دسته ها
جمعه ۱۰ فروردین ۱۴۰۳

آرایش در بارداری و مواد آرایشی ممنوعه

  • فاطمه میرزایی
  • ۱۸ تیر ۱۴۰۱
  • ۰

یکی از موضوعاتی که مادران باردار ملزم به رعایت آن هستند، میزان میکاپ یا آرایش در بارداری و استفاده از لوازم آرایشی و روش های مختلف زیبایی است، زیرا بسیاری از موادی که در دوران بارداری به پوست زده می شود، می تواند وارد بدن شده و از طریق جریان خون به جنین منتقل شود، بنابراین استفاده از لوازم آرایشی در دوران بارداری باید با احتباط بیشتری صورت گیرد.

میکاپ در بارداری و استفاده از محصولات زیبایی می تواند یکی از دغدغه های مهم عده ای از خانم ها در طی دوران حاملگی باشد که با توجه به شیمیایی بودن بسیار از مواد آرایشی، بهداشتی می تواند برای مادر و جنین بسیار خطرناک باشد، از این رو در این مطلب قصد داریم اطلاعاتی را درباره این مبحث مهم در اختیارتان قرار دهیم، در ادامه با ما همراه شوید.

تا چه میزان آرایش در بارداری مجاز است؟

دوران بارداری مهمترین و حساس ترین دوران زندگی هر مادر بارداری است که با تغییرات فیزیکی و روحی زیادی برای خانم باردار همراه است، بنابراین حفظ سلامت مادر و جنینش در طی این دوره از اهمیت زیادی برخوردار است. گاهی حاملگی با ایجاد ترک های پوستی و لکه های تیره ای بر روی پوست صورت و دست و پا همراه خواهد بود، از این رو مادران را ترغیب به آرایش در بارداری و استفاده از لوازم آرایشی خواهد کرد، اما باید بدانید که استفاده از مواد آرایشی می تواند تاثیرات مخرب و جبران ناپذیری را بر روی سلامت جنین داشته باشد.

آرایش در دوران بارداری

کرم ها و لوازم آرایشی برای صورت

مادران باردار باید توجه داشته باشند که در طی دوران حاملگی خود از مواد آرایشی کمتری استفاده کنند. اغلب دارو های آرایشی، بهداشتی که برای رفع و از بین بردن آکنه و جوش صورت به کار می روند، دارای موادی هستند که برای سلامت جنین خطرناک هستند. همچنین کرم های موضعی که در ترکیب آنها ویتامین A به کار رفته باشد، مضر می باشند و باید از مصرف آن پرهیز شود، ضمن اینکه مصرف دارو های خوراکی مانند تترا سایکلین و انواع کرم ها برای درمان آکنه، بدون تجویز پزشک مجاز نمی باشد، اما استفاده از کرم های ضد آفتاب فاقد مواد شیمیایی نه تنها مضر نبوده، بلکه مفید نیز می باشد.

آرایش در حاملگی

  •  آرون گروپس
  •  مبل و میز

 رنگ مو

مادران باردار باید توجه داشته باشند که از رنگ کردن مو ها در سه ماهه اول بارداری اجتناب نمایند، زیرا رنگ مو می تواند از طریق پوست سر، جذب بدن شود. خانم های بارداری که تمایل زیادی به رنگ کردن مو های خود در طی سه ماهه اول دارند، می توانند از حنا یا رنگ مو های طبیعی که مواد شیمیایی در ترکیب آنها به کار نرفته است، برای رنگ کردن مو در بارداری استفاده نمایند. همچنین در صورتی که بخواهید فقط قسمتی از مو هایتان را که تماسی با پوست سر نداشته باشد، هایلایت نمایید، این کار بی خطر می باشد.

عطر و ادکلن

بسیاری از عطر های موجود دارای مواد شیمیایی در ترکیبات خود هستند که برای سلامتی مادران باردار و جنین آنها بسیار مضر می باشد که با دقت بر روی برچسب آنها می توان از مواد شیمیایی موجود در عطر ها آگاه شد. بنابراین به جای استفاده از عطر های دارای مواد شیمیایی از عصاره با روغن های طبیعی که از گیاهان و گل های خوشبو بدست آمده اند، استفاده شود. از آنجا که پوست بسیاری از خانم های باردار نسبت به ارایش در بارداری و لوازم ارایشی حساس است، بنابراین بهتر است، قبل از هر گونه لوازم آرایشی و عطر آن را کمی تست کنید.

پماد ها و لوسیون

زیبایی شکم و اندام خانم ها در دوران حاملگی ممکن است، دغدغه خیلی از خانم های حامله باشد، در نتیجه مشاهده علائم کشیدگی پوست شکم موجب نگرانی آنها شده و به دنبال راهکارهایی برای جلوگیری از ترک شکم، کشیدگی پوست و درمان آن باشند. برای این منظور می توان از پماد های تضمین کننده سلامتی و زیبایی پوست که برای رفع خارش پوست های خشک مناسب است، استفاده کرد، اگر چه اغلب این لوسیون ها سالم و آرامش بخش هستند، اما پزشکان معتقدند که تنها راه حل پیشگیری از اثرات کشیدگی بر روی بدن خانم های باردار، ژن ها می باشند.
آرایش در بارداری
روغن های مخصوص ماساژ
خانم های بارداری که برای ماساژ دادن پشت و کمر خود به نزد متخصصین این کار  مراجعه می کنند، حتما باید به شخصی که آنها را ماساژ می دهد، حاملگی خود را اطلاع دهند، زیرا مادران باردار نباید بیشتر از ۵ دقیقه بیشتر به پشت بخوابند، از این رو از برخی روش های ماساژ و نیز روغن هایی که برای آن استفاده می شود، پرهیز شود.

رفع مو های زائد پا

در مورد مبحث ارایش در بارداری و رفع مو های زائد پا ها، استفاده از دو روش بی ضرر تیغ و موم پیشنهاد شده است که می توانید قبل از بارداری آن را انجام داده و از بی خطر بودن این روش ها مطمئن شوید. از بین بردن مو ها با استفاده از لیزر در دوران بارداری توصیه نمی شود، زیرا در این روش از مواد شیمیایی استفاده می شود که احتمال آسیب به جنین زیاد است. اما در صورتی که قصد دارید، روش پدیکور را به کار برید، بهتر است، رفلکسولوژی را انجام ندهید، زبرا برخی از نقاط  حساس کف پا در طی دوران بارداری تحریک کننده می باشند، بنابراین بهتر است برای رفع کوفتگی پاها و خستگی در بارداری از لوسیون های آرامش بخش استفاده کنید.

مواد آرایشی در بارداری

مواد آرایش در حاملگی برای دست ها
خانم های باردار مانیکوریست از آنجا که مدام در معرض مواد شیمیایی مضر هستند، مانیکور کردن هرچند وقت یکبار و در فواصل طولانی نمی تواند برای سلامتی افراد دارای این حرفه مضر باشد، اما باید بیشتر مراقب خویش باشند و احتیاط نمایند. بنابراین خانم های باردار به خصوص افرادی که آموزش مانیکور ناخن را برعهده دارند، باید از لاک زدن ناخن به دلیل شیمیایی و مضر بودن مواد آن، خودداری کنند.
به طوری کلی خانم های باردار باید، مصرف مواد شیمیایی  مانند سرب و جیوه را به خصوص در سه ماهه اول بارداری محدود کرده و نیز از مصرف لاک ناخن ها، رنگ مو ها، ناخن مصنوعی و فر مو به دلیل دارا بودن مواد شیمیایی مضر  در طی این دوران خودداری کنند.

ماسک های دست ساز مفید برای دوران بارداری

به منظور کنترل تغییرات موقتی پوست در طی دوران بارداری می توان به جای مواد آرایشی مضر از چند لوسیون پیشنهادی استفاده کرد که در زیر با آنها آشنا می شوید :

آرایش در حاملگی

روش های رفع تیرگی پوست اطراف چشم

  • از دو تکه پنبه آغشته به شیر سرد بر روی ناحیه مورد نظر استفاده کنید و به مدت ده دقیقه صبر کنید.
  • ترکیبی از کره و زردچوبه تهیه کرده و روی ناحیه مورد نظر قرار دهید.
  • همچنین می توانید برای رفع تیرگی ناحیه مورد نظر از ترکیب آب خیار سرد و چند قطره اسطوخودوس استفاده کنید.
  • استفاده از ترکیب روغن زیتون و نمک بر روی ناحیه مورد نظر به مدت ده دقیقه و سپس شست و شوی آن راهکار دیگری برای این منظور می باشد.

روش های رفع ترک و تیرگی پوست

  • استفاده از ژل آلوئه ورا بر روی ناحیه مورد نظر
  • استفاده از مخلوط صاف شده ترب ریز شده با آب لیمو که دو روز بیرون از یخچال بوده باشد، بر روی ناحیه مورد نظر
  • مخلوط صاف شده خیار رنده شده با شیر درون یخچال و قرار دادن روی لکه ها
  • ترکیب زردچوبه  و پوست لیمو برای قسمت های تیره و ترک خورده پوست
  • ترکیب روغن کنجد و روغن جوانه گندم در مقدار ۵۰ و ۱۰ میلی لیتر با ۲۰ قطره روغن اسطوخودوس می تواند برای رفع ترک های پوست قبل از خواب موثر باشد.

ارایش در بارداری

نکاتی برای زیباتر شدن بدون نیاز به آرایش

  • از غذا های سالم همچون سبزیجات تازه استفاده کرده و آب میوه های تازه بنوشید، زیرا خوردن آنها به سلامت و شادابی پوست کمک زیادی می کنند.
  • مصرف مکمل های حاوی ویتامین E و C و نیز کلاژن و بیوتین به منظور حفظ رطوبت پوست و زیبایی چهره اهمیت زیادی دارد.
  • برای مرطوب نگه داشتن پوست و نیز رفع سموم بدن، آب فراوان بنوشید.
  • برای به حداقل رساندن منافذ پوست حداقل از یک مرطوب کننده پوست استفاده کنید.

حال با  توجه به نکات ارائه شده در بالا می توان محصولات طبیعی تهیه کرده و از این طریق از سلامت خود و فرزندانتان مراقبت نمایید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *