برای پذیرش اقامت دائم و مهاجرت به دانمارک برخی از افراد با شرایط خاص دارای الزامات به خصوصی هستند افرادی که در میانگین سنی ۱۸ تا ۱۹ سال قرار دارند و از سنین پایین کار کردن را آغاز کرده اند جز این دسته از افراد با شرایط خاص می باشند همچنین افرادی که بازنشسته با کهولت سن هستند و افرادی که در معاش نیازهای اساسی خود ناتوان هستند از جمله مهاجران با شرایط پذیرش خاص و ویژه هستند که برای آگاهی بیشتر از نوع پذیرش این افراد باید از سازمان خدماتی مهاجران دانمارک کسب آگاهی کرد.
مهاجرت به دانمارک:
همانطور که اشاره شد برای مهاجرت کردن به کشور دانمارک راه های مختلفی وجود دارد که هر یک دارای شرایطی خاص هستند که در ادامه به روش های متعدد برای مهاجرت به این کشور اشاره شده است.
مهاجرت از طریق تخصص کاری:
دانمارک از کشورهای اروپایی پیشرفته است که به دلیل مدرنیته بودن به تخصص توجه زیادی می شود بنابراین مهاجرانی که دارای توانمندی بالایی هستند می تواند از طریق تخصص خود برای اقامت و سفر به دانمارک اقدام کنند. برای این نوع مهاجرت شرایطی در نظر گرفته شده است که در صورتی که فرد دارای تخصص و مهارت باشد و سازمان دانمارکی نیازمند این تخصص باشد می تواند از طریق درخواست به این سازمان به راحتی ویزای اقامت خود را دریافت کند.
در شرایطی دیگر از اقامت کاری زمانی است که فرد دارای تخصص، به دلیل محدود بودن پذیرش از طریق کارفرمای دانمارکی مورد پذیرش قرار می گیرد و با ارسال دعوت نامه و انجام درخواست های همکاری می تواند ویزای این کشور را دریافت نماید.
مدت زمان دریافت ویزای برای اقامت در دانمارک بنا به مدت زمان کاری و قرارد کاری متغییر است اما به طور کلی برای اقامت بلند مدت ویزای ۴ ساله دریافت می شود که امکان تمدید دارد و برای اقامت کوتاه مدت ویزای ۶ ماهه دریافت می گردد.
در صورتی که فرد مهاجر اقدام به مهاجرت به دانمارک از طریق تخصص با شرایط مثبت را دارد و به دلیل مهارت و تخصص خود مورد پذیرش قرار گرفته است می تواند اعضای خانواده خود را نیز به لحاظ اقامتی ساپورت کند.
مهاجرت از طریق تحصیل:
روشی راحت که برای بیشتر مهاجران امکان پذیر اقدام مهاجرت از طریق تحصیل است با این وجود که فرد دانشگاه یا مرکز آموزشی که قصد دارند در آن به ادامه تحصیل بپردازد انتخاب کند و شرایط پذیرش آن را بررسی کند و بعد اقدام به دریافت ویزای اقامت نماید. بیشتر افرادی که از این طریق اقدام می کنند برای کسب مدرک کارشناسی،کارشناسی ارشد و دکتری به دانمارک هجرت می کنند.
مهاجرت از طریق خانواده:
برای گرفتن اقامت دانمارک همچنین می توانید از طرق دعوت هر یک از اعضای خانواده که شامل بستگان نزدیک مادر، پدر، فرزند و یا همسر است اقدام به دریافت ویزا نمایید و در صورت دریافت ویزا بات پیروی از قوانین این کشور می توانید از حق شهروندی برخوردار شوید.
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری:
به دلیل برخورداری این کشور از اوضاع اقتصادی مناسب و بالا بودن کسب و کار بیشتر افراد سعی دارند تا برای پیشرفت بیشتر اقتصادی از این طریق اقدام کنند. مهاجرانی که از این طریق اقدام می کنند کارت سبز شهروندی این کشور را دریافت خواهند کرد.
مهاجرت از طریق همراه :
یکی دیگر از روشهای اقامت در دانمارک از طریق همراه است، دست بندی های مالی در این روش به این صورت می باشد که در صورتی که فردی بخواهد زندگی روتین داشته باشد می تواند از طریق همراه وارد این کشور شود و ویزای همراه به این صورت است که تا وقتی شخص اصلی در آن کشور زندگی می کند، وی اجازه زندگی کردن در آنجا را دارد و بعد از آن باید به فکر تمدید یا تبدیل ویزایش باشد.
مهاجرت از طریق کادر درمان :
امروزه روشی ایده آل و عالی برای گرفتن اقامت دانمارک که استقبال زیادی از آن شده است، ویزای کادر درمان می باشد. از آنجا که کشور دانمارک در زمینه درمانی، به دنبال جذب پرسنل است، بنابراین این روش پیشنهاد خوبی برای گرفتن اقامت می باشد.
حال بهترین سن برای اقدام در زمینه کادر درمان ۲۷ تا ۳۵ سال می باشد، بنابراین در ابتدا مدارکتان را به وزارت بهداشت این کشور ارسال کرده و بعد از بررسی و تایید سازمان بهداشت می توانید ویزای سه ساله بگیرید و این دوره برای آموزش زبان این کشور در نظر گرفته شده است، سپس باید در آزمون مربوط به رشته مورد نظر شرکت کرده و بعد از یک دوره ۶ ماهه می توانید با عنوان «کارورزی» ویزای کادر درمان را بگیرید.
پرستاران به دلیل داشتن شرایط ویژه، از جمله گروه های خاص برای رفتن به دانمارک می باشند. در بیشتر کشور ها به منظور گرفتن اقامت کاری، لازم است پیشنهاد کار داشته باشید، حال یک پرستار ایرانی برای کار در خارج از کشور باید مدرک تحصیلی اش را معادل سازی نماید، از این رو پرستاران نمی توانند به طور مستقیم پیشنهاد کار و اقامت کاری اخذ نمایند.
خیلی از کشور ها برای معادل سازی به پرستاران ویزا (اجازه ورود به کشور) نمی دهند، در حالی که کشور دانمارک از جمله کشور هایی است که برای این قشر خاص، شرایط ویژه ای در نظر گرفته است، از آنجا که کشور دانمارک به نیروی کار پرستار نیازمند می باشد، بنابراین شرایط دریافت ویزای این کشور برای پرستاران تسهیل شده است و آنها می توانند بعد از اخذ ویزا و گذراندن دوره زبان دانمارکی و قبولی در آزمون معادل سازی مدرک تحصیلی شان در کشور دانمارک مشغول به کار شوند.
شرایط پناهندگی در دانمارک
انجام مهاجرت از این طریق در صورتی است که فرد می خواهد به این کشور پناه ببرد و باید تمام شرایط این کشور را قبول کند برای اقدام به این نوع مهاجرت دو سال طول می کشد. پناهندگی به این معنا است که فردی به لحاظ عقیدتی و سیاسی با گروه اجتماعی مخالف است و قصد پناهنده شدن به کشور دیگر را دارد.
در پایان ضمن سپاس از همراهیتان در مطالعه مطالب آرگا، امیدواریم مطلب ارائه شده در اینجا برای شما دوستان عزیز سودمند بوده باشد، درصورت تمایل برای آشنایی با شرایط مهاجرت به ترکیه و مهاجرت به ایسلند می توانید بر روی لینک های مربوطه کلیک کنید.
منبع : آرگا