دسته ها
جمعه ۱ فروردین ۱۴۰۴

بررسی سوناتا nf سدان میان رده و نسل پنجم هیوندا سوناتا

  • شیوا فهیمی
  • ۲۵ مرداد ۱۴۰۰
  • ۰

سوناتا nf نسل پنجم از خانواده هیوندای سوناتا می باشد که بین سال های ۲۰۰۴ تا ۲۰۰۹ در دو مدل ۴ و ۶ سیلندر به بازار عرضه شد. برای آشنایی با مشخصات این خودرو در این مطلب سوناتا nf را مورد بررسی قرار می دهیم. همراه ما باشید.

در نسل پنجم هیوندای سوناتا تحولی عظیم اتفاق افتاد و آن طراحی بدنه این خودرو است که انقلابی برای همه نسل های هیوندای سوناتا محسوب می شود. این نسل سوناتا nf نام داشته و در سال ۲۰۰۴ رونمایی شد. در ادامه این مطلب با بررسی سوناتا nf همراه ما باشید.

آشنایی و بررسی سوناتا nf

در سال ۱۳۸۴ (۲۰۰۶) نماینده شرکت هیوندای در ایران در فهرست فروش خود سدان جذابی به اسم سوناتا را جای داد. هر چند این خودرو اولین بار بود که به شکل انبوه روانه ایران می شد ولی در اواسط دهه ۹۰ میلادی نیز سوناتا در تیراژ محدودی وارد ایران شده بود. به هر روی ایرانی ها، سوناتا را نخستین بار با نسل پنجم آن یعنی سوناتا nf شناختند.

سوناتا nf در بازاری که تحت سلطه تویوتا کمری بود وارد رقابت سختی شد و حتی نگاه طرفداران سرسخت نیسان ماکسیما را به سمت خود جلب کرد. این نسل از سوناتا حتی بالاترین ستاره های ایمنی را از موسسه ملی ترافیک آمریکا یعنی NHTSA دریافت کرده و به یکی از ایمن ترین و در عین حال ارزانترین سدان های جهان تبدیل شده بود.

به طور کلی سدان سایز متوسط سوناتا در سال ۱۹۸۵ معرفی و نسل پنجم آن با نام سوناتا nf از سال ۲۰۰۴- ۲۰۰۹ تولید شده و گروه آسان موتور در ایران به ارائه خودرو در بازار داخلی پرداخته است. در ضمن در سال ۲۰۰۸ نسخه فیس لیفت سوناتا nf به بازار جهانی ارائه شد که در بین سال های ۲۰۰۹ تا ۲۰۱۰ به دست مشتریان ایرانی رسید. در ادامه مطلب قصد داریم به بررسی سوناتا nf بپردازیم تا با مشخصات آن بیشتر آشنا شوید.

تاریخچه حضور سوناتا در ایران

خودروسازان کره ای تقریبا قدمتی مشابه با خودروسازان داخلی دارند و طی سال ها با بکارگیری دانش روز و همچنین تجربه مهندسین باسابقه برندهای مطرح اروپایی پیشرفت های قابل توجهی را کسب کرده اند. این روند تکامل از سال های پیش شروع شده که برای اکثر ایرانیان آشنا و ملموس می باشد. چرا که تاکنون برندهای کره ای سهم عمده ای در بازار خودروهای وارداتی کشور داشته اند.

هیوندای سوناتا یکی از خودروهای نام آشنا برای ایرانیان می باشد که به خاطر حضور مستمر خود در بازار کشورمان به خوبی توانایی ها و قابلیت هایش را به اثبات رسانده است. سوناتا سدان سایز متوسطی است که تاکنون ۸ نسل از آن به بازارهای جهانی روانه شده است.

شرکت هیوندای اولین بار در سال ۱۹۸۵ محصول جدید خود به نام سوناتا را معرفی کرد و همانطور که پیشتر ذکر شد این سدان تاکنون ۸ نسل تولید شده و به خاطر قیمت و امکانات رفاهی مناسب از همان آغاز توانست جایگاه با ثباتی را در بازار برای خود ایجاد کند. در ایران هیوندای سوناتا در سال ۲۰۰۶ حضور رسمی پیدا کرد و تا پیش از آن نسل های قبلی به شکل غیر رسمی و خیلی محدود روانه بازار نه چندان وسیع کشور شدند.

پنجمین نسل هیوندای سوناتا با کد اتاق nf از سال ۲۰۰۴-۲۰۰۹ تولید و عرضه شد و این نسل با مشخصات و امکانات رفاهی متعدد روانه بازار کشورمان شد که حضور موفقی را تجربه کرد. سوناتا nf در سال ۲۰۰۶ با دو پیشرانه ۴ و ۶ سیلندر توسط آسان موتور وارد کشور شد و این درحالی است که تا قبل از آن محصولات کمی در این رده در بازار کشور حضور داشت. در حقیقت نیسان ماکسیما که پیشرو این سگمنت در بازار ایران بود با ورود خودروهای کره ای و ژاپنی مانند سوناتا و کیا اپتیما و تویوتا کمری تاحدودی سلطه خود بر بازار را از دست داد.

طراحی ظاهر کلاسیک

با توجه به بررسی ها می توان گفت نسل پنجم هیوندای سوناتا تحول عظیمی را تجربه کرد و آن طراحی بدنه خودرو می باشد که انقلابی برای همه نسل های هیوندای سوناتا محسوب می شود. این نسل که سوناتا nf نام دارد در سال ۲۰۰۴ رونمایی شد. به طور کلی طراحی سوناتا nf کلاسیک بوده و به نوعی ساده و به دور از پیچیدگی می باشد. بررسی ها نشان می دهد در طراحی اجزا بیرونی هماهنگی خوبی دیده می شود و این امر سبب شده طراحی این سدان به مرور زمان قدیمی و کسل کننده به نظر نرسد و هنوز هم جذاب جلوه کند.

البته این ظاهر ساده و محافظه کار سوناتا nf برای ذائقه اکثر خریداران خوشابند بوده و خودرویی گیرا محسوب می شود. هر چند بررسی ها نشان می دهد طراحان هیوندای در سال های بعد این رویه با تغییراتی روبرو شد تا ظاهری مدرن تر پیدا کند. در نمای جلو سوناتا nf چهره ای ساده دیده می شود که در طرفین چراغ های کشیده با گرافیک داخلی تقریبا اسپرت حضور دارند.

در مرکز هم جلو پنجره ای ذوزنقه ای تعبیه شده که لوگوی هیوندای را در دل خود جای داده است. سپر جلو هم طراحی بسیار ساده ای دارد و با هیچ نوع خط یا خطوط پیچیده ای همراه نشده است. در حقیقت اگر بخواهیم به پیچیده ترین قسمت در نمای جلوی سوناتا nf اشاره داشته باشیم باید به خطوط برجسته حک شده روی موتور اشاره نماییم که ظاهر خودرو را اندکی خشن و اسپرت تر ساخته است.

در بررسی نمای کناری سوناتا nf هم با طراحی ساده و بی آلایشی روبرو هستیم که با پنل های ساده و بدون حجم پوشیده شده است. در نمای عقب خودرو چراغ های بزرگ و کشیده ای را شاهد هستیم که به شکل دو تکه روی درب صندوق و گلگیرها حضور دارد. سوناتا nf شش سیلندر تفاوت اندکی با نسخه چهار سیلندر دارد که این تفاوت در نمای  عقب به سر اگزوزهای کرومی طرفین منتهی می شود. همچنین در نمای کناری هم رینگ های آلومینیومی بزرگتر و زه های کرومی حک شده روی درب ها و اطراف پنجره های از ویژگی های نسخه قوی تر می باشد.

قابل ذکر است نسخه فیس لیفت شده سوناتا nf در سال ۲۰۰۸ تغییراتی را در ظاهر و داخل کابین همراه شد که از جمله آن می توان به گرافیک داخلی چراغ های جلو، رینگها، جلو پنجره ای و … اشاره نمود.

کابین کلاسیک

با وارد شدن به کابین سوناتا nf با فضایی کلاسیک و ساده روبرو می شوید که در پشت فرمان دید کاملی به کاپوت خودرو و اطراف وجود دارد. طرح داشبورد در دو سمت قرینه یکدیگر است که موجب هماهنگی فضای داخلی شده است. ولی فرمان برقی این خودرو نرمی کافی ندارد که از معایب سوناتا nf محسوب می شود. در ضمن صندلی های جلو راحتی لازم نداشته و در رانندگی طولانی موجب خستگی راننده می شوند.

در این نسل از سوناتا سیستم ترمز عملکرد خوبی داشته و به سرنشینان حس اطمینان منتقل می کند ولی پدال ترمز خودرو تا اندازه ای سفت است که حتی در سرعت پایین و رانندگی عادی به فشار بالایی برای عمل کردن نیاز دارد. روی فرمان کلیدهای کنترل سیستم صوتی و کروز کنترل حضور دارند و طراحی پشت آمپر هم با سادگی هر چه تمام تر صورت گرفته است. در ضمن غربیلک فرمان بزرگ و چهار شاخه خودروهای قدیمی اواخر دهه ۹۰ میلادی را یادآوری می کند.

همچنین ترمز پارک به شکل دستی بوده و این خودرو دارای سانروف می باشد. در بررسی سوناتا nf می توان گفت که این خودرو از لحاظ فضای کابین وضعیت مطلوبی داشته و کمبود جا چندان حس نمی شود. در ردیف عقب فضای نسبتا کافی برای سه نفر بزرگسال فراهم شده است. عایق بندی کابین نیز قابل قبول بوده و ورود صدا به کابین تاحدی رضایت بخش است. ولی در دور موتورهای بالا صدای آزار دهنده موتور نفوذ می کند.

به طور کلی با توجه به بررسی ها می توان گفت کابین ساده و جادار سوناتا nf تاحدودی از خودروهای ژاپنی الهام گرفته و ظاهر دو رنگ داشبورد و رودری ها از نکات قابل توجه فضای داخلی است.

طراحی داشبورد به ساده ترین شکل ممکن انجام شده به طوری که کنسول میانی را در خود جای داده و سوناتا با دو تریم مشکی و کرم روانه بازار شده است که عمده نمونه های وارد شده به کشور تریم داخلی کرم رنگ دارند. در مجموع کابین بزرگ و جادار سوناتا nf آن را به خودرویی ایده آل تبدیل کرده و در ضمن فضای صندوق عقب کاملا پاسخگوی نیاز مسافرتی یک خانواده می باشد.

مشخصات فنی

سدان سایز متوسط سوناتا nf تنها نسلی از این شرکت کره ای است که در سه مدل با مشخصات فنی مختلف راهی ایران شد. دو نسخه ۴ سیلندر که دارای گیربکس های دنده ای و اتومات بودند و یک مدل نیز ۶ سیلندر تنها با گیرکس اتومات در اختیار مشتریان قرار گرفت.

قابل ذکر است در این خودرو، نخستین موتور کاملا آلومینیومی خودروسازی کره به نام تتا به کار رفته و همانطور که اشاره شد در مدل های ۴ سیلندر و ۶ سیلندر روانه بازار داخلی شد. قابل ذکر است ارائه سوناتا nf با دو نوع پیشرانه ۴ و ۶ سیلندر توسط آسان موتور باعث شد نگاه طیف گسترده ای از خریداران به سمت این سدان میان رده جلب شوند.

بررسی ها نشان می دهد سوناتا nf به پیشرانه ۴ سیلندر ۲.۴ لیتری با قدرت ۱۶۲ اسب بخار و گشتاور ۲۲۲ نیوتن متر مجهز شده است. نیروی تولیدی این پیشرانه توسط سیستم گیربکس ۵ سرعته دستی یا ۴ سرعته اتومات به چرخ های جلو منتقل می شود و خودرو با وزن ۱۴۶۳ کیلوگرم در نسخه اتومات در مدتی حدود ۱۰.۴ ثانیه و در نسخه دستی در مدت ۸.۹ ثانیه از شتاب صفر به صد می رسد که برای سدانی خانوادگی تقریبا مناسب ارزیابی می شود. ضمنا برای سوناتا nf حداکثر سرعت ۲۰۱ کیلومتر بر ساعت گزارش شده است و مصرف سوخت خودرو در سیکل ترکیبی حدود ۸.۵ لیتر در هر صد کیلومتر می باشد.

از سوی دیگر نسخه قدرتمند سوناتا nf که برای جوانان جذابیت بیشتری دارد به موتور ۶ سیلندر ۳.۳ لیتری مجهز شده که قدرتی معادل ۲۳۵ اسب بخار و حداکثر گشتاور ۳۰۶ نیوتن متر را تولید می کند. این نسخه فقط با جعبه دنده ۵ سرعته اتومات روانه بازار شده که به همراه رفاه و آسایش بیشتر تجربه رانندگی دلچسبی را به ارمغان می آورد.

این خودرو در تایم ۷.۸ ثانیه از شتاب صفر به صد کیلومتر بر ساعت می رسد و متوسط مصرف سوخت آن در سیکل ترکیبی ۹.۴ لیتر در صد کیلومتر اعلام شده است. ضمنا حداکثر سرعتی که این نسخه می تواند به آن دست پیدا کند ۲۳۰ کیلومتر بر ساعت می باشد.

در مجموع؛ بررسی ها حاکی از آن است مشخصات فنی ارائه شده برای هر دو نسخه سوناتا nf این سدان کره ای را در نظر خریداران جذاب نشان داده به این خاطر که نسخه ۴ سیلندر برای خانواده ها مناسب بوده و از پس نیازهای روزمره به خوبی برمی آید. در ضمن نسخه ۶ سیلندر هم خانواده پسند و هم جوان پسند است تا تجربه ای مهیج از رانندگی یک سدان میان رده را فراهم آورد.

امکانات رفاهی و تجهیزات

همانطور که پیشتر اشاره شد هیوندای سوناتا همانند بیشتر خودروهای کره ای با تیپ های گوناگونی به بازار ارائه شده است. نسخه پایه یا کم آپشن حرف چندانی برای ارائه نداشته ولی نسخه فول آپشن توان رقابت با گزینه های رده بالا را هم دارد. قابل ذکر است امکانات رفاهی مناسب هیوندای برگ برنده این سدان میان رده در جلب نظر خریداران بوده است.

به طور کلی خودروهای هیوندای دارای امکانات رفاهی قابل قبولی هستند و بررسی ها نشان می دهد که سوناتا nf نیز از این قاعده مستثنی نیست و حتی یک پله بالاتر از رقبای خود قرار می گیرد. از جمله امکانات رفاهی و تجهیزات این خودرو می توان به فرمان هیدرولیک، سیستم ضد سرقت ایمبولایزر، گرمکن صندلی راننده و سرنشین جلو، سیستم صوتی با قابلیت پخش MP3 به همراه ۶ اسپیکر، کروز کنترل، آینه جانبی با قابلیت تنظیم الکتریکی همراه با گرمکن، شیشه های سولار، سقف شیشه ای چند حالته، پورت های AUX,USB,IPOD، کنترل سیستم صوتی روی فرمان، سقف شیشه ای چند حالته، صندلی ها و تودوزی تمام چرم، روکش طرح چوب و چرم داشبورد، فرمان و دسته دنده و … اشاره کرد.

در بررسی تجهیزات ایمنی سوناتا nf باید گفت که این خودرو شامل سیستم کنترل کشش و پایداری، سنسور پارک عقب، سیستم ترمز ABS, EBD ، ترمز کمکی، حسگر فشار باد تایر، کیسه هوای پرده ای، کناری و جلویی، کمربند ایمنی پیش کشنده و محدود کننده و پشت سری فعال می  باشد. به طور کلی هیوندای سوناتا nf خودرو کم استهلاکی می باشد که آپشن هایی بیشتر از رقبا دارد و هزینه نگهداری آن نیز کمتر است. خدمات پس از فروش این خودرو را آسان موتور ارائه می دهد که رضایتمندی خریداران را به دنبال داشته است. در رده قیمتی این خودرو از رقبایش می توان به تویوتا کمری و نیسان ماکسیما اشاره کرد.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *