قرص سد آف از دیگر دارو های ضد آلرژی فصلی است که از نشانه های منجر شده به واسطه آن تا حد چشم گیری می کاهد. از اساسی ترین تداخلات دارویی می توان به قرص های دارای منیزیوم و آلومینیوم و دیگر مواردی که در ادامه مطالعه می کنید اشاره داشت.
در بخش های گذشته از مجله آرگا با اطلاعات دارویی قرص زوپیکلون و قرص آتورواستاتین به خوبی آشنا شدید، که از این رو این مطلب از بخش آرگا را به معرفی این قرص با توجه به نکاتی که در حین مصرف باید رعایت کنید، پرداخته ایم.
معرفی قرص سد آف
این قرص در گروه دیگر دارو های آنتی هیستامینی گروه بندی می شود. از نشانه هایی که می توان به وسیله سد آف آن را درمان کرد؛ می توان به التهاب، آبریزش بینی، عطسه، قرمزی، خارش چشم و اشک اشاره کرد. توجه داشته باشید که پس از مصرف، اگر احساس خوبی نسبت به مصرف آن داشتید، باید همچنان به مصرف ادامه دهید. چرا که روند درمان شما با موفقیت در حال طی شدن است و اگر دوره درمان را به پایان نرسانید، امکان دارد که علائم ناشی از عارضه های حساسیت فصلی باری دیگر با شدت بیشتری بروز پیدا کند.
همچنین این قرص را دور از دسترس کودکان قرار دهید و توجه داشته باشید که محیط نگهداری از آن گرم و یا مرطوب نباشد.
-
نحوه مصرف و زمان آن به چه صورت است؟
این قرص از دیگر دارو های خوراکی است که بایستی به صورت قرص و یا مایع مورد مصرف قرار گیرد. این دارو را بایستی در طی روز ۱ الی ۲ مرتبه به کمک آب مصرف نمایید. توصیه پزشکان بدین صورت است که این قرص را به کمک نوشیدنی هایی به مانند آب پرتغال یا سیب و گریپ فروت مصرف کنید.
همچنین این قرص را در طی روز و ساعت های مشخصی مصرف کنید و ترجیحا طبق تجویز پزشک به روند درمان بپردازید. اگر متوجه دستور العمل خاصی نمی شوید، حتما از پزشک خود در رابطه با آن سوال بپرسید و هیچ گاه به صورت خود سرانه، مصرف آن را کم و یا زیاد نکنید.
در صورت مصرف مایع این دارو، حتما قبل از مصرف آن را به خوبی تکان دهید.
-
در صورت فراموشی یک دز مصرف، چه باید کرد؟
به هنگام فراموشی یک دز از دارو، حتما آن را به هنگام یاد آوری مصرف نمایید. همچنین توجه داشته باشید که اگر زمان مصرف دز بعدی از دارو فرا رسیده است، نیاز به مصرف آن نیست و هیچ گاه در نوبت بعدی مقدار آن را ۲ برابر نکنید.
-
تداخلات دارویی بر چه اساس است؟
مصرف به طور همزمان آنتی اسید های دارای آلومینیوم و یا منیزیوم سبب افت غلظت پلاسمای فکسوفنادین می شود. همچنین در صورت مصرف هم زمان قرص های اریترومایسین و یا کتوکونازول سبب بالا رفتن سطح پلاسمای فکسوفنادین خواهد شد.
-
دز دارویی چگونه است؟
به طور کلی این قرص طبق دز دارویی ۳۰، ۶۰، ۱۲۰، ۱۸۰ میلی گرم و با نسخه پزشک مصرف می گردد. از این رو توجه داشته باشید که مقدار مصرف این دارو با توجه به سوابق بیمار همانند سن، سابقه پزشکی و نحوه پاسخ گویی آن به درمان وابسته است. از این رو همان طور که در ابتدا به آن اشاره شد، از تغییر دز دارویی به صورت خودسرانه به شدت اجتناب کنید.
به طور کلی مقدار مصرف هر یک از افراد، در طی روز به شرح زیر است.
- کودکان ۶ تا ۱۲ سال بایستی ۳۰ الی ۶۰ میلی گرم از این قرص را با توجه به آلرژی های فصلی مصرف نمایند.
- بزرگسالان باید ۱۲۰ میلی گرم در طی روز مصرف نمایند.
- برای درمان کهیر نیز می توان از دز ۱۸۰ میلی گرم در هریک از محدوده های سنی با توجه به تجویز پزشک، مصرف را انجام داد.
-
آیا قرص سد آف از عوارض دارویی نیز برخوردار است؟
عواقبی که امکان دارد این دارو در پی داشته باشد، به شرح زیر است.
- سر درد
- سرگیجه شدید
- اسهال
- حالت استفراغ
- احساس درد در بازو، پا و کمر
- احساس درد شدید در دوران پریودی
- سرفه
- کهیر
- بثورات پوستی
- احساس خارش شدید
- سختی در بلع و تنفس
- ورم صورت، گلو، زبان، لب، چشم، دست، پا و قوزک
- احساس کوفتگی در کل بدن
نکاتی که باید در طی مصرف به یاد داشته باشید
- اطمینان یابید که نسبت به ترکیبات و یا مواد تشکیل دهنده این دارو، حساسیت نداشته باشید.
- در صورت استفاده از دیگر دارو ها به مانند ویتامین ها، مکمل های غذایی و فرآورده های گیاهی، و یا قرص هایی به مانند اریترومایسین و یا کتوکونازول موضوع را با پزشک خود در میان بگذارید.
- اگر قرص های ضد اسید معده دارای منیزیوم و یا آلومینیم را به مانند مالوکس و یا میلانتا مصرف می کنید، حتما در بین مصرف این قرص ها با یک دیگر زمانی در حدود ۲ ساعت فاصله قائل شوید.
- تجارب بیماری هایی به مانند کلیه و کبد که حتما باید با پزشک در میان گذاشته شوند.
- در صورت حاملگی و یا شیر دهی به نوزاد، موضوع را با پزشک در میان بگذارید.
- همان طور که مطالعه کردید این دارو از عوارضی به مانند از دست دادن هوشیاری و خواب آلودگی برخوردار است که از این رو انجام کار های مستلزم توجه را به مانند رانندگی به تعویق بیندازید.
منبع : آرگا