دسته ها
پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

همه چیز درباره نگهداری گیاه کردلین و نحوه مراقبت از این گیاه

  • ملیحه بال افکن
  • ۱۹ دی ۱۴۰۱
  • ۰

گیاه کردلین در واقع از دسته گیاهان بومی مناطق جنوب آسیا می باشد که محبوبیت زیادی در میان علاقه مندان به گل و گیاه پیدا کرده و در این مطلب سعی داریم شما را با اصول مراقبت و نگهداری گیاه کاردلین آشنا نماییم با ما همراه باشید.

توجه داشته باشید که نگهداری گیاه کردلین از دسته گیاهان همیشه سبز به شمار می آید که دارای بیش از ۱۵ گونه مختلف از گیاهان نخلی به صورت درختچه و درخت با برگ های بسیار زیبا می باشد. این گیاه در واقع بومی مناطق بومی جنوب شرقی آسیا بوده و ارتفاع آن در حدود ۵۰ الی ۱۰۰ سانتی متر خواهد بود.

آشنایی با چگونگی نگهداری گیاه کردلین

بهتر است بدانید که گیاه کردلین در واقع متعلق به منطقه جنوب شرقی آسیا می باشد و اغلب آن تا ارتفاع ۲۰ متر رشد خواهند کرد اما نمونه های گلدانی آن حداکثر تا ارتفاع ۴ متر نیز رشد خواهند کرد. گیاه کردلین معمولا به دلیل شکل برگسار و به خصوص ته مایه ای از رنگ قرمز، صورتی و ارغوانی که در پشت برگ ها، حاشیه برگ ها و برگ های جوان مشاهده می شود مورد توجه قرار گرفته است. البته برخی از گونه های این گیاه همانند گیاهان دراسنا رگه هایی از رنگ سبز کم رنگ در پهنه برگ های خودشان دارند و به هر حال انواعی با رنگ آمیزی قرمز، ارغوانی و صورتی بیش از دیگر نوع ها محبوبیت دارند. بهتر است بدانید که در گیاهان بالغ معمولا برگ ها در قسمت بالای گیاه قرار گرفته اند و در گیاهان جوان برگ ها در طول ساقه نیز مشاهده خواهند شد و این گیاه به دلیل ریزوم یا ساقه های زیر زمینی که دارد با بالغ شدن طعم شیرینی پیدا خواهد کرد.

چگونگی نگهداری گیاه کردلین

شرایط مورد نیاز برای نگهداری و مراقبت گل کردلین:

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه بتوانند روند رشد خود را به خوبی طی کنند نیاز به شرایطی دارند که شما بایستی آن را فراهم نمایید و به همین منظور در ادامه به بیان برخی از اصول و شرایط لازم برای نگهداری گیاه کردلین خواهیم پرداخت:

رطوبت:

به طور کلی گیاه کردلین برای رشد نیاز به رطوبت بالایی دارد و به همین خاطر بهتر است هر روز روند غبارپاشی را انجام دهید و یا یک ظرف پر از آب را به منظور تامین رطوبت گیاه در اطراف گلدان قرار دهید. در  برخی از مناطق به دلیل خشکی بیش از حد و اتمسفر هوا نگهداری این گیاه در فضای خانه مشکل ساز خواهد بود اما شما می توانید با استفاده از راه های تامین رطوبت گیاهان مانند قرار دادن در کنار گلدان، غبارپاشی و ایجاد جزیره به راحتی نیاز رطوبتی گیاه را برطرف کنید. به طور کلی خاک همیشه مرطوب و رطوبت نسبی ۷۰ الی ۹۰ درصد برای این گیاه لازم خواهد بود.

رطوبت لازم برای پرورش گیاه

نور:

توجه داشته باشید که گیاه کردلین در واقع به نور غیر مستقیم اما بسیار زیاد برای رشد نیاز دارد زیرا نور مستقیم می تواند موجب خراب شدن برگ ها شود. به طور کلی گیاهان زینتی با برگ های رنگی به نور بیشتری نیاز دارند در غیر این صورت رنگ زیبای آن از بین خواهد رفت و به همین خاطر در صورت مشاهده بی رنگ شدن برگ ها گل کردلین را به جایی با نور بیشتر انتقال دهید.

  •  آرون گروپس

خاک و کوددهی:

به طور کلی بهترین خاک برای نگهداری گیاه کردلین خاکی سبک همراه با زهکشی مناسب است که می توانید از ترکیب خاک برگ همراه با کود آماده نیز در بستر گیاه استفاده نمایید. توجه داشته باشید که برای رشد بهتر گیاه کردلین می توانید از کود و تقویت کننده مخصوص گیاهان آپارتمانی استفاده کنید. توصیه می شود که روند کوددهی گیاه کردلین را در فصول رشد گیاه یعنی اردیبهشت تا آبان ماه هر دو هفته یک مرتبه انجام دهید.

شرایط لازم برای نگهداری گیاه کردلین

دما:

بهتر است بدانید که در واقع دمای ایده آل برای پرورش و نگهداری گیاه کردلین بازه دمایی ۱۵ الی ۲۵ درجه سانتی گراد می باشد و از آنجایی که گل کردلین زیبا بودن در هوای گرم و معمولی را دوست دارد بایستی این شرایط را برای آن فراهم نمایید.

تعویض گلدان:

توصیه می شود که هر ۲ الی ۳ سال حتما نسبت به تعویض گلدان گیاه خود اقدام نمایید و معمولا علائمی مانند بیرون زدن ریشه ها، بی حال بودن گیاه با وجود تمامی شرایط مناسب می تواند نشانه ای از زمان تعویض افتادن تعویض گلدان باشد.

آبیاری:

برای آبیاری گیاه کردلین بایستی اجازه دهید بستر کاملا خشک شود و سپس اقدام به آبیاری کنید اما در فواصل گرم تر دفعات آبیاری را کاهش دهید و هر چه محیط کشت گرم تر بود مقدار آبیاری را افزایش دهید. همچنین این گیاه همیشه سبز نسبت به کلر موجود درون آب بسیار حساس می باشد و بایستی پیش از آبیاری آب را به مدت ۲۴ ساعت در محل ثابتی نگهداری نمایید تا کلر موجود در آب موجب سوختن برگ های کردلین نشود و در نتیجه گیاهی سالم تر و سرحال تری داشته باشید.

ابیاری لازم برای گیاه کردلین

تمیز کردن برگ ها:

توجه داشته باشید که شما می توانید جهت تمیز کردن برگ های گیاه از آب بدون کلر و اسفنج استفاده نمایید و در صورت لزوم در هر ماه یک مرتبه از براق کننده های شیمیایی استفاده نمایید. بهتر است پیش از استفاده از براق کننده ها حتما از محلول رقیق شیر و آب استفاده نمایید و با اسپری کردن بر روی برگ ها و پاک نمودن آن با دستمال نرم علاوه بر مزایای مفید شیر برای گیاهان از خاصیت پاک کنندگی آن نیز استفاده نمایید.

تکثیر گیاه کردلین

روشهای مختلفی برای تکثیر و کاشت این گیاه از جمله کاشت با بذر، تکثیر با پاجوش و نیز روش قلمه وجود دارد که در اینجا می توانید با روش های پاجوش و قلمه زدن این گل آشنا شوید.

در روش قلمه؛ برای تکثیر از ساقه های گیاه استفاده می شود به این صورت که باید یک ساقه جوان و شاداب از گیاه را انتخاب کرده و زیر ناحیه رویش برگ را با استفاده از چاقوی استریل شده برش بزنید، سپس قلمه ها را داخل خاک سبک و مرطوب بگذارید تا ریشه بزند، البته استفاده از آب نیز برای ریشه دار کردن قلمه ها مرسوم است.

نگه داری و کاشت گیاه کردلین

قلمه ها در حدود ۲ تا ۳ هفته زمان می برد تا ریشه بزنند، زمانی که اندازه ریشه به ۲ الی ۳ سانتیمتر رسید، می توانید قلمه ها را به خاکی سبک با زهکشی بالا انتقال دهید، توجه داشته باشید که بستر کشت آن در هفته های اول باید از رطوبت خوبی برخوردار باشد، همچنین گلدان را در جایی قرار دهید از نور مستقیم خورشید در امان باشد.

تکثیر با پاجوش

گیاه کردلین به دلیل دارا بودن ریزوم در ریشه بعد از مدتی به خوبی رشد کرده و شروع به تولید پاجوش می کند، حال زمان جدا کردن پا جوش ها از گیاه مادری و کاشتن در گلدان جدید است، یک از بهترین روشهای کشت برای گیاه کردلین، جدا کردن پا جوش ها به هنگام تعویض گلدان می باشد، برای این منظور بعد از خارج کردن گیاه از گلدان با استفاده از یک چاقوی تیز استریل شده، پاجوش ها را از گیاه مادر جدا کنید. بعد از جدا کردن پاجوش های ترمینالیس، لازم است آن را داخل گلدانی مناسب بکارید تا گیاه انرژی زیادی صرف رشد ریشه نکند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *