دسته ها
جمعه ۵ اردیبهشت ۱۴۰۴

مکان های دیدنی بانه و مناطق گردشگری و زیبای آن

  • مریم صبوری
  • ۵ مهر ۱۳۹۸
  • ۰

واضح است که بانه به دلیل وجود بازار مرزی و طبیعت زیبا مسافران زیادی را از همه جای کشور به سوی خود فرا می خواند. شهرستان بانه از شمال به شهرستان سردشت از شرق به شهرستان سقز و از غرب و جنوب به کشور عراق متصل است. که در ادامه شما دوستان را با مکان های دیدنی بانه آشنا خواهیم کرد.

بانه از شهر های استان کردستان است که از طبیعت بکری برخوردار می باشد در این مکان زیبا روستا ها و جاذبه های گردشگری فراوانی وجود دارد. این شهر به عنوان گردشگر پذیر ترین شهر های ایران محسوب می شود که مناظر سرسبز و پاساژ ها و بازار های خریدش دلیل محبوبیت شهر بانه می باشد که در ادامه مطلب به شما عزیزان با اماکن گردشگری بانه آشنا خواهید شد.

جاذبه های بانه

مکان های دیدنی بانه

بانه یکی از غربی ترین شهر های استان کردستان می باشد که علاوه بر داشتن جاذبه های متعدد و طبیعیش و همچنین به خاطر واسطه ارائه اجناس خارجی به ایران محبوبیت فراوانی دارد. کوه های سرسبز و بلند قامتش از جاذبه ها و اماکن گردشگری بانه می باشد. با وجود کوه های دوزین و بابوس و آربابا در این شهر از شهرت زیادی برخوردار است.

در این شهر زیبا وجود ۳ قرآن تاریخی که به همت اداره میراث فرهنگی مرمت و بازسازی شده است هم اکنون علاقه مندان زیادی را به این آثار تاریخی و مذهبی باز می دارد. دین و آیین مردم بانه اهل تسنن و پیرو مذهب امام محمد شافعی هستند. در شهر بانه گرمترین روز هایش درجه هوا به ۳۶ درجه سانتی گراد و سرد ترین روز هایش هوا به ۲۲ درجه می رسد. زبان این مردم کردی سورانی با لهجه سلیمانیه است.

گردشگری های زیبا و جذاب بانه

غار سنگی حسین کوهکن

از مکان های گردشگری بانه می توان به این غار دست ساز که در منطقه توریستی میگوره می باشد اشاره کرد. این غار توسط مرد کرد به نام حسین کوهکن از اهالی بانه وره ساخته شده که فقط یک پا داشته است. این بنا از ۴ خانه جدا و ۹ اتاق تشکیل شده است که طول خانه ها به ۲ تا ۳ متر می رسد ورودی آن در قسمت پشت صخره در شمال قرار دارد که دریچه غار باریک در دل صخره با شیبی اندک و ارتفاعی کوتاه و چند پله می باشد او در این غار برای خود سرویس بهداشتی و حمام مجهزی تهیه کرده است.

شهر بانه و جاهای دیدنی اش

پارک کوهستانی دوکانان و پیرمراد

پارک جنگلی دوکانان و پیرمراد در دامنه کوه های آربابا و جنیره قرار دارد که این دو پارک مجاور شهر بانه می باشند که دارای روح انگیز ترین نقطه زیبا از شهر بانه است. این دو پارک توقف گاهی برای مسافرانی است که قصد استراحت دارند. در پارک دوکانان همه ساله نمایشگاه صنایع دستی توسط سازمان میراث فرهنگی برگزار می شود نکته مهم این است که پارک پیرمراد به عنوان زیارتگاه تلقی می شد اما اکنون یک پارک در این محل است. در قدیم که روز های ۴ شنبه مردم طبق سنت دیرینه به زیارت پیرمراد می رفتند امروزه هم همین رسم پا برجاست روز های ۴ شنبه و جمعه این جا که جزء مکان های دیدنی بانه محسوب می شود بسیار شلوغ است.

جاذبه های شهر بانه

روستای سبدلو

روستای سبدلو به خاطر داشتن بلوط هایش به مکان های دیدنی بانه تبدیل شده است. این روستا قسمت جنوبی سد بنه و دامنه کوه وزنه در ارتفاعات سراوردان و چاران قرار دارد که جنگلی بسیاز سرسبز و دره هایی زیبا و همچنین مردمانی مهمان نواز دارد که به کار کشاورزی و پرورش حیوانات می پردازند. زمستان های این روستا  به علت باد های سوزان و طاقت فرسایش از زیبا ترین زمستان ها می باشد.

روستای هفتاش

یکی دیگر از مکان های دیدنی بانه روستای هفتاش می باشد که با داشتن جاذبه های گردشگری و تاریخی و فرهنگی و زیارتی از روستا های نمونه شهر بانه محسوب می شود. در این روستا به دلیل داشتن منظره های بکر و گردشگری های چشم نواز و آثار تاریخی و سنت کهنش همیشه گردشگرانی دارد. در فصل بهار مناطق کوهستانی و مراتع زیبا و سبز و باغ های میوه دشت سورینش پذیرای گردشگران از سراسر کشور می باشد.

بانه و جاذبه های فراوانش

کوه آربابا

این کوه نماد زیبایی و آرامش و حماسه مردمان بانه است. که تنها دلیل ورزش کوه نوردی و سفر ماجراجویی را در افراد زیاد می کند. ارتفاع این کوه به ۲۱۷۰ متر می رسد. این کوه جذاب در سال ۱۳۸۵ پناهگاهی روی قله فرعی آن توسط کوه نوردان بنا شده است.

روستای نجبه علیا

یک از هدف گردشگران روستای نجبه است که در ۳۸ کیلو متری بانه از توابع بخش نمشیر در شمال غربی بانه قرار دارد. این مکان زیبا و بکر در فصل بهار و تابستان از منظره های بسیار دل انگیزی برخوردار است که در سال های اخیر جزء اماکن گردشگری بانه به حساب می آید. یک قرآن قدیمی در این روستا قرار دارد که توسط مراد بن یوسف معروف به فقه مراد در سال ۹۷۸ به تحریر درآمده است.

گردشگری شهر بانه

روستای مامال

این روستا دارای ۴۸۰ نفر جمعیت می باشد که از شمال به کوه حوتوانه و از جنوب به روستای شیدیله و از شرق به روستای سیاحومه و آلی ماکان و از غرب به روستا نمازگاه متصل می باشد. شغل مردم این روستا دامداری و کشاورزی و به صورت غیر رسمی مبادلات مرزی می کنند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *