دسته ها
جمعه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳

اوق زدن نوزاد چه دلیلی دارد؟

  • فاطمه میرزایی
  • ۱۰ آبان ۱۳۹۷
  • ۰

اوق زدن در نوزادان امری طبیعی است اما چه دلایلی باعث آن می شود؟ در این مقاله، اطلاعات مفیدی درباره اوق زدن نوزاد گردآوری کرده ایم که امیدواریم برای شما عزیزان سودمند واقع شود.

بالا آوردن و اوق زدن نوزادان امری طبیعی است، به خصوص زمانی که بیش از اندازه شیر خورده باشد. بنابراین در صورتی که مادران در هنگام شیر دادن و غذا دادن به نوزادشان برخی از نکات لازم را رعایت کنند، این مشکل می تواند برطرف شود.

اوق زدن و استفراغ نوزاد

دلیل اوق زدن نوزاد چیست؟

یکی از مشکلاتی که در بین بسیاری از نوزادان دیده می شود استفراغ و اوق زدن بعد از شیر خوردن است. برخی از والدین زمانی که با استفراغ کودکانشان مواجه می شوند، به پزشک مراجعه می کنند و مدام به دنبال راه چاره برای حل این مشکل هستند در صورتی که این مسئله از نظر برخی از والدین امری طبیعی به شمار می آید. هر مادری وقتی می خواهد به نوزاد تازه متولد شده اش شیر بدهد، لازم است مهارت های لازم را برای نگهداری و مراقبت از کودک را فراگیرد. مادران با رعایت نکات زیر می توانند تا حدی اوق زدن نوزادان را کاهش دهند.

اوق زدن شیر خوار

دلیل اصلی اوق زدن و استفراغ نوزادان مربوط به اختلال در مری است. در محل اتصال مری به معده دریچه ای وجود دارد، که در نوزادان این دریچه بسیار شل است، بنابراین بعد از شیر خوردن این دریچه به طور کامل بسته نشده در نتیجه باعث می شود شیر از معده به مری و در نهایت به حلق بازگردانده شود. بالا آوردن نوزادان تقریبا در ۴ ماهگی به اوج خود می رسد و در ۱۲ ماهگی برطرف می شود، اما گاهی این اتفاق تا ۲۴ ماهگی نیز ممکن است طول بکشد که در این صورت باید به پزشک مراجعه کرد. در زیر به ذکر نکاتی پرداخته ایم که تا حدی می تواند استفراغ و اوق زدن نوزادان را کاهش دهد.

پرخوری نوزاد : گاهی اوقات مادران به محض گریه کردن کودک به وی شیر می دهند، در نتیجه این امر باعث عادت کردن نوزاد به پر خوری می شود. همچنین مادرانی که به زور به فرزندان خود غذا می دهند، باعث آسیب رساندن به کودکشان می شود. ضمن اینکه این مساله می تواند اثرات روانی مخربی نیز به دنبال داشته باشد.

  •  آرون گروپس

اوق زدن نوزاد

تغذیه مادر : مادران شیرده باید به مصرف مواد غذایی خود توجه زیادی داشته باشند، زیرا برخی از مواد غذایی توسط مادر ممکن است باعث ایجاد آلرژی و یا ریفلاکس طولانی در نوزاد شیر خوار شود. به طور کلی مادران شیرده به منظور سلامتی و آرامش کودک، باید از مصرف غذاهای محرک و نفاخ بپرهیزند.

طریقه خواباندن کودک : به منظور پیشگیری از استفراغ کودک، لازم است مادران نوزاد شیر خوار را به پشت بخوابانند، آنها می دانند که نباید نوزاد را بر روی شکم خواباند، زیرا گذاشتن کودک بر روی شکم، ممکن است باعث مرگ کودک شود؛ بعد از اتمام شیر دهی و هنگامی که کودک بیدار است، مادر اور ا به حالت دمر بخواباند و یا اینکه نوزاد را به پهلوی چپ بخواباند و در این مواقع از یک بالش نازک برای زیر سرش استفاده نماید، این کار باعث می شود سر بالاتر از بدن قرار گیرد و در نتیجه احتمال استفراغ و اوق زدن در نوزاد کاهش می یابد.

اوق زدن و بالا آوردن شیرخوار

از آنجا که به هنگام شیر خوردن نوزاد، هوای زیادی وارد معده اش می شود و این امر می تواند موجب نفخ وی شود. در نتیجه با رعایت موارد زیر می توان از بروز این مشکل جلوگیری کرد.

کودک معمولا دو دقیقه بعد از اتمام شیر خوردن، ۲ تا ۳ بار باد گلو می زند. بنابراین سعی کنید تا قبل از این زمان شیر خوار را نخوابانید؛ در این مواقع کاملا با احتیاط، کودک را به حالت ایستاده و یا در حالت دمر (خوابیده بر روی شکم) قرار دهید.

اوق زدن و بالا آوردن نوزاد

بعد از شیر دادن نوزادتان، آن را در آغوش گرفته و سرش را بر روی شانه خود قرار دهید، در این حالت به آرامی پشت شیر خوار را نوازش دهید تا زمانی که هوای معده اش خارج شود. توجه داشته باشید این عمل ممکن است با بالا آوردن کمی شیر همراه باشد، بنابراین می توانید یک دستمال یا پارچه بر روی شانه خود قرار دهید تا لباستان کثیف نشود.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *