دسته ها
پنج شنبه ۷ فروردین ۱۴۰۴

زندگینامه فریدون مشیری و آشنایی با آثار و زندگی شخصی وی

  • مهتاب علی پناه
  • ۲۶ آذر ۱۳۹۸
  • ۰

زندگینامه فریدون مشیری که شاعر معاصر ایرانی می باشد، در دوران زندگی خود اشعار فراوانی را سرود است و همچنین علاقه فراوانی به موسیقی داشتند ایشان سرودن شعر را در همان سال های نوجوانی آغاز کرده است.

فریدون مشیری یکی از شاعران معاصر ایرانی می باشد که بسیار صمیمی و صادق هستند ایشان سراینده شعر «کوچه» می باشند که از زیباترین و عاشقانه ترین شعر نو است، همه ما فریدون مشیری را با همین شعر زیبا و ماندگارش می شناسیم شعرهای ایشان بازتاب زیبایی از تمام حوادث زندگی پیرامون او می باشد در این مقاله قصد داریم به زندگینامه فریدون مشیری بپردازیم تا با این شاعر ایرانی بیشتر آشنا شوید.

زندگینامه فریدون مشیری

زندگینامه فریدون مشیری

فریدون مشیری در تاریخ سی ام شهریور ۱۳۰۵ در تهران به دنیا آمدند، پدرش ابراهیم مشیری افشار در سال ۱۲۷۵ خورشیدی در همدان به دنیا آمد و در دوران جوانی اش به تهران آمدند و در سال ۱۲۹۸ در وزارت پست مشغول به کار شدند مادر فریدون مشیری  اعظم السلطنه نام داشت که به شعر و ادبیات علاقه داشتند و گاهی شعر می سرودند، فریدون مشیری کلاس اول و دوم ابتدایی خود را در تهران گذراند و  به علت ماموریت ادارای پدرش به مشهد رفتند و بعد از گذشت چند سال دوباره به تهران باز گشتند. فریدون سه سال اول دبیرستان را در دارالفنون گذراند و به گفته «خودش در سال ۱۳۲۰ که ایران دچار آشفتگی‌هایی بود و نیروهای متفقین از شمال و جنوب به کشور حمله کرده و در ایران بودند ما دوباره به تهران آمدیم و من به ادامه تحصیل مشغول شدم. دبیرستان و بعد به دانشگاه رفتم. با اینکه در همه دوران کودکی… از استخدام در ادارات و زندگی کارمندی پرهیز داشتم ولی… در سن ۱۸ سالگی در وزارت پست و تلگراف مشغول به کار شدم و این کار ۳۳ سال ادامه یافت.»

سوابق کاری فریدون مشیری

سوابق کاری در زندگینامه فریدون مشیری به این صورت است که ایشان در همان سال های که کار خود را در اداره پست و تلگراف آغاز کردند مادرش که فقط ۳۹ سال سن داشت را از دست داد و غم از دست دادن مادرش تاثیر عمیقی بر روح او گذاشت سپس در آموزشگاه فنی وزارت پست مشغول تحصیل شد روزها کار می کرد و شب ها به تحصیل ادامه می داد فریدون از همان سال به دنیای مطبوعات علاقه مند شد ودر مجله ها و روزنامه ها در کارهای مانند نویسندگی و خبرنگاری فعالیت می کرد اما به دلیل اینکه کار اداری و مطبوعاتی اجازه نمی داد که ایشان به تحصیل خود ادامه دهند سرانجام تحصیل را رها کردند و به کار در عرصه مطبوعات ادامه دادند. فریدون مشیری از سال ۱۳۳۲ تا ۱۳۵۱ در مجله روشنفکر مسئول صفحه شعر و ادبیات بودند این بخش از مجله به کلیه ی زمینه های ادبی و فرهنگی از جمله نقد فیلم، تئاتر، کتاب، نقاشی و شعر می پرداخت. بسیاری از شاعران معاصر برای نخستین بار با چاپ اشعارشان در این صفحات معرفی شدند و شهرت پیدا کردند، فریدون مشیری سال ها بعد وظیفه تنظیم صفحه شعر و ادبیات را در مجله سیاه و سپید را بر عهده گرفت و در همین سال با مجله ی سخن به سردبیری دکتر پرویز ناتل خانلری همکاری کردند، بد نیست در زندگینامه فریدون مشیری به این نکته نیز اشاره کنیم که وی در سال ۱۳۵۰ به شرکت مخابرات ایران منتقل شدند و در سال ۱۳۵۷ باز نشسته شدند.

بیوگرافی فریدون مشیری

آغاز فعالیت ادبی

فریدون مشیری سرودن شعر را از سن پانزده سالگی شروع کرد، در سال ۱۳۳۴ زمانی که ۲۸سال سن داشت نخستین مجموعه شعرش  را با نام تشنه توفان با مقدمه ای از علی دشتی و استاد شهریار به چاپ رساند، خود او در باره ی این مجموعه می گوید: « آن زمان چندین نفر از جمله نادر نادرپور،هوشنگ ابتهاج (سایه)،سیاوش کسرایی، مهدی اخوان ثالث و محمدزهری بودند که به همین سبک شعر می‌گفتند و همه شاعران نامدار شدند، زیرا به شعر گذشته بی‌اعتنا نبودند. اخوان ثالث، نادرپور و من به شعر قدیم احاطه کامل داشتیم، یعنی آثار سعدی و حافظ و فردوسی را خوانده بودیم، در مورد آن‌ها بحث می‌کردیم و بر آن تکیه می‌کردیم.» فریدون مشیری از شاعرانی بودند که علاقه زیادی به موسیقی داشتند هر سازی که نواخته می شد نایه آن را می گفت و مایه شناسی اش را به خوبی می دانست و می گفت که از چه ردیفی و چه گوشه ای می باشد و بارها شنیده شده که تشخیص او در مورد برجسته‌ترین قطعات موسیقی ایران کاملاً درست و همراه با دقت تخصصی بوده است.  ایشان در سال ۱۳۷۷به آلمان و آمریکا سفرکردند و مراسم شعرخوانی او در شهرهای کلن، لیمبورگ و فرانکفورت و همچنین در ۲۴ ایالت آمریکا از جمله در دانشگاه‌های برکلی و نیوجرسی به طور بی سابقه ای مورد توجه دوستداران شعر و ادبیات ایرانی واقع شد و در سال ۱۳۷۸ به کشور سوئد سفر کردند ودر مراسم شعر خوانی چندین شهر ازجمله استکهلم و مالمو و گوتبرگ شرکت کردند.

زندگی خصوصی فریدون مشیری

فریدون مشیری در سال ۱۳۳۳ ازدواج کردند همسرش دانشجوی رشته نقاشی از دانشکده هنرهای زیبای تهران بود ولی زمانی که با فریدون ازدواج کردند ادمه تحصیل ندادند و مشغول به کار شدند و در کنار آثارش دو فرزند به نام بهار و بابک ثمره زندگی فریدون بودند.

کتاب های اشعار فریدون مشیری

عباراتند از : تشنه توفان، گناه دریا، نایافته، ابر و کوچه، بهار را باور کن، از خاموشی، مروارید مهر، آه باران، از دیار آشتی، با پنج سخن سرا، لحظه ها و احساس، آواز آن پرنده غمگین و همچنین گزینه اشعار او عبارتند از: پرواز با خورشید، برگزیده ها، گزینه اشعار سه دفتر، دلاویزترین، یک آسمان پرنده، و همچنین برگزیده ای از کتاب اسرار التوحید به نام یکسان نگریستن.

وفات فریدون مشیری

این شاعر معاصر ایرانی سال ها از بیماری که داشتند رنج می کشیدند سرانجام در سن هفتاد و چهار سالگی در بامداد روز جمعه سوم آبان ماه ۱۳۷۹ در تهران دار فانی را وداع گفتند. مزار ایشان در بهشت زهرا، قطعه ی ۸۸ هنرمندان، ردیف ۱۶۴ و شماره ۱۰ قرار دارد.

در پایان پیشنهاد می کنیم برای آشنایی با زندگینامه حسین منزوی و نیز زندگینامه جلال آل احمد  (که از جمله شاعران و نویسندگان هم دوره با فریدون مشتری بودن) کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *