از آنجا که خیار باعث واکنش های آلرژیک می شود. بنابراین قبل از مصرف خیار در بارداری لازم است با پزشک خود مشورت کنید. در این مقاله در رابطه با فواید و مضرات مصرف خیار در بارداری مطالبی را گردآوری کرده ایم که می تواند مفید واقع شود.
خوردن خیار در دوران بارداری
خانم ها در دوران حاملگی نیاز دارند که همه ویتامین های مورد نیاز بدن خود را تامین کنند، این امر با خوردن مواد غذایی سالم امکان پذیر است. خیار، میوه ای کم کالری بوده، و نیز حاوی کلروفیل، اسید فولیک، منیزیم، فسفر، پتاسیم، روی، منگنز، کلسیم و سلولز است. همچنین خواص خیار به توسعه جنین در رحم مادر، افزایش ایمنی بدن، حفظ فشار خون مناسب و افزایش استحکام استخوان مادر باردار کمک شایانی می کند. بنابراین به عنوان یک خوراکی مفید در دوران حاملگی می تواند مصرف شود، در عین حال مضراتی دارد که نباید آن را نادیده گرفت. در ادامه شما را با خواص خیار در دوران حاملگی و خطرات احتمالی مصرف خیار در دوران حاملگی بیشتر آشنا می کنیم.
خیار از بروز کم آبی و تشنگی در دوران حاملگی پیشگیری می کند : از آنجا که کم بودن میزان آب دریافتی بدن می تواند موجب کم آبی بدن و در نتیجه باعث بروز خستگی، لرز و گرفتگی عضلات شود، لذا مصرف خیار به دلیل دارا بودن حجم زیاد آب (۹۵%) ، مانع از بروز کم آبی در دوران حاملگی می شود.
بهبود گوارش و پیشگیری از یبوست : آب و فیبر، دو عنصر مهم موجود در خیار هستند که با از بین بردن سموم موجود در سیستم گوارش به هضم آسان غذا کمک می کنند، همچنین مصرف منظم خیار با پوست در بارداری، احتمال بروز یبوست در بارداری را کاهش می دهد.
مصرف خیار و افزایش استحکام استخوان ها : ویتامین K نقش مهمی در افزایش استحکام استخوان ها دارد، در نتیجه با افزایش تراکم استخوانی و بهبود تعادل کلسیم، احتمال شکستگی را کاهش می دهد. از آنجا که بدن انسان در هنگام ساخت و ترمیم استخوان به ویتامین K نیاز دارد و این موضوع در مورد زنان اهمیت بیشتری پیدا می کند، بنابراین مصرف خیار در دوران بارداری در افزایش استحکام استخوان ها می تواند مفید باشد.
آنتی اکسیدان موجود در خیار : خیار غنی از انواع آنتی اکسیدان است، برخی از این آنتی اکسیدان ها نظیر ویتامین های A، ویتامین C، بتا کاروتن، لوتئین و زیگزانتین ایمنی بدن را افزایش داده و به از بین بردن عفونت ها کمک می کند.
مضرات مصرف خیار در دوره بارداری
- خیار ماده ای ادرار آور است، بنابراین خوردن آن احتمال تکرر ادرار در بارداری را افزایش می دهد.
- مصرف بیش از حد خیار باعث تجمع گاز های روده و در نتیجه هضم نادرست غذا می شود.
- خوردن خیار در هنگام بارداری ممکن است موجب بروز واکنش های آلرژیک مثل خارش، تورم و … شود.
در این مطلب با معایب و مزایای مصرف خیار در بارداری آشنا شدید. ضمن تشکر از شما دوستان همیشگی مجله آرگا، امیدواریم مطلب ارائه شده برای شما سودمند واقع شود.
منبع : آرگا