توجه داشته باشید که نگهداری از گل و گیاهان مقاوم و آپارتمانی در فضای خانه همیشه سرشار از لذت و جذابیت بوده است اما مسئله ای که همواره در این زمینه مطرح می شود بررسی شرایط موجود فضای خانه و محیط زندگی گیاه و تطابق آن به نوع گیاه انتخابی است زیرا فرا رسیدن فصول مختلف از جمله سرما می تواند در انتخاب نوع گیاه و همچنین فضای نگهداری بسیار تاثیرگذار باشد.
آشنایی با گیاهان مقاوم به سرما
بهتر است بدانید که گل های آپارتمانی مقاوم به سرما از جمله عناصر زینتی و طبیعی می باشند که اغلب پرورش دهندگان گل و گیاه علاقه وافری به حضور همیشگی آن ها در فضای منزل دارند حتی برخی از افرادی که از این گیاهان زیبا در محیط منزل خود اسفاده نمی کنند نیز بر زیبایی و تاثیرگذاری آن در جسم و روح انسان واقف می باشند. به طور کلی گیاهان مقاوم به سرما نیز مانند هر گل و گیاه دیگری موجب شادابی می شوند و در عین حال رنگ فرح بخش سبز را به خانه ما می آورند. نکته جالب این است که بسیاری از مردم تنها به خاطر زیبایی این دسته از گیاهان نیست که آن را در محیط خانه خود کشت می کنند بلکه بهتر است بدانید در فصول سرما با کاشت گیاهان گلدان زمستانی می توان از داشتن گل هایی زیبا در فضای منزل نهایت لذت را برد. در واقع گیاهان زیادی وجود دارند که می توانند در فصول سرما رشد کنند و گل های رنگارنگ و زیبایی داشته باشند.
گیاه سیکلامن:
گل سیکلامن در واقع از دسته گیاهانی می باشد که نه تنها در برابر سرما مقاوم است بلکه حتی سرما را نیز دوست می دارد. این گیاه آپارتمانی و مقاوم به سرما معمولا به صورت پیازی رشد می کند و دارای گل هایی رنگارنگ می باشد که به شکل واژگون و به تعداد خیلی زیاد بر روی شاخه های گل دهنده به صورت تکی رشد می کنند. این گیاه در واقع برگ هایی قلبی و دایره ای شکل دارد که در لبه دندانه دار هستند و بر روی سطوح برگ نقوشی به رنگ سبز روشن تا سفید را می توانید مشاهده کنید. توجه داشته باشید که اگر نور کافی را در اختیار گیاه سیکلامن قرار ندهید به تدریج شاخه های برگ دهنده آن بلند و طویل خواهند شد تا خود را به نور برسانند که در نتیجه این موضوع باعث از دست رفتن شکل کلی و زیبایی گیاه خواهد شد و تا مرحله ای پیش خواهد رفت که دیگر گل و گیاهی بر روی گیاه باقی نخواهند ماند.
گیاه بنت قنسول:
به طور کلی ممکن است این گیاه را با نام گیاه کریسمس نیز بشناسید که از دسته گیاهان مقاوم به سرما می باشد و همانطور که از نامش پیداست در فصول سرد سال بیشتر از همیشه در سطح شهر به چشم می خورد. رنگ های قرمز تا صورتی این گیاه در برگ های نسبتا کشیده و نوک تیز می تواند یادآورد روز کریسمس و بابانوئل باشد البته که برگ ها معمولا در انتهای ساقه و در نزدیکی خاک به رنگ سبز نشاهده می شوند. این گیاه زیبا در واقع ترجیح می دهد در دمای بسیار پایین روند رشد خود را بگذراند و اگر گرما به اندازه معمول و مورد نیاز سایر گیاهان آپارتمانی دیگر موجود باشد می تواند موجب ریزش برگ و در نهایت مرگ گیاه بنت قنسول گردد. بهتر است بدانید که می توانید این گیاه را در نزدیکی پنجره و در نورگیر های مناسبی قرار دهید و نگرانی بابت سرمای شیشه نسبت به آسیب زدن گیاه نداشته باشید زیرا که این شرایط ایده آل ترین شرایط برای رشد گیاه محسوب می شود.
گیاه بنفشه آفریقایی:
بنفشه آفریقایی گیاهی حساس با برگ هایی پرزدار و بیضی شکل می باشد که از دسته گیاهان مقاوم به سرما شناخته می شود و طرفداران مخصوص به خود را دارد. به طور کلی قرار گرفتن این گیاه در دمای پایین هیچ مشکلی در روند رشد ایجاد نخواهد کرد ولی لازم است تا بستر آن را در پنجره جنوبی و آفتابگیر منزل قرار دهید زیرا که در رابطه با کمبود نور شوخی ندارد. این گیاه اگرچه مناسب برای فصول سرد سال است اما اگر بیش از حد در دمای پایین قرار بگیرد برگ های آن به تدریج قهوه ای خواهند شد و ریزش می کنند و همچنین ممکن است روند گلدهی آن نیز دچار اختلال شود. به این نکته توجه داشته باشید که برگ ها و طوقه گیاه نباید به هیچ وجه مرطوب شوند و به همین خاطر توصیه می شود آبیاری را از طریق پر کردن زیر گلدانی انجام دهید. قاعدتا گیاه در دمای کم نیاز به آبیاری کمتری نسبت به فصول تابستان خواهد داشت.
گیاه کالانکوئه:
به طور کلی این گیاه آپارتمانی نیز از دسته گیاهان سرمادوست محسوب می شود که قادر است دمای محیط تا چند درجه را هم تحمل کند البته که نباید انتظار داشته باشید گیاه بتواند یخبندان را نیز تحمل کند. گل کالانکوئه در واقع به دلیل داشتن برگ هایی گوشتی نیاز به آبیاری کمتری دارد چون که می تواند مقداری از حجم آب را درون برگ های خود ذخیره نماید و در نتیجه به دلیل کمبود تعرق و تبخیر سطح خاک بایستی میزان آبیاری آن در این فصل کاهش یابد.
گیاه سانسوریا:
بهتر است بدانید که گیاه سانسوریا در واقع دارای برگ هایی نیزه ای شکل و نوک تیز می باشد که می توان آن را از دسته گیاهان مقاوم و اکسیژن ساز دانست که حضورش در فضای خانه کاملا بی ضرر و بدون دردسر خواهد بود. به طور کلی اگر شما در فضای خانه خود به نگهداری سانسوریا پرداخته باشید خوب می دانید که کمبود نور و آب در زندگی اش خللی ایجاد نمی کند و جالب است بدانید که این گیاه حتی می تواند سرما و دمای پایین را نیز تحمل نماید. توجه داشته باشید که اگر فضای داخلی منزلتان سرد است سعی کنید نور کافی را در اختیار گیاه قرار دهید تا تنش دمایی را بتواند به راحتی تحمل کند.
گیاه زاموفیلیا:
زاموفیلیا نیز یکی دیگر از گیاهان پیازی و مقاوم به سرما است که می تواند شرایط کمبود آب و نور را به خوبی تحمل کند و حتی در فضاهای بسته و بدون نور مانند فضاهای تجاری و اداری نیز دوام بیاورد. این گیاه خارق العاده را می توانید در فصول سرد سال از جمله زمستان به خوبی نگهداری کنید اما اگر فضای نگهداری انتخاب سرد است بهتر است نور کافی را در اختیار آن قرار دهید تا گیاه با دریافت نور کافی توان تحمل سرمای بیش از حد را داشته باشد و در نتیجه روند رشد خود را به خوبی طی کند.
گیاه بگونیا:
گیاه بگونیا در واقع از دسته گیاهان سرما دوست می باشد که البته برای رشد نیاز به نور غیر مسقیم هم دارد. این گیاه از لحاظ ظاهری بسیار متنوع می باشد و می تواند توجه اغلب علاقه مندان به گل و گیاه را به خود جلب نماید. توجه داشته باشید که این گیاه اگرچه مقاوم به سرما است اما اگر بیش از حد در دمای پایین قرار بگیرد ممکن است گلدهی نداشته باشد و اگر گیاهی گلدهی نداشته باشد لازم است بیشتر به سطوح خاک آن توجه کنید و تنها پس از خشک شدن کامل سطوح خاک اقدام به آبیاری نمایید. به این نکته توجه داشته باشید که فراهم کردن نور کافی هیچ تداخلی با سرما نخواهد داشت و بگونیا برای رشد نور متوسط را هم نیاز دارد.
منبع : آرگا