دسته ها
شنبه ۱ اردیبهشت ۱۴۰۳

معرفی انواع قرص خواب و ویژگی های هر کدام

  • سحر بهرامی
  • ۱۰ بهمن ۱۴۰۰
  • ۰

همانطور که می دانید امروز استفاده ار قرص خواب رواج بسیاری پیدا کرده است جوری که اگر فردی دچار بی خوابی شود به صورت خودسرانه از این قرص ها استفاده می کند، همانطور که می دانید قرص های خواب انواع مختلفی دارند و فقط به یک قرص ختم نمی شود، که شما می توانید برای آشنایی با دیگر انواع این قرص ها با این مطلب همراه باشید.

بی خوابی یکی از بزرگترین مشکلاتی است که یک فرد می تواند به آن دچار که اغلب ما این مشکل را تجربه کرده ایم، افراد زیادی هستند که استفاده از قرص خواب را تنها راه حل بی خوابی می دانند، چرا که با مصرف آن به سادگی می تواند با گذشت چند دقیقه به خواب فرو روند در ادامه اطلاعاتی از این دارو را در اختیار شما می گذاریم که بهتر است تا پایان مطلب همراه ما باشید. قرص خواب جهت درمان کم خوابی و بی خوابی

بی خوابی  می تواند علت های مختلفی داشته باشد امام مهم ترین علت آن اضطراب و استرس است، البته عوامل دیگری هم در این موضوع دخیل هستند اما ما به مهم ترین آن اشاره کردیم، همانطور که می دانید مصرف هر قرصی بدون تجویز پزشک ممنوع است و می تواند سلامتی فرد را تهدید کند، قرصهای خواب هم جز همین دارو ها هستند، و از آنجایی که بدون نسخه هم می توان آن را تهیه کرد به راحتی در دسترس عموم مردم قرار دارد.

 ما در این مطلب قوی ترین انواع قرص  آرامش بخش را در اختیارتان قرار داده ایم تا بتوانید بیشتر با ویژگی های هر کدام آشنا شوید.

  • دیازپام
  • تمازپام
  • ملاتونین
  • آلپرازولام
  • فلورازپام
  • لورازپام
  • نیترازپام

معرفی انواع قرص خواب

۱.دیازپام Diazepam

از قرص دیازپام جهت کاهش استرس، اضطراب، اختلالات هراس و اختلالات خواب از آن استفاده می شود، قرصهای خواب جنبه وابستگی دارند و با استفاده طولانی مدت آن ها فرد را وابسته خود می کند.

زمانی که بدن به این قرص وابسته شود برای اینکه همان تاثیر اولیه را دریافت کند به مصرف دوز بیشتر از این قرصها می پردازد.

عوارض: مشکل در تنفس/ ضعیف شدن ضربان قلب/ نداشتن تعادل/ گلودرد/ بی خوابی/ زرد شدن پوست/ خونریزی های غیر طبیعی/ لرز/ ضعیف شدن ذهن/ مشکل در تکلم/ فراموشی/ زرد شدن چشم.

  •  آرون گروپس

قرص خواب دیازپام

۲. تمازپام Temazepam

از این قرص در جهت آرام بخش بودن، شل کننده عضلات، کنترل تشنج و کنترل اضطراب استفاده می کنند، مصرف طولانی مدت دارو باعث می شود اثرات آن به مرور کم رنگ تر شود و وابستگی نسبت به این قرص ایجاد شود.

عوارض: خواب های آشفته/ خواب آلودگی در طول روز/ بی ثبات شدن افکار دهنی/ سرگیجه.

قرص خواب تمازپام

۳. آلپرازولام Alprazolam

این نوع از دارو برای درمان افسردگی توسط روان پزشک تجویز می شود که البته برای درمان اضطراب و بهتر شدن میزان خواب هم استفاده می شود، این دارو در دوز های مختلفی وجود دارد که با توجه به تشخیص پزشک میزان دوز مصرفی آن متفاوت است.

قرص آلپرازولام به عنوان یک داروی اعتیاد آور شناخته شده است.

 عوارض: گیجی/ عدم تعادل در راه رفتن/مشکلات کبدی/ مشکلات گوارشی/ تار شدن دید/ خواب آلودگی/ مشکل در صحبت کردن.

قرص خواب آلپرازولام

۴. ملاتونین Melatonin

این دارو باعث ترشح بیشتر هورمون ملاتونین می شود که کمک زیادی به تنظیم دوره های خواب می کند، مصرف این دارو ها ملاتونین بی خوابی های شبانه را کاهش می دهد. در مورد مصرف این  دارو ها باید بدانید که اگر استرس و اضطراب دلیل بی خوابی های شبانه شما باشد این دارو ها کمکی به شما نخواهد کرد. نحوه مصرف این دارو  ۳۰ دقیقه قبل از خواب به صورت مصرف زیر زبانی است.

عوارض: افسردگی/  کم شدن میل جنسی/  تغیر رنگ چشم و پوست/ خواب آلودگی/ خستگی/ ضعف.

قرص خواب ملاتونین

۵. فلوراز پام Flurazepam

بیشترین استفاده از این دارو علاوه بر آرامبخش بودن، درمانگر بی خوابی های شبانه و کوتاه مدت است که برای استفاده از آن در افراد بالغ باید با تجویز پزشک بین ۱۵ الی ۳۰ میلی گرم قبل از خواب استفاده شود. نکته مهمی که در مورد این قرصها وجود دارد این است که مصرف آن در بین زنان باردار ممنوع است زیرا می تواند عوارض بسیار جدی برای جنین در پی داشته باشد.

عوارض: وابستگی به قرص/ زوال حافظه/ نداشتن تعادل/ سرگیجه/ تهوع/ مشکل در دید/ خشک شدن دهان/  مشکل در تنفس و افسردگی.

قرص خواب فلورازپام

۶. لورازپام Lorazepam

قرص لورازپام جزء گروه دارو های آرام بخش قرار دارد و برای بیمارانی که در خواب مشکل دارند تجویز می شود، این نوع از دارو هم مانند دیگر دارو های آرامش بخش برای فرد وابستگی ایجاد می کند و اگر در مدت طولانی استفاده شود ناراحتی های ذهنی و جسمی را به وجود می آورد.

عوارض: بی نظم شدن حرکات/ سرگیجه/ فراموشی لحظه ای/ ناتوانی در تکلم/ لرز/ سردرد/ بی قرار شدن/ضعف و بی خوابی.

قرص خواب لورازپام

۷. نیترازپام Nitrazepam

این  دارو به گروه دارویی بنزودیازپین ها تعلق دارد، که جهت درمان بی خوابی می تواند بسیار موثر عمل کند، این قرصها علاوه بر خواب آور بودن به کنترل و کاهش استرس و اضطراب هم کمک می کند. میزان ماندگاری اثر این دارو زیاد است به همین دلیل نباید به صورت پیوسته از آن استفاده کرد. میزان مصرف طبیعی آن باید ۲ مرتبه در طول هفته باشد.

عوارض: کم شدن میل جنسی/ افت فشار خون/ ضعف شدید/ بالا رفتن ضربان قلب/ گیج شدن/ حالت های خواب آلودگی.

قرص خواب نیتراز پام

طیف کلی استفاده از قرصهای خواب بیشتر در جهت: درمان حمله های وحشت زدگی، کمتر شدن علائم میزان محرومیت از الکل/ بهتر شدن تنش های عضلانی/ درمان  روان پریشی/ کمک افزایش اثر بی حسی های موضعی/ کنترل افسردگی/ و درمان بی خوابی که در میان دلایل دیگر بیشترین دلیل استفاده را دارد مصرف می شود.

به این نکته توجه داشته باشید که قبل از مصرف هر گونه از انواع دارو های خواب آور کاملا در باره آن تحقیق کنید تا از عوارضی که می تواند برایتان به وجود آورد مطلع شوید، و به هیچ عنوان اقدام به مصرف خود سرانه این دارو نپردازید. زیرا اگر دچار وابستگی نسبت به مصرف این قرص در شما ایجاد شود در کنار گذاشتن آن با مشکل رو برو خواهید شد.

نکاتی که در زمان مصرف داروهای خواب آور باید ربدانید.

۱. هرگز بدون مشورت با پزشک از این داروها استفاده نکنید.

۲. دوز دارو را بدون تجویز پزشک کم و یا زیاد نکنید.

۳. این دارو ها به منظور بهبود وضعیت فعلی شما تجویز می شود لذا، از اشتراک گذاشتن آن با دیگران پرهیز کنید.

۴. پیش از مصرف این دارو ها در مورد سوابق پزشکی تان با پزشک مشورت کنید و اگر از بیماری خاصی رنج می برید پزشک تان را در جریان بگذارید.

۵. قبل از مصرف این دارو راهنمای نوشته شده روی بسته دارو را به دقت مطالعه نمایید.

۶. در زمان مصرف این داروها از نوشیدن الکل خودداری نمایید.

نکاتی که در مورد دارو های خواب آور باید بدانید

۷. در زمان نزدیک به خواب از قرص خواب آور استفاده کنید.

۸. از مصرف این دارو ها با آب گریپ فروت پرهیز نمایید.

۹. قبل از مصرف این دارو ها لیستی از تمام دارو هایی که مصرف می کنید را تهیه و در اختیار پزشک تان بگذارید زیرا، دارو های خواب آور ممکن است با دارو هایی که مصضرف می کنید تداخل داشته باشد.

۱۰. بهتر است اولین قرص را در شبی استنفاده کنید که روز بعد قرار نیست به جایی بروید.

۱۱. به هیچ وجه بعد از استفاده از دارو های خواب آور رانندگی نکنید.

۱۲. در صورتی که مدت طولانی می باشد که از این دارو استفاده می کنید به منظور جلوگیری از نشانه های ترک دارو مانند حالت تهوع، اضطراب و گرفتگی عضلات از قطع ناگهانی دارو خودداری کنید و زیر نظر پزشک آن را ترک نمایید.

موارد احتیاط مصرف دارو های خواب آور

امیدواریم با کمک مطلب گفته شده با دارو های خواب اور و عوارض ان ها به خوبی آشنا شده باشید، در صورت تمایل جهت دریافت اطلاعات بیشتر در زمینه اطلاعات دارویی می توانید روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *