بیوگرافی پرویز پرستویی و عکس های وی را مرور خواهیم کرد، وی بازیگر سینما، تلویزیون، تئاتر و نیز گوینده می باشد که تاکنون موفق به دریافت نشان درجه یک گواهی نامه هنری شده است و همچنین با دریافت چهار سیمرغ بلورین به عنوان بهترین بازیگر نقش اول مرد در بین بازیگران ایرانی رکورددار می باشد.
بیوگرافی پرویز پرستویی
پرویز پرستویی اصالت آذری دارد و در روستایی از شهرستان کبودر آهنگ به دنیا آمده است. پدرش کشاورز بود. او زمانی که سه سالش بود به همراه خانواده به تهران مهاجرت کردند و در یک خانه اجاره ای در دروازه غار زندگی می کردند. پرستویی در زمان جوانیش به ورزش علاقه داشت و مدتی نیز به دروازه بانی تیم کارگران مشغول بود. وی سپس به مرکز نازی آباد رفت و شروع به یادگیری تئاتر کرد؛ پرستویی همچنین در سن ۲۶ سالگی به عنوان منشی در دادگستری تهران مشغول به کار شد، اما به دلیل علاقه زیادش به تئاتر آن را رها کرد و به بازیگری روی آورد.
او در سال ۱۳۴۸ با پیوستن به گروه بهرام بیضایی، موفق به ایفای اولین نقش در تئاتر ماجرای یک محل شد، بنابراین فعالیت هنری خود را با اجرای نمایش در مراکز رفاه، کاخ جوانان و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان آغاز کرد. وی در سال ۱۳۵۳ به خاطر نمایش دکه و نیز یک سال بعد از آن در نمایش تسلیم شدگان موفق به دریافت جایزه کاخ جوانان شد. سپس او با بهزاد فراهانی آشنا شد و ازین رو همکاری وی با گروه کوچ آغاز شد.
اوج فعالیت پرستویی در تئاتر به نمایش هایی مانند چشم در برابر چشم، شبی در حلبی آباد، پتک و خانه روشن بر می گردد. او همچنین با بازی در نمایش میلاد در نقش «دلال زمین» در بین اهالی تئاتر به چهره ای شناخته شده تبدیل شد.
اولین فعالیت سینمایی پرویز پرستویی در سینما در سال ۱۳۶۲، حضور در فیلم سینمایی دیار عاشقان می باشد که به خاطر ایفای نقش در آن، موفق به دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل از جشنواره فیلم فجر شد. او در سال ۱۳۶۶ در فیلم سینمایی شکار با مرحوم خسرو شکیبایی همبازی بود و بازی او در فیلم سینمایی آدم برفی و لیلی با من است موجب دیده شدنش در بین مردم شد؛ پرستویی همچنین دیپلم افتخار جشنواره فجر را به دلیل بازی در نقش صادق مشکینی دریافت کرده است.
بیوگرافی پرویز پرستویی ، وی در سال ۱۳۷۶ ایفای نقش حاج کاظم در فیلم سینمایی آژانس شیشه ای به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا را برعهده گرفت که در این فیلم نیز به به خاطر بازی درخشانش موفق شد، سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول مرد در جشنواره فیلم فجر و نیز دیپلم افتخار بهترین بازیگر نقش اول مرد جشنواره فیلم یوگسلاوی را از آن خود کند. پرستویی تاکنون در فیلم های سینمایی و تلویزیونی زیادی ایفای نقش کرده است و در بسیاری از آنها از جمله فیلم سینمایی «مارمولک» ، فیلم «دوئل» ، «بید مجنون» ، « به نام پدر» ، «کافه ترانزیت» ، «بیست» و «امروز» موفق به کسب جایزه از جشنواره فجر و نیز جشنواره های دیگر شده است.
بازی پرویز پرستویی در فیلم سینمایی «بادیگارد» به کارگردانی ابراهیم حاتمی کیا در سال ۱۳۹۴ ، ششمین همکاری وی با این کارگردان نام آشنا و توانای سینمای ایران می باشد که در این فیلم نیز برنده سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش مکمل مرد از جشنواره سی و چهارم فیلم فجر شد.
پرستویی اولین کار تلویزیونی خود را در سال ۱۳۶۳ شروع کرد و در سریال های موفق امام علی، آوای فاخته، خاک سرخ بسیار دیده شد. مجموعه زیر تیغ به کارگردانی محمد رضا هنرمند یکی از سریال های موفق تلویزیون است که وی حضور درخشانی در این مجموعه داشت و بازی در سریال آشپز باشی آخرین سریال تلویزیونی می باشد که پرستویی در آن حضور داشته است.
پرویز پرستویی دو فرزند به نام های بهروز و الناز دارد، وی از صدای خوبی برخوردار است و تاکنون اشعار زیادی از جمله بی بی جان، عشق است، دوستت دارم، بابایی، سلام و خداحافظ را دکلمه کرده است. در ادامه بیوگرافی پرویز پرستویی می توانید عکس های جذاب این بازیگر توانای عرصه تئاتر، سینما و تلویزیون را مشاهده نمایید.
عکس پرویز پرستویی در کنار استاد شجریان
حضور پرویز پرستویی در اردوی کشتی فرنگی
پرویز پرستویی و شهاب حسینی
عکس آتلیه ای پرویز پرستویی
عکس جدید پرویز پرستویی
چهره غمگین پرویز پرستویی در یک مراسم
حضور پرویز پرستویی در یک برنامه اینترنتی
عکس پرویز پرستویی و حمید سوریان
پرویز پرستویی در جشنواره فیلم فجر
پرویز پرستویی و مریلا زارعی
عکس جالب از کودکی پرویز پرستویی
فیلم شناسی پرویز پرستویی
فیلم های سینمایی
بادیگارد (۱۳۹۴)، بوفالو (۱۳۹۳)، دو (۱۳۹۳)، امروز (۱۳۹۲)، بیداری برای سه روز (۱۳۹۲)، میهمان داریم (۱۳۹۲)، خرس (۱۳۹۰)، من و زیبا (۱۳۹۰)، سیزده ۵۹ (۱۳۸۹)، بیست (۱۳۸۷)، کتاب قانون (۱۳۸۷)، صد سال به این سالها (۱۳۸۶)، پاداش سکوت (۱۳۸۵)، به نام پدر (۱۳۸۴)، بید مجنون (۱۳۸۳)، کافه ترانزیت (۱۳۸۳)، دوئل (۱۳۸۲)، مارمولک (۱۳۸۲)، بانوی من (۱۳۸۱)، دیوانه ای از قفس پرید (۱۳۸۱)، عزیزم من کوک نیستم (۱۳۸۰)، آب و آتش (۱۳۷۹)، موج مرده (۱۳۷۹)، شوخی (۱۳۷۸)، عشق شیشه ای (۱۳۷۸)، مومیایی۳ (۱۳۷۸)، روبان قرمز (۱۳۷۷)، آژانس شیشه ای (۱۳۷۶)، روانی (۱۳۷۶)، مرد عوضی (۱۳۷۶)، لیلی با من است (۱۳۷۴)، آدم برفی (۱۳۷۳)، حکایت آن مرد خوشبخت (۱۳۶۹)، سازمان ۴ (۱۳۶۶)، شکار (۱۳۶۶)، مار (۱۳۶۶)، پیشتازان فتح (۱۳۶۳)، دیار عاشقان (۱۳۶۲)
مجموعه های تلویزیونی
آشپز باشی (۱۳۸۹)، زیر تیغ (۱۳۸۵)، خاک سرخ (۱۳۷۹)، زیر چتر خورشید (۱۳۷۶)، آوای فاخته (۱۳۷۵)، آپارتمان (۱۳۷۲)، امام علی (۱۳۷۰)، رعنا (۱۳۶۹)، زندگی و جنگ (۱۳۶۷)، طالب (۱۳۶۳)
تئاتر
آرایشگر، فنز، وصیت نامه جامی، سرنوشت پس از مرگ، بازتابی از زندگی سلمان، شل و کور، ماجرای یک محل، توکانی در قفس، خانه بارانی، چشم در برابر چشم، مرد متوسط و تله، رول، دکه، خانه روشن، جان نثار، تسلیم شدگان، میلاد، مهتابی برای محرومین، آن سوی تسلیم، صبح طلوع می کند، خون می خواهم خون، غربت، کوچ، عروس، شبی در حلبی آباد، پتک، سنگر، مریم و مردآویچ، تنبور نواز، بلبل سرگشته، آتش افروزان، معرکه در معرکه، عشق آباد، کتل خاکی
از اینکه تا پایان این مطلب همراه ما بودید از شما سپاسگزاریم. شما می توانید همواره با رجوع به قسمت عکس بازیگران از مطالب جدید و تصاویر دیدنی بازیگران مورد علاقه خود دیدن نمایید.
منبع : آرگا