دسته ها
سه شنبه ۲۴ مهر ۱۴۰۳

درمان درد میگرن با چه روش هایی انجام می شود؟

  • مریم صبوری
  • ۱ مرداد ۱۴۰۱
  • ۰

از نشانه های میگرن می توان به سوزش در دست و پا ، حالت تهوع ، حساسیت به نور و صدا اشاره کرد که در این مطلب شما دوستان با روش های درمان درد میگرن بیشتر آشنا خواهید شد.

میگرن با درد های خفیف در یک طرف سر یا صورت آغاز می شود و با تکان خوردن سر بدتر خواهد شد که از ۴ ساعت تا ۴ روز زمان می برد تا درمان شود. سردرد های میگرنی یکی از عواملی می باشد که در کل جهان حدود ۱۸% از آن رنج می برند و یکی از علل های آن سابقه میگرن خانوادگی می باشد که فرد به نور و صدا حساس می شود و حالت تهوع و استفراغ و ضعف و همچنین در دست و پا سوزش دارند. این افراد گاهی به سردرد های شدید در یک طرف سر دچار می شوند که تحملش واقعا طاقت فرسا خواهد بود. در ادامه بیشتر با درمان میگرن آشنا می شوید.

وقوع میگرن

انواع میگرن

پس گفتیم میگرن یک اختلال عصبی عروقی می باشد که همراه با حملات شدید سردرد و علائم عصبی همراه است.

میگرن کلاسیک: این نوع از میگرن سردرد شدید به همراه تشعشع های نور که مانند نو فلاش نقطه ای یا راه راه است همراه می باشد.

میگرن عادی: این نوع از آشکارترین میگرن است که درد در تمام سر و دور چشم همراه می باشد و چند روز بعد درمان می یابد.

میگرن چشمی: در این نوع میگرن بیشتر افراد سالمند مبتلا می شوند که شخص دچار علائم میگرن نمی شود بلکه با مشکل بصری روبرو خواهد شد که شامل؛ تاریکی یک طرف از بینایی، ایجاد لکه های سیاه و براق، دراز و باریک شدن مسیر بینایی، مشکل دوربینی موقت، تاری دید، رنگ پریدگی می باشد.

استفاده از دارو برای درمان میگرن

روش های درمان میگرن

برای درمان میگرن روش های زیادی وجود دارد که باید با دوری از نور و صدای شدید و همچنین برخی دارو ها و روش ها به کمتر شدن این علائم کمک می کند.

  • دارو درمانی

استفاده از دارو ها چه برای میگرن ساده و چه برای میگرن حاد مورد استفاده قرار می گیرد که طبق بررسی بیماران این دارو ها نباید هرروز استفاده شود فقط زمانی که مورد حمله قرار می گیرند مناسب می باشد تا از درد کاهش دهد. عوارض دارویی تریپات ها شامل؛ تنگی عروق، سیستم قلبی، تپش قلب، سرگیجه، فشار خون، بیماری قلبی در افراد سن و سال دار می باشد. برای جلوگیری از سردرد های مزمن که فرد را ۱۶ روز در ماه درگیر می کند باید به متخصص مغز و اعصاب حضور ببرند تا از مصرف دارو ها دچار وابستگی نشوند. که دارو های بدون نسخه پزشک شامل؛ ایبوپروفن، آسپرین، ناپروکسن سدیم، استامینوفن می باشد. و استفاده از دارو های تجویز شده شامل؛ الموتریپتان، ریزاتریپات، زولمی تریپتات، سوماتریپتات، ناراتریپتات، آرگوتامین و دی هیدرورآرگوتامین می باشد که برای درمان میگرن استفاده می شود.

تزریق بوتاکس در درمان میگرن

  • تزریق بوتاکس

بوتولونیوم توکسین نوع A همان تزریق بوتاکس روشی برای درمان میگرن از طرف سازمان غذا و دارو می باشد که این روش فقط برای بهبودی میگرن مزمن به کار می رود. استفاده از بوتاکس که تاثیر فوق العاده خوبی دارد و عوارض کمتری دارد بهتر از دارو درمانی می باشد. این نوع بوتاکس با تزریق بوتاکس زیبایی کاملا متفاوت است که باید زیر نظر پزشک متخصص مغز و اعصاب صورت بگیرد در ۳۱ نقطه از سر و گردن این تزریق انجام می شود. این روش از درمان تا حدود ۳ ماه از عارضه دور خواهید ماند ولی روشی پرهزینه می باشد.

  • طب سوزنی

با وارد کردن سوزن در بدن انرژی بدن تحت تاثیر قرار گرفته و تعادل برقرار خواهد شد و همچنین باعث کاهش درد های میگرنی می شود.

طب سوزنی در درمان میگرن

  • بیوفیدبک

برای درمان میگرن انجام تمرین ورزشی بیوفیدبک که به آرام سازی معروف است به جای استفاده از دارو جایگزین خوبی می تواند باشد تا به شخص در برابر شروع تنش های عضلانی و تغییرات بدن کمک و آن ها را بشناسد.

  • جراحی میگرن

این روش آخرین روشی است که فرد باید در نظر داشته باشد. در این زمان میگرن به حدی رسیده که فرد دیگر نمی تواند تحمل کند و از کارهای روزانه اش باز می ماند و در فعالیتهایش دچارش اختلال می شود و هیچکدام از روش های فوق تحت تاثیر قرارش نمی دهد مفید می باشد. این عمل وری بافت های مغز صورت گرفته که ۲ ساعت بیشتر زمان نمی برد و در طول ۲ هفته فرد بهبود می یابد که باید نکاتی مثل؛ اجتناب از استرس و زندگی سالم را در زندگی خود بهتر کند.

میگرن سر و گردن

  • درمان با دارو گیاهی و مکمل ها

استفاده از ویتامین های گروه B و آنتی اکسیدان ها که مکمل خوبی برای درمان می باشند در ضمن هیچ عوارضی هم ندارند روشی مفید واقع شده است. همچنین استفاده از برخی مواد که به شرح می باشد برای درمان میگرن کمک فراوانی می کند.

  1. ماساژ: برای کاهش درد میگرن روشی عالی است که باید ۲ انگشت خود را به صورت دایره ای تا انتها چشم ها ماساژ دهید و تا پیشانی خود برسید.
  2. روغن کنجد: در هنگام ماساژ می توانید از دارچین و هل و روغن کنجد بر روی مکانی که گفته شد بزنید و ماساژ دهید.
  3. یخ: به طوری که چند تکه یخ را درون پلاستیک گذاشته و روی پیشانی حدود ۲۰ دقیقه قرار دهید تا درد کاهش یابد.
  4. بابونه گاوی: به طوری که ۱ قاشق بابونه خشک شده را در ۱ لیوان آب جوش و آبلیمو ترکیب کنید و روزی چند بار بنوشید.
  5. نعنا: شما می توانید روزانه ۳ فنجان چای نعنا بنوشید و یا روغن نعنا را در محل درد بچکانید و بمالید تا درد کاهش یابد.
  6. زنجبیل: با خوردن روزی ۴ فنجان چای زنجبیل به همراه عسل حالتان را خوب کنید.
  7. سرکه سیب: ۱ لیوان آب را با ۲ قاشق سرکه سیب و ۱ قاشق عسل را ترکیب کنید و بخورید.
  8. فلفل: در ۱ فنجان آب گرم ۱ قاشق چای خوری فلفل قرمز بریزید و با عسل روزی ۲ نوبت برای درمان میگرن میل کنید.

روش های درمان میگرن

امیدواریم که شما عزیزان را در مجله آرگا با درمان درد میگرن به روش های مختلف آشنا کرده باشیم.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *