همه والدین با دیدن فرزندشان زمانی خوشحال می شوند که حس تحرک و فعالیت سالم را در وجود فرزندشان می بیند هیچ پدر و مادری از اینکه کودکی تنبل داشته باشند خوشحال نمی شوند تنبلی کودک، یک پدیده آزار دهنده می باشد که این تنبلی در کودک، تبدیل به یک عادت همیشگی می شود و مانع رسیدن به هدف هایش می شود، کودکان تنبل با بهانه های مختلف تکالیفشان را انجام نمی دهند و آن ها را به تعویق می اندازند، برخورد با تنبلی کودکان نیاز به دقت زیادی دارد که ما در این مقاله قصد داریم به ویژگی های کودکان تنبل و رفتار صحیح والدین با این کودکان بپردازیم.
نشانه های کودک تنبل
نداشتن تلاش و تکاپو
کودکان تنبل هیچ گونه تلاشی برای انجام دادن کارها و مشکلات شخصی خود نمی کنند، دارای پتانسیل پایینی هستند و در مدرسه برای جواب دادن به سوال های معلم داوطلب نمی شوند، زمان خواب و استراحت زیادی نسبت به بقیه کودکان دارند.
نداشتن علاقه به فعالیت های ورزشی
تنبلی کودک به گونه ای می باشد که کودک علاقه ای به تمرینات ورزشی و بازی و تحرک ندارد و حتی برای انجام ندادن کارهای روزانه و فعالیت های کلاسی بهانه تراشی می کند.
نیمه رها کردن کارها
کودک تنبل؛ علاقه ای به اتمام کردن کاری که شروع کرده است ندارد، زیرا دارای اعتماد به نفس پایینی هستند و این توانایی را در خود نمی بینند که کار را تمام کنند، به دلیل کوتاهی والدین در آموزش نظم، کودک به درستی یاد نگرفته است که مسئولیت پذیر باشند.
کمک گرفتن از دیگران
این کودکان تمرکز پایینی دارند و در عوض رویا پردازی بسیار قوی دارند، کارهایشان را به تنهایی نمی توانند انجام دهند و همیشه از دیگران کمک می گیرند بنابراین متکی به خود نیستند.
علت پدید دار شدن تنبلی در کودکان
رفتارهای صحیح والدین با تنبلی کودک
سعی کنید علت این تنبلی را در کودک بیابید تا آسان تر به حل این مشکل بپردازید، بعد از اینکه مشکل را شناسایی کردید کودک را تحت فشار قرار ندهید تا کاری را انجام دهد، این کار باعث می شود کودک ذوق و شوق خود را از دست بدهد.
منبع : آرگا