دسته ها
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳

رفع کهیر پوشک با چند راهکار متفاوت

  • کژال کوهستانیان
  • ۶ مهر ۱۴۰۲
  • ۰

رفع کهیر پوشک یکی از نگرانی های شایع در بین والدین می باشد، بروز این مشکل در کودکان تا سن دو سال رایج است، در هنگام ایجاد کهیر پوست در تماس با پوشک دچار قرمرزی، خارش و التهاب می شود. این التهابات ناشی از کهیر پوشک با روش های خانگی نیز قابل درمان هستند، می توانید از روش های بهداشتی مانند تعویض مکرر، استفاده از پوشک های با کیفیت، کرم های حفاظتی، شست و شوی منظم با آب ولرم و غیره استفاده کنید، در صورت بروز علائم شدید به پزشک مراجعه کنید.

کهیر پوشک از مشکلات پوستی پیش آمده برای نوزادان می باشد که نگرانی خانواده برای عضو کوچک خانه را به دنبال دارد. می توان گفت کهیر پوشک امری رایج به شمار می آید و به غیر از موارد خاص با روش های خانگی و آسان قابل درمان می باشد و جای نگرانی نیست، شما می توانید با انجام چند راهکار آسان به رفع کهیر پوشک دلبندتان بپردازید، کافی است تا با علت ایجاد کهیر و روش جلوگیری از آن آشنا شوید، در ادامه این مقاله به راهکار های مفید و کاربردی اشاره خواهیم کرد.

کهیر پوشک می تواند سبب های گوناگونی داشته باشد، در صورت تعویض نشدن به موقع، استفاده نکردن از پوشک مرغوب و استاندارد و یا حساسیت پوستی قسمت هایی از پوست نوزاد که با پوشک تماس بیشتری دارد دچار التهاب می شود، پوست نوزادان و کودکان بسیار حساس و لطیف می باشد و نیاز به توجه و مراقبت های زیادی دارد که توسط خانواده انجام شود تا دلبندتان دچار این قبیل التهابات نشود.

رفع کهیر پوشک

کهیر پوشک می تواند به دلیل تماس مداوم پوست با مواد شیمیایی موجود در پوشک باشد، تماس زیاد پوست حساس نوزاد با مدفوع نیز از علل ایجاد کهیر می باشد، بنابراین بهتر است در زمان تعویض پوشک دقت کنید و از یک پوشک مناسب برای فرزندتان استفاده کنید و یا برند مورد استفاده برای پوشک را تغییر دهید.

"</p

کهیر دارای علائمی مانند قرمزی، التهاب خارش و سوزش در پوست مورد تماس با پوشک است، در اکثر موارد این التهابات برای نوزاد شما خطری ندارند و با استفاده از محصولات مورد استفاده برای کودکان مانند پماد ها و کرم های ضد التهاب و ضد خارش درمان می شوند و ناراحتی نوزاد از بین می رود و نگرانی شما پایان می یابد.

اگر علائم کهیر پوشک رو به بهبودی نباشد و یا نوزاد دچار تب، تورم، خارش شدید و یا علائم دیگری شود به پزشک کودک خود مراجعه کنید تا پزشک بررسی های لازم را انجام داده و درمان مورد نیاز را تجویز کند، باید گفت به طور کلی این التهابات نگران کننده و خطرناک نیستند و تنها در برخی موارد علائم شدید خواهند بود که در این صورت مراجعه به پزشک ضروری می باشد.

درمان خانگی

تعدادی از دارو ها وجود دارند که به درمان التهاب و سوزش کودک کمک می کنند و باعث رفع کهیر پوشک می شوند و نیازی به نسخه پزشک ندارد، تنها لازم است شیوه مصرف را هنگام خریداری از پزشک یا داروساز بپرسید، این دارو ها شامل A+D، Bahmex، Desitin، و پماد Zinc oxide می شود. اکسیدو زینک جزء فعال بسیاری از کرمهای ضد التهاب و سوزش است. استفاده یک لایه ضخیم از این دارو ها بر روی روی پوست ملتهب می تواند طی چند روز به بهبود التهاب کمک کند و باعث بهبود قرمزی  و خارش پوست ملتهب کودک شود.

"دارو

با انجام برخی روش ها به فرایند بهبود کمک می شود، یکی از این راه ها خنک کردن پوست می باشد. با استفاده از یک حوله یا پارچه تمیز و نرم که توسط آب خنک شده باشد، قسمت هایی از پوست را که ملتهب می باشد خنک کنید. خواص ضدعفونی کننده چای سبز نیز اثبات شده می باشد، بنابراین می توانید چند قاشق چای سبز را با آب مخلوط کرده و از آن برای شستن پوست باسن نوزاد استفاده کنید.

روغن نارگیل دارای خواص ضد التهابی و ضد قارچی است، برای استفاده از این روغن کافی است تا چند قطره از این روغن طبیعی را روی پوست باسن نوزاد به آرامی ماساژ دهید. همچنین می توانید یک فنجان جوی دوسر آسیاب شده را با شیر مخلوط کرده و کودک را در آن بنشانید تا به درمان و بهبود التهابات ایجاد شده کمک شود.

توصیه می شود جریان هوای بیشتری در ناحیه پوشک ایجاد شود، برای مثال زمان کوتاهی که کودک چرت می زند می تواند بدون پوشک باشد، از پلاستیک و پوشک های خیلی تنگ استفاده نکنید، تا برطرف شدن التهاب و سوزش از پوشک های آزادتر و کمی بزرگتر استفاده کنید.

نکته دیگری که برای رفع کهیر پوشک لازم است بدانید، استفاده نکردن از صابون و دستمال مرطوب برای پوست دچار التهاب است جدا از مزایا و معایب استفاده از دستمال مرطوب برای نوزاد، باید بدانید مواد معطر و یا الکل موجود در این محصولات باعث تشدید التهاب می شوند.

استفاده از پودر بچه که در گذشته بسیار رایج بوده است، دیگر توصیه نمی شود زیرا پزشکان معتقدند این پودر می تواند برای ریه های نوزادان مضر باشد.

علائم کهیر و سوختگی ناشی از پوشک

علائم ایجاد شده و حساسیت های پوستی می تواند شامل قرمز شدن پوست، تورم و التهاب در پوست نواحی اطراف پوشک مانند باسن، اندام های تناسلی و ران ها باشد. این علائم می تواند در اخلاق و خلق و خوی فرزند نیز تغییر ایجاد کند و نوعی هشدار برای آگاهی والدین باشد، چنانچه فرزندتان نسبت به قبل بی قرار و آشفته می باشد مخصوصا در زمانی که پوشک را تعویض می کنید باید به نشانه های وجود کهیر و التهاب دقت کنید تا در صورت مشاهده به دنبال درمان مناسب باشید.

نشانه های کهیر پوشک در نوزادان

لمس شدن یا شستن نواحی از پوست که دچار سوختگی یا کهیر ناشی از پوشک باشد، باعث بی قراری و گریه کودک می شود.

این نوع حساسیت پوستی هر زمان که کودک پوشک شود، ممکن است اتفاق بیفتد با این حال شایع ترین زمان ۱۵ ماه نخست زندگی نوزاد خصوصا بین ۹ تا ۱۲ ماهگی آن می باشد.

عوامل ایجاد التهاب ناشی از پوشک

تعریق پوست باسن نوزاد با ایجاد رطوبت و گرما می تواند عامل اصلی ایجاد حساسیت پوستی باشد، مصرف برخی غذا های خاص توسط مادر، در زمان شیردهی می تواند با بستن پوشک باعث ایجاد حساسیت پوستی در نوزاد شود، استفاده کردن از مواد شوینده قوی برای پوست باسن نوزاد در ایجاد حساسیت دخیل است.

روش درمان کهیر پوشک

این حساسیت ها می تواند به دلیل استفاده از پوشک نامناسب و نامرغوب باشد که موجب بروز التهاب و حساسیت می شود، عفونت های قارچی نیز دلیل این نوع حساسیت ها می باشند، مصرف برخی از آنتی بیوتیک ها توسط مادر در دوران شیردهی و یا مصرف آن ها توسط نوزاد می تواند منجر به ایجاد حساسیت های پوستی شود و باید به دنبال راهی مناسب برای رفع کهیر پوشک بود. آلرژی به مواد موجود در پوشک ها نیز باعث ایجاد این حساسیت ها در نوزاد است.

روش های جلوگیری از کهیر پوشک

یکی از روش های موثر در پیشگیری از این التهابات این است که اجازه دهید تا حد امکان کودک بدون پوشک به سر ببرد، با خشک و تمیز نگه داشتن نوزاد و تعویض پوشک به محض کثیف شدن از بروز این این کهیر ها و التهابات کاسته و یا پیشگیری می شود، راهنمای تعویض پوشک نوزادان و چند نکته مهم که نباید فراموش کنید، در این زمینه به شما کمک خواهد کرد.

راه های پیشگیری از کهیر و التهاب ناشی از پوشک

اگر به جای استفاده از پوشک یک بار مصرف از پارچه استفاده می کنید، حتما آن را با آب داغ بشویید. در هنگام شست و شوی پارچه ها از سفید کننده ها استفاده کنید و یا مقداری سرکه به آب اضافه کنید، بالا بودن میزان آبکشی و استفاده از این روش ها کمک می کند تا باکتری های موجود کشته شوند و از بین بروند و آثار صابون بر روی پارچه مورد استفاده باقی نماند.

مراجعه به پزشک

بیشتر التهابات ناشی از پوشک به راحتی با روش های خانگی قابل درمان هستند و کمک گرفتن از راهکار های ساده می تواند در رفع کهیر پوشک به شما کمک کند، اما در صورت بروز هر یک از علائم: التهاب عمیق و جدی، تشدید التهاب علی رغم درمان در خانه، تب، تاول یا جوش، التهابی که از پوشک فراتر رفته باشد، چرک یا ترشح عفونت و خواب آلودگی غیر معمول کودک مراجعه به پزشک ضروری و لازم می باشد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *