سیستم عصبی درگیر شده با احساسات نقش تاثیر گذاری بسیاری در تغذیه دارد. تمامی آدمی در مواجهه با این خود درگیری ها، دچار نقص در سیستم تغذیه ای خود شده و به کاهش اشتها یا افزایش اشتها مبتلا می شود. این اختلال در سبک سیستماتیک زندگی آدم ها یکسان نبوده و هر نوعی به گونه متفاوت تر نشانه ها را از خود بروز می دهد. اما آیا امکان دارد تا با تغذیه اختلالات عصبی تغییر پیدا کند؟ حتی آیا کاهش اختلالات عصبی با تغذیه امکان پذیر است؟بله به کمک تغذیه می توان درگیری های عصبی را به مرحله کاهش رساند. این ابتلای بیماری های عصبی در آدمی می تواند به دلایل متفاوتی باشد، اما گاهی تنها دلیل مشکل آفرین کمرسانی و یا زیادرسانی مواد مغذی به بدن است.
کاهش اختلالات عصبی با تغذیه کدام مواد مغذی به بدن امکان پذیر است؟
کاهش اختلالات عصبی با تغذیه به کمک موارد تعریفی زیر قابل درک و انجام است:
-
تغذیه از کربوهیدرات ها:
کاهش مصرف کربوهیدرات ها در سلامت روانی آدمی نقش به شدت دردآوری دارد. چون این ماده مغذی با افزایش ترشح هورمون سروتونین در ایجاد افزایش روحیه شادی بخش موثر است و همواره او را از منفی ترین ها دور می سازد.
-
تغذیه از میوه و سبزیجات:
تمامی سبزیجات و میوه های به فصول کشت شده، سرشار از ویتامین C هستند. این ویتامین در استرس های طولانی مدت روانی در غده مترشحه آدرنال کاهش پیدا می کند و آدمی را به مرحله ابتلا به جنون روانی می رساند.
-
تغذیه از مواد مغذی پتاسیم و منیزیم دار:
در مواد مغذی ای همچون: بادام، دانه کنجد، دانه آفتابگردان، اسفناج، نخود و لوبیا، بادام هندی، تخم کدو، جو دو سر، بلغور، موز، شیر کم چرب، کلم بروکلی و نخود فرنگی به مقدار قابل توجهی پتاسیم و منیزیم یافت می شود. تغذیه از مواد مغذی منیزیم دار در کاهش میزان کورتیزول خون تاثیرات مثبت داشته، اما کاهش تغذیه از آن در ایجاد سردرد و خستگی های ناشی از استرس نقش دارد.
-
تغذیه از مواد مغذی سرشار ویتامین های گروه B:
-
تغذیه از مواد مغذی سرشار اسید چرب امگا ۳:
-
تغذیه از مواد مغذی سرشار ویتامین E:
-
تغذیه از شیر و لبنیات:
-
تغذیه از آب:
-
تغذیه از آنتی اکسیدان ها:
تاثیرات افسردگی بر اختلالات عصبی با تغذیه چگونه است؟
در زندگی هر آدمی وقفه ای به نام افسردگی وجود دارد. این وقفه در برخی با زیاده خواری و در برخی دیگر با کم خواری مواد مغذی یا غیر مغذی همراه است. اما بی اشتهایی عصبی در افراد چگونه بروز داده می شود؟
اما چه غذا های مصرفی ای عواقب نامطلوبی را برای سلامت جسم و روح آدمی به همراه می آورد؟
- مصرف غذا های سرشار از چربی
- مصرف قند های تصفیه شده
- مصرف مواد غذایی فرآوری شده
- مصرف کافئین ( بهترین میزان مصرف کافئین در افراد چه مقدار باید باشد؟ )
در نتیجه داشتن یک رژیم غذایی سالم به همراه ورزش اصولی و تفریحات روحیه بخش می تواند نقش پر رنگی را در کاهش افسردگی و درمان علائم آن در روان آدمی ایفا کند.
رژیم غذایی صحیح در بهبود عملکرد مغز نقش دارد؟
دریافت کم یا زیاد هر گونه از مواد مغذی می تواند در اختلال سیستم عصبی نقش داشته باشد. اما یک برنامه رژیم غذایی اصولی می تواند از بروز این مشکل پیشگیری های لازم را داشته باشد. چون با توجه به اثر تغذیه بر مغز و سیستم عصبی، این رژیم غذایی می تواند میزان و منبع دریافتی را برای تقویت بیشتر مغز و اعصاب هماهنگ کند.
منبع : آرگا