دسته ها
چهارشنبه ۲۸ شهریور ۱۴۰۳

کاشت درخت زردآلو و طریقه پرورش و نگهداری از این گیاه

  • ملیحه بال افکن
  • ۲۴ فروردین ۱۳۹۹
  • ۰

بهتر است بدانید که در واقع کاشت درخت زردآلو کار چندان سختی نیست و تمامی افراد می توانند به راحتی آن را انجام دهند و به همین منظور در این مقاله شما را با نحوه و دستورالعمل کاشت زردآلو آشنا خواهیم کرد با ما همراه باشید.

همانطور که می دانید زردآلو در از دسته میوه های شیرین و بومی مناطق شمال چین و سیبری می باشد و از قرن اول میلادی به قاره های آسیا و اروپا راه یافته است و همچنین این میوه از نظر آب و هوایی مشابه پرورش هلو می باشد و از درختان معتدله به شمار می آید.

آشنایی با نحوه کاشت زردآلو

به طور کلی می توان گفت زردآلو از دسته تیره گلسرخیان و گیاهان بادامی به شمار می آید که دارای میوه ای شفت است. میوه ی آن به شکل قلب نوک تیزی به رنگ سبز روشن است و گلهایش به رنگ سفید و درشت می باشند. بهتر است بدانید که گل های زردآلو اغلب در فصل بهار سریع تر از سایر میوه ها باز خواهند شد و به همین خاطر بایستی این گیاه را در مناطقی که سرمای دیررس بهار وجود ندارد بکارید. به طور کلی منشا این گیاه را کشور ارمنستان می دانند ولی به طور قطع می توان گفت این درخت متعلق به آسیای غربی و مرکزی می باشد. بهتر است بدانید که درخت زردآلو چندان مرتفع نیست و ارتباط آن تنها به ۶ متر خواهد رسید و به طور کلی امروزه به دلیل خواص زردآلو کشت و پرورش آن مورد توجه اغلب افراد قرار گرفته است.

آشنایی با روش های کاشت زردآلو

دستورالعمل کاشت زردآلو:

توجه داشته باشید که عمل کاشت درخت زردآلو را هر کسی می تواند انجام دهد و نیاز به مهارت خاصی نیست و تنها بایستی مواردی را که در ادامه بیان کرده ایم انجام دهید:

به طور کلی یکی از ساده ترین روش های کاشت زردآلو استفاده از هسته آن است که البته راه دیگری نیز برای داشتن درخت زردآلو وجود دارد که آن نیز کاشت نهال به صورت مستقیم درون خاک است. توجه داشته باشید که اگر از طریق هسته اقدام به کاشت بکنید حدود ۴ تا ۵ سال طول خواهد کشید تا درخت شما به مرحله میوه دهی برسد اما اگر سعی دارید تا از همان اول خودتان آن را پرورش دهید استفاده از روش کاشت هسته بهتر است و به همین منظور در ادامه به بیان مراحل کاشت هسته زردآلو پرداخته ایم که می توانید در این روند از آن استفاده نمایید:

توجه داشته باشید که برای کاشت درخت زردآلو بایستی در ابتدا ۳ الی ۴ عدد هسته را به خوبی از گوشت آن جدا نمایید و سپس هسته ها را با آب شستشو دهید.

پس از آن برای اینکه هسته سفت به خوبی خیس بخورد توصیه می شود که آن را به مدت یک شبانه روز درون آب قرار دهید.

نحوه کاشت هسته زردآلو

پس از گذشت این مدت می توانید هسته ها را از داخل آب خارج نمایید و آن ها را درون یک دستمال نخی مرطوب قرار دهید. سپس دستمال را درون یک کیسه پلاستیکی بگذارید و آن را در مخلوطی از خاک کودهای گیاهی،شن، ماسه و پیت ماس قرار دهید و بعد پلاستیک را گره بزنید. توجه داشته باشید که انجام این کار به حفظ رطوبت در طول مدت جوانه زنی کمک شایانی خواهد کرد.

به طور کلی یکی از مهم ترین نکاتی که بایستی در روند کاشت هسته زردآلو بدان توجه داشته باشید این است که هسته را در دمایی به اندازه ۵ درجه سانتی گراد نگهداری کنید و به همین خاطر بهترین مکان با این دما درون یخچال است و می توانید هسته های خود را درون یخچال قرار دهید.

توجه داشته باشید در طول مدتی که هسته ها درون یخچال نگهداری می شوند نباید اجازه دهید بستر آن خشک شود و می توانید از طریق غبار پاشی رطوبت مورد نیاز آن را فراهم نمایید.

توصیه می شود که پس از فرا رسیدن فصل سرما می توانید عمل کاشت هسته را انجام دهید و برای کاشت بایستی همان اندازه که هسته قطر دارد ۲ الی ۳ برابر آن نیز درون خاک بایستی قرار بگیرد.

دستورالعمل کاشت هسته زردآلو

دقت کنید خاکی که برای کاشت هسته زردآلو مورد استفاده قرار می گیرد بایستی ترکیبی از خاک لومی، خاک برگ و شن باشد.

توصیه می شود تا زمانی که هسته ها تبدیل به جوانه های کوچک نشده اند هسته ها را درون گلدان پرورش دهید.

پس از اینکه خاک بستر را تهیه کردید بایستی هسته ها را به صورت جداگانه از هم درون خاک قرار دهید.

پس از کاشت بایستی گلدان حاوی هسته ها را به مکانی انتقال دهید که دمای آن به ۲۰ درجه سانتی گراد هم برسد.

بهتر است بدانید که مدت زمان ۳ الی ۴ سال طول خواهد کشید تا جوانه ها تبدیل به یک درختچه کوچک شوند و میوه بدهند.

توجه داشته باشید پس از اینکه جوانه ها به اندازه کافی رشد کردند و قوت لازم را به دست آوردند می توانید آن ها را به یک باغچه یا محیط بزرگ تری انتقال دهید.

چگونگی روند کاشت درخت زردآلو

شرایط مورد نیاز برای کاشت زردآلو:

همانطور که می دانید تمامی گیاهان برای اینکه روند رشد خود را به خوبی انجام دهند نیاز به فراهم کردن شرایطی دارند و به همین منظور در ادامه به بیان برخی از شرایط محیطی لازم برای کاشت درخت زردآلو پرداخته ایم که می توانید در این روند از آن استفاده نمایید:

آبیاری:

توجه داشته باشید زمانی که نهال را درون گلدان قرار می دهید بایستی هنگامی اقدام به آبیاری کنید که سطح رویی خاک کاملا خشک شده باشد. به طور کلی از آنجایی که ریشه های درخت زردآلو در برابر غرقاب شدن بسیار حساس است زیاده روی در روند آبیاری می تواند پوسیدگی ریشه را در پی داشته باشد.

چگونگی آبیاری درخت زردآلو

دما:

بهتر است بدانید که درخت زردآلو قادر خواهد بود طیف وسیعی از تغییرات دمایی را تحمل کنند و تابستان های گرم و زمستان های سرد می توانند برای این درخت مطلوب به نظر برسند و در روند رشد آن اختلالی ایجاد نکنند. اما جالب است بدانید که تغییرات شدید دمایی می تواند صدمه شدیدی به درخت وارد کند.

خاک:

توصیه می شود که برای بستر هسته زردآلو از خاکی استفاده نمایید، که از قدرت زهکشی بالا و خاکی نسبتا قلیایی برخوردار باشد. همچنین بهترین و مناسب ترین خاک برای بستر این میوه ترکیبی از خاک لومی،شنی و خاک برگ به همراه مقدار خاک است و زمانی که گیاه به یک درخت تنومند تبدیل شد نیاز به خاکی با عمق فراوان خواهد بود.

استفاده از خاک مرغوب برای بستر کاشت

نور:

به طور کلی برای اینکه درخت زردآلو رشد خوبی داشته باشید بایستی میزان نور مورد نیاز خود را دریافت کند و این نیاز در طول روز حدود ۸ ساعت می باشد. توجه داشته باشید که اگر از نهال زردآلو در محیط خانه نگهداری می کنید بایستی آن را در پرنورترین نقطه قرار دهید و اگر این کار را انجام ندهید نرسیدن نور کافی باعث تغییر در شکل ظاهری گیاه خواهد شد.

کوددهی:

توجه داشته باشید که برای کاشت درخت زردآلو برای آماده سازی زمین به ازای هر هکتار بایستی حدود ۲۰ تن کود دامی کاملا پوسیده به خاک اضافه نمایید و سپس عملیات شخم عمود را آغاز کنید.

آشنایی با نحوه کوددهی درخت زردآلو

آفات و بیماری ها:

توجه داشته باشید که از دسته اصلی ترین آفات درخت زردآلو می توان به کنه تار عنکبوتی،شته،شپشک،سوسو چوب خوار و زنبور میوه خوار اشاره نمود که می توانید با استفاده از سم های مناسب به دفع آن بپردازید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *