که تقریبا می توان گفت تمام افراد آن را تجربه می کنند. درد و تورم در ناحیه دهان نه تنها ممکن است سبب بروز مشکلات مختلفی شود که قطعا برای فرد خوشایند نیست، بلکه می تواند محدودیت هایی برای تمیز کردن دهان هم ایجاد کند.
زیرا هر بار که می خواهید دهان و دندان ها را تمیز کنید، با درد بیشتری روبرو می شوید. این موضوع می تواند موجب شود تا از تمیز کردن دهان و دندان خود اجتناب کنید.
عفونت
عفونت یکی دیگر از مشکلات ناشی از پیرسینگ دهان می باشد. ممکن است بدن هر فرد به وجود یک شی خارجی در دهان واکنش های متفاوتی از جمله عفونت را نشان بدهد.
انتقال بیماری ها
متاسفانه، یکی از مشکلات ناشی از پیرسینگ دهان که بسیاری از افراد با آن روبرو می شوند، انتقال بیماری ها به خاطر انجام این کار است. همانطور که می دانید بیشتر بیماری های ویروسی و عفونی از طریق بزاق دهان به بدن انتقال می یابند. به این ترتیب اگر در مراکز نامعتبر و بدون رعایت اصول بهداشتی مراحل سوراخ کردن دهان انجام شود، احتمالا مشکلات مختلفی ایجاد می شود.
بلع دشوار
از دیگر عوارض این نوع پیرسینگ بلع دشوار می باشد. به بیان دیگر نمی توانید همانند قبل بلع راحتی داشته باشید. پیرسینگ به صورت یک عامل خارجی در دهان عمل کرده و می تواند تعادل دهان را به هم بزند. برای اینکه با مشکل بلع روبرو نشوید بهتر است از پیرسینگ در ناحیه زبان استفاده نشود.
از دیگر عوارض این امر آلرژی به فلز استفاده شده، آسیب رسیدن به دندان و آبسه می باشد.
پیرسینگ روی دندان
پیرسینگ می تواند علاوه بر دهان روی دندان نیز اثرات منفی بگذارد. قطعا فردی که این کار را انجام می دهد باید قبول کند که همواره یک قطعه فلزی را تحمل می کند. حضور این شی فلزی به تدریج آسیب هایی را علاوه بر دهان به دندان هم وارد می کند از جمله:
- از بین رفتن حس چشایی
- آسیب به لثه
- آسیب به عصب دندان
- عفونت دندان
- افزایش طول درمان ارتودنسی
- تحلیل رفتن مینای دندان
به طور کلی اکثر پیرسینگ های دهانی تورم، قرمزی، خونریزی و آبسه را ممکن است به دنبال داشته باشند. همچنین تمیز کردن ناحیه پیرسینگ نیز درد و ناراحتی را افزایش داده و یا دشوار است. و در صورت عدم رعایت بهداشت دهان عفونت ایجاد می شود. آسیب و شکستگی دندان نیز ممکن است در نتیجه پیرس هایی که در جای خود تثبیت نشده اند، روی دهد یا پیرسینگ از محل خود حرکت کند.
مراقبت بعد از پیرسینگ دهان
پس از انجام پیرسینگ دهان توصیه می شود موارد زیر را رعایت کنید تا عفونت و مشکلات چندانی ایجاد نشود:
- در طول روز دو یا سه مرتبه دهان را توسط دهانشویه یا آب نمک شستشو دهید.
- سیگار نکشیدن.
- عدم استفاده از نی زیرا تورم زبان را بیشتر می نماید.
- عدم استفاده از غذاهای شور، دارای ادویه، ترش و گرم
- عدم مصرف لبنیات برای مدتی.
- استفاده از لقمه های کوچک هنگام غذا خوردن
- عدم استفاده از چنگال، بشقاب و فنجان مشترک
- عدم مصرف نوشیدنی های داغ
در پایان از همراهی شما سپاسگزاریم. همچنین پیشنهاد می شود در صورت تمایل برای اطلاع از عوارض پیرسینگ ناف و عوارض پیرسینگ زبان روی لینک ها کلیک کنید.
منبع : آرگا