دسته ها
یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳

بیماری های درخت کیوی و راه مقابله با آن ها

  • شقایق ایران دوست
  • ۲۷ شهریور ۱۴۰۲
  • ۰

شناخت بیش تر بیماری های درخت کیوی به شما این امکان را می دهد تا از خراب تر شدن محصولات این درخت پیشگیری کرده و بتوانید سال بعد بار بیش تری از این درختان دریافت نمایید. برای دریافت اطلاعاتی بیش تر در این زمینه همراه ما باشید.

بیماری های درخت کیوی به قدری قدرتمند می باشند که می توانند باعث از بین رفتن این درخت شوند از این رو بهتر است با آن ها آشنا باشید تا در صورت مشاهده هر نشانه ای خاص بتوانید به راحتی از پس مشکلاتی که ممکن است برای درخت کیوی شما ایجاد شود بر بیایید. برای دریافت اطلاعات بیش تر در این زمینه همراه ما باشید.

بیماری های درخت کیوی

آشنایی با بیماری های درخت کیوی

کیوی یکی از میوه های بسیار خوب می باشد و می توان گفت در میان مردم ایران دارای طرفداران بسیار زیادی است. در واقع این میوه از نظر تجاری دارای اهمیت بالایی می باشد. مبدا این میوه ها چین بوده است و از همه انواع ان تنها ده گونه این میوه ها دارای اهمیت تجاری می باشند.

کیوی یکی از گیاهان خزنده با رشد زیاد و برگ های بیضی شکل و خزان دار می باشد و میوه این درخت بیضی شکل بوده و پوشیده از کرک های قهوه ای رنگ می باشد. خود این میوه رنگی سبز دارد و دانه های ان درون میوه پراکنده اند. معمولا یک کیوی معمولی با وزنی متوسط برابر ۶ گرم می باشد. کیوی یکی از گیاهان دو پایه می باشد و این بدین معنا است که گل های ماده و نر به صورت انفرادی بر روی یک شاخه به صورت دو یا سه تایی تشکیل خواهند شد.

این میوه از محصولات نیمه گرمسیری است و مقاومت زیادی در برابر سرما دارد و نسبت به  سایر مرکبات بیش تر می تواند در سرما دوام داشته باشد. محل کشت این میوه باید به صورت بازی باشد و از این رو در محیط هایی که دارای تابستان های گرم می باشد و یا خاک قلیایی دارد درخت این میوه رشد خوبی نخواهد داشت.

مناسب ترین PH برای رشد بهتر این گیاه حدودا ۵ الی ۶  می باشد. میوه دادن این گیاه در چهار سالگی درخت رخ می دهد و تا ده سالگی این درخت به صورت کامل رشد خواهد کرد و به بار زیاد می نشیند ولی تا قبل از ان نمی توان از این درخت انتظار باردهی کامل داشت. مهم ترین عامل در افزایش میوه های کیوی زنبور های عسل می باشند و این کار را با گرده افشانی انجام می دهند. از مهم ترین اقلام زراعتی کیوی می توان به  نوع هایوارد، مانتی و برونر و آبوت اشاره کرد. در ادامه بیماری های مهم این درخت را برای شما بررسی خواهیم کرد.

آفت میوه کیوی بعد از برداشت

لکه های آلترناریایی

این لکه ها معمولا در برگ های کیوی ایجاد می باشد و برای اولین بار این بیماری در سال ۱۳۸۱ در یکی از باغ های رامسر دیده شده است. درختی که دارای این مشکل شده بود از نوع هایوارد بوده و این لکه ها به صورت بافتن های مرده ای روی برگ های کیوی ظاهر شده است. جالب است بدانید که این برگ ها در ابتدا که به بیماری مبتلا می شوند می ریزند و عامل اصلی بیماری Alternaria alternate می باشند. در بسیاری از شرایط درختان به این بیماری مقاوم می باشند ولی درختان کیوی که از نوع هایوارد و توموری می باشند نسبت به این بیماری حساس می باشند و امکان از بین رفتن آن ها وجود دارد. اگر این مشکل درمان نشود این قارچ به میوه ها نیز آسیب های شدیدی وارد می کند از این رو می توان گفت که پوسیدگی درختان میوه نیز بر اساس همین مشکل خواهد بود.

کپک خاکستری میوه

از دیگر بیماری های درخت کیوی می توان به کپک خاکستری این میوه ها اشاره کرد. معمولا این بیماری در یک سری از میوه هایی ایجاد می شود که در سردخانه از ان ها نگهداری می شود و بعد از سال ها مطالعه مشخص شد که این مورد از بد ترین و عفونی ترین بیماری های این میوه ها بعد از برداشت می باشد و معمولا در مناطق مرطوب ایجاد خواهد شد.

این بیماری در کیوی ها دارای نشانه های خاصی می باشد و معمولا میوه های دارای این مشکل دارای پوسیدگی های نرم تری در بخش های خاصی می باشند و بافت های عفونی تیره تر و حالت له شده پیدا خواهند کرد. در یک سری از بخش های پوسیده این گیاه ممکن است روی کاسبرگ ها بماند و در بخش گلگاه این میوه ها میسیلیوم های سفید رنگ و یا قهوه ای و خاکستری ایجاد شود.

این موارد قارچ های بیماری زا می باشند و در حین خوردن باید یادتان باشد که این بخش ها را دور بریزید در غیر این صورت امکان بیمار شدن شما نیز وجود دارد. عامل این بیماری Botrytis cinerea است و راه ها درمانی اش سمپاشی های مجاز با قارچ کش های مورد تایید بهداشت بعد از برداشت میوه می باشد تا بتوانید از رشد این قارچ ها روی میوه ها پیشگیری کرده و بار سالم تری را داشته باشید.

شانکر باکتریایی مشکل درختان کیوی

شانکر باکتریایی

از دیگر بیماری های درخت کیوی می توان به شانکر باکتریایی اشاره کرد. در واقع برای اولین بار در سال ۱۳۷۳ یک سری از مزارع این بیماری را گزارش دادند. این بیماری ابتدا در تنکابن و بعد ها در بخش های دیگر مانند رامسر و شرق مازندران پیدا شد. این بیماری اکنون نیز در حال انتشار می باشد از این رو بسیاری از باغداران باید حواس خود را جمع کرده و اقدامات لازم برای پیشگیری از این بیماری ها را انجام دهند در غیر این صورت دچار ضرر و زیان خواهند شد. معمولا کیوی هایی که از نوع هایوارد باشند بیش تر در معرض خطر این بیماری می باشند و این بدین معنا نیست که سایر درختان کیوی دچار آن نمی شوند.

معمولا این بیماری در ابتدای بهار و انتهای زمستان خود را نشان خواهد داد و باید بدانید که بیش تر درختچه های ۳ الی ۴ ساله دچار این مورد می شوند و بخش های برگ، گل ها و سرشاخه و تنه این درختان بیش تر از سایرین درگیر خواهد شد. برگ های جوان که دچار این عفونت می شوند پژمرده خواهد شد ولی روی درختان باقی می ماند از این رو باید حواس خود را به نشانه های این بیماری جمع کنید زیرا سرعت انتشار آن با چنین موردی بیش تر نیز خواهد شد.

اگر گل های درختان کیوی مورد حمله این بیماری باشند احتمال این که شکفته شوند بسیار کم می باشد و اگر این اتفاق رخ بدهد سرشاخه های عفونی معمولا تیره رنگ خواهند شد و پوست ان ها خشکیده می شود. معمولا در شاخه ها و تنها هایی که این زخم ها ایجاد می شود بافت ها در بخش های زیرین خاکستری مایل به قرمز و یا قهوه ای در می آید و باید حواستان به این مدل از تغییرات در درختان کیوی نیز باشد زیرا این بیماری بسیار سخت است و ممکن است درختان جوان را نیز نابود کند.

عامل ایجاد کننده این بیماری Pseudomonas syringae pv. Syringae تشخیص داده شده است و برای مبارزه با این بیماری بهتر است از نهال های سالم برای باغ های خود استفاده کنید و اگر نهال های شما دارای این بیماری می باشد تمامی بخش هایی که درگیر بیماری شده است را از بین برده و با نظارت فردی متخصص در این زمینه شما می توانید از آفت کش ها استفاده کنید.

 بیماری های عفونی درختان کیوی

حال که با بیماری های درخت کیوی آشنا شدید و اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه شما می توانید یک سری اطلاعات دیگری در مورد بیماری درخت نارگیل و بیماری درخت زیتون نیز مشاهده نمایید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این زمینه استفاده کرده تا بتوانید وارد صفحات مربوطه شوید

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *