دسته ها
جمعه ۲۳ خرداد ۱۴۰۴

خوردن پسته در بارداری تا چه میزان مجاز است؟

  • منصوره رمضان زاده
  • ۱۰ بهمن ۱۳۹۹
  • ۰

پسته از جمله خوراکی های خوشمزه و مفیدی می باشد که به منظور تامین نیازهای تغذیه ای دوران حاملگی ماده غذایی مناسبی به شمار می آید. خوردن پسته در بارداری به دلیل این که سرشار از ویتامین ها، پروتئین ها و مواد معدنی فراوانی می باشد بدن مادر را سالم نگه داشته و در رشد و نمو جنین تاثیرگذار می باشد.

پسته یکی از مواد مغذی باارزش بوده که خوردن آن در دوران حاملگی برای مادر و جنین بسیار مفید می باشد. این ماده غذایی دارای فواید و خواص بسیار زیادی بوده و باعث کم شدن میزان ورم در دوران حاملگی می شود اما باید توجه داشت که مصرف بی رویه آن مضرات و عوارض جانبی مختلفی را به دنبال دارد. در این مطلب قصد داریم خوردن پسته در بارداری و فواید و خواص پسته را برای آشنایی و آگاهی شما عزیزان مورد بررسی قرار دهیم.

مصرف پسته در بارداری

در دوران حاملگی نیاز است که در برنامه غذایی مادران مواد غذایی مفید و مناسبی قرار داده شود که یکی از این مواد مقوی و سالم پسته می باشد که جزء آجیل های خوشمزه و پرطرفدار به شمار می آید. خوردن پسته در بارداری با توجه به این که ارزش تغذیه ای فوق العاده ای دارد و تمام نیازهای روزانه بدن مادر و جنین را فراهم می کند اهمیت زیادی دارد.

طریقه استفاده از پسته در حاملگی

پسته بخاطر این که غنی از پروتئین می باشد برای رشد و تکامل ماهیچه ها و بافت های جنین بسیار مفید و مناسب می باشد. علاوه بر این پسته به دلیل دارا بودن مقادیر زیادی آنتی اکسیدان در تامین سلامت و ایمنی بدن تاثیرگذار بوده و خانم های حامله می توانند در طول روز حدود چند دانه از آن را بخورند که البته باید توجه داشته باشند که در مصرف آن اعتدال را رعایت نمایند چرا که خوردن بیش از حد آن عوارض و اثرات جانبی خاصی را به همراه دارد.

فواید خوردن پسته در دوران حاملگی

از آنجایی که پسته دارای خواص و ویژگی های فراوانی می باشد قطعا مصرف آن در دوران حاملگی بسیار اهمیت داشته که به همین دلیل برای اطلاع و آگاهی شما عزیزان در ادامه به شرح مواردی از آن ها پرداخته ایم.
خواص پسته در حاملگی

کمک به رشد و تکامل جنین :

پسته نیز همچون دیگر آجیل ها غنی از پروتئین می باشد، به همین دلیل خوردن پسته می تواند در رشد و نمو بافت های بدن و همچنین ماهیچه های او تاثیرگذار باشد.

مقاومت دستگاه ایمنی بدن :

یکی از اصلی ترین نکاتی که خانم ها حامله باید توجه ویژه ای به آن داشته باشند افزایش مقاومت دستگاه ایمنی بدن در این دوره می باشد که در واقع پسته در انجام این عمل کمک کننده خواهد بود. این خوراکی مقوی دارای ویتامین های مختلفی بوده و سرشار از انواع آنتی اکسیدان ها می باشد که به همین خاطر نقش مهمی در این زمینه ایفا می کند.

دارای خاصیت ضدالتهابی :

در صورتی که به دنبال راه حلی برای کم کردن درد و تورم در دوران حاملگی می باشید توصیه می شود که پسته مصرف نمایید چرا که این نوع ماده مغذی ضدالتهاب بوده و میزان التهابات بدن را در این دروان به حداقل می رساند.

عوارض مصرف پسته در بارداری

جلوگیری از ایجاد یبوست و رفع آن :

از جمله مشکلاتی که خانم های باردار در این دوران با آن سروکار دارند یبوست می باشد که برای رفع آن می توانید از پسته کمک بگیرید. پسته دارای مقادیر زیادی فیبر می باشد که برای بهبودی و عمل بهتر حرکات روده ای مفید و مناسب می باشد و مانع از ابتلا به یبوست می گردد.

جلوگیری از کم خونی :

یکی از مسائلی که اکثر خانم ها در دوران حاملگی با آن درگیر هستند مشکل کم خونی می باشد. از آنجایی که در دوران حاملگی نمی توان از داروهای گوناگونی برای رفع و بهبودی این مشکل استفاده نمود بنابراین موثرترین راه حل برای جبران این کمبودی و جلوگیری از بروز آن استفاده از آجیل های مختلفی همچون پسته است. با توجه به این که پسته غنی از آهن می باشد و خوردن آن در تولید گلبول های قرمز نقش دارد به همین علت افرادی که پسته می خورند از دیگر خانم های حامله کمتر دچار کم خونی یا آنمی می شوند.

فواید مصرف پسته در حاملگی

نرمال ساختن میزان چربی :

پسته دارای مقدار فراوانی اسید چرب اشباع نیافته می باشد که این نوع اسیدهای چرب موجب کم شدن کلسترول بد در بدن شده و باعث بالا رفتن کلسترول مفید در بدن می شود، به همین علت است که خوردن پسته میزان چربی ها را در بدن متعادل و یکنواخت می سازد.

تامین سلامتی مغز جنین :

همانطور که می دانید مهمترین عضو بدن انسان مغز می باشد بنابراین به منظور رشد کامل مغز جنین بهتر است که در این دوران پسته مصرف نمایید. پسته دارای اسید های چرب امگا ۳ می باشد و نقش مهمی در سلامتی و بهبودی روند رشد مغز جنین دارد.

عوارض جانبی خوردن پسته در حاملگی

از آنجایی که خوردن بیش از حد پسته قطعا مشکلات و اثرات جانبی مختلفی را به دنبال دارد به همین خاطر در ادامه به چند مورد از آن ها اشاره کرده ایم.

مصرف پسته در بارداری

ایجاد آلرژی :

پسته از آن دسته خوراکی ها می باشد که دارای مقادیری اسید آناکاردیک می باشد که این نوع اسید در واقع یکی از دلایل ایجاد آلرژی می باشد، به همین دلیل ممکن است که برخی از خانم های حامله با خوردن پسته به انواع حساسیت ها و واکنش های آلرژیک مبتلا شوند. بنابراین به منظور دور ماندن از عوارض این خوراکی خوشمزه تا جایی که امکان دارد در مصرف آن تعادل داشته باشید.

ایجاد ناراحتی های گوارشی :

با توجه به این که پسته دارای مقادیری فروکتان می باشد بنابراین خوردن بیش از حد آن می تواند باعث ایجاد مشکلات گوارشی همچون شکم درد، اسهال، نفخ، یبوست و … در خانم های حامله گردد.

بالا رفتن میزان فشار خون :

از آنجایی که برای تفت دادن پسته ها از مقادیری فراوانی نمک استفاده می کنند به همین علت خوردن پسته بوداده در دوران حاملگی امکان دارد که موجب بالا رفتن فشار خون شود. بدین ترتیب در صورتی که مایل به استفاده از این خوراکی مقوی هستید بهتر است که آن را به صورت خام مصرف کنید.

نحوه استفاده از پسته در حاملگی

شیوه استفاده از پسته در دوران حاملگی

  • می توانید از پسته خام یا بوداده به عنوان یک میان وعده مقوی استفاده نمایید.
  • در صورت تمایل می توانید پسته را به همراه یک لیوان ماست یونانی و کمی جو دوسر به عنوان یک صبحانه کامل مصرف نمایید.
  • پسته خرد شده را می توانید داخل موادی همچون سوپ جو، غلات، ماست یخ زده و شیر ریخته و برای صبحانه استفاده کنید.
  • در صورتی که بخواهید می توانید با استفاده از پسته و مواد مختلف دیگری بستنی خانگی خوشمزه ای در منزل تهیه کرده و نوش جان نمایید.
  • پسته را می توانید در کنار دسرها و شیرینی های مختلف استفاده نمایید و در برنامه غذایی خود قرار دهید.
  • در صورتی که تمایل داشته باشید می توانید پسته خرد شده را همراه با سینه مرغ درون ترکیب تخم مرغ بریزید و نوش جان نمایید.
  • می توانید پسته را داخل هر نوع غذایی که تمایل دارید ریخته و مصرف نمایید.
  • از پودر پسته نیز می توانید همراه با ترکیبات شیر نظیر شیر موز استفاده نمایید.
  • در صورت تمایل می توانید به اندازه یک مشت پسته داخل سالاد میوه ای بریزید تا طعم جذابی به خود بگیرد و بعد نوش جان نمایید.

مصرف پسته در دوران حاملگی

در این مطلب شما عزیزان را با نحوه مصرف پسته در بارداری و فواید و عوارض آن آشنا کردیم که امیدواریم مورد توجه و پسندتان قرار گرفته باشد و از آن بهره مند شده باشید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *