دسته ها
یکشنبه ۲۲ مهر ۱۴۰۳

ترس از دست دادن و راه های مقابله با آن

  • سمیه نیک فرجام
  • ۱۶ آبان ۱۴۰۰
  • ۰

ترس عاملی است در انسان که می تواند به عنوان نوعی باز دارنده و در موارد استثنائی در صورت کم بودن میزان آن عمال محرکه انسان باشد اما در بیشتر موارد این ترس موجب بازدارندگی می شود و مشکلاتی را در مسیر موفقیت انسان ایجاد می کند حال باید دید که چکونه می توان بر انواع ترس از دست دادن غلبه کرد.

ترس از دست دادن یک عامل دو سویه است و افرادی که با این نگرانی رو به رو هستند در حقیقت نمی خواهند موقعیت کنونی خود را به لحاظ عاطفی، اجتماعی و اقتصادی از دست بدهند و از سوی دیگر نیز نگرانی از بین رفتن موقعیت های بهتر را دارند. این نگرانی می تواند بزرگ و کوچک باشد برخی افراد از این موضوع می ترسند که اطرافیان آنها، آنان را ترک کنند این نگرانی می تواند فوبیای از بین رفتن و از دست دادن آرامش، امنیت و پول باشد که با ریشه یابی علت این فوبیا قابل کنترل و حل خواهد بود.

رابطه عاطفی و مقابله با ترس از دست رفتن

تکنیک های مقابله با ترس از دست دادن:

به طور کلی می توان ترس ها را در ترس از ضرر کردن و ترس از شکست دسته بندی کرد به اعتقاد بیشتر اقتصاد دانان ترس از ضرر دارای جنبه مالی است و بیشتر افراد به دلیل ترس از ضرر و از دست دادن حاضر به سرمایه گذاری و انجام پروژه های مالی بزرگ نیستند و ترجیح می دهند پول اندک خود را حفظ کنند تا همان مقدار را از دست بدهند. ترس از ارتفاع می تواند نوعی از ترس های روزمره باشد این ترس نیز به شکلی دو سویه خواهد بود.

ترس از ضرر یکی از انواع ترس از دست دادن است که در طول زندگی روزمره بیشتر ما درگیر آن هستیم و به این دلیل است که نمی خواهیم گزینه های نسبتآ خوبی که در حال حاضر داریم را از دست بدهیم و همین امر موجب می شود تا گزینه های دیگری که موجب پیشرفت بیشتر ما می شوند را از دست بدهیم.

علت های ترس از دست رفتن

فوبیای شکست نیز می تواند نگرانی از دست دادن باشد شاید این موضوع برای شما یا اطرافیانتان پیش آمده است که به دلیل فوبیا شکست خوردن و اعلام آن یک رابطه عاطفی شکست خورده را تا جایی ادامه می دهید که بیشترین ضربه را خواهید خورد.

تمام این ترس ها دور از تصور شما خواهد بود و در برخی از موارد شما حتی نمی دانی که در زندگی خود اسیر ترسی شده اید که تمام زندگی شما را به سمت خود می کشاند و تحت تأثیر قرار داده است. ترس از مرگ نیز نوعی ترس است که باید بیاموزیم چطور با ترس از مرگ مقابله کنیم و آن را کمتر کنیم؟

۱- از دست دادن چه چیزهایی شما را می ترساند:

شاید اگر ریشه بسیاری از تصمیم گیری ها را در خود بیابید به نگرانی از دست دادن برسید بیشتر ما به دلیل ترسهایی که داریم تصمیماتی را در زندگی گرفته ایم که گاها موجب شکست و یا موفقیت شما شده اند کسانی که ریشه این ترسها را در خود یافته اند و به نگرانی خود واقف هستند می توانند در مقابل آن بایستند و برای حل آن تلاش کنند.

چرا برخی ازفراد ترس از دست رفتن دارند

۲- بررسی تمام زوایای ترس و شرایط آن:

با یافتن علت های ترس شما باید شرایط مختلف رهایی از ترس را بسنجید به عنوان مثال شما به دلیل سخت بودن شرایط کاری می خواهد از شغل خود استعفا بدهید در این صورت باید بررسی های لازم را داشته باشید که با از دست رفتن این شغل چه نگرانی های وجود خواهند داشت و شما می توانید با این نگرانی های مقابله کنید؟

۳- استفاده مثبت از ترس ها:

ترسهای شما می توانند به جهتی مثبت و سازنده هدایت شوند ترس ها نشان دهنده اهداف و موانع هستند و به خوبی می توان از طریق شناسایی آنها برنامه ریزی دقیق و هدفمند برای آینده خود داشت. یکی از پیشنهاد کارآفرینان مشهور برای مقابله با شکست و ترس از شکست باور پذیری آن و استفاده مثبت از این ترس است.

غلبه بر ترس از دست دادن

۴- ارزیابی مداوم اهداف:

برای رهایی از نگرانی از دست دادن باید اهدافی را که پیش رو دارید مرور کنید تا انگیزه بیشتری در شما ایجاد شود و در صورت بروز موانع و نگرانی بیشتر این موارد به شما کمک خواهند کرد.

۵- تغییر نگرش:

بعد از اینکه توانایی رو به رو شدن با ترس ها را در خود پیدا کردید با تغییر دادن این نگرش های منفی و ترس از ضرر و شکست می تواند مسیر درست تری را برای زندگی خود انتخاب کنید.

فوبیای از دست دادن

از دست دادن یک دوست یا عزیز و یا کسانی که دوست شان دارید، بدون توجه به شرایطی که هر کس می تواند داشته باشد، تجربه ای بسیار سخت و دردناک می باشد، حال تفکر واقع بینانه در مورد مرگ و یا آگاهی از تکنیک های مقابله با ترس از مرگ می توانند در مقابله با این مشکلات کمک زیادی به فرد کنند، در زیر با چند مورد از روشهای مقابله با ترس از مرگ آشنا می شوید.

تقویت عزت نفس و استقلال

داشتن عزت نفس بالا در محافظت شخص در برابر مشکلات مربوط به مرگ و فوبیای از دست دادن عزیزان تاثیر زیادی دارد، با این وجود داشتن وابستگی و تعارض بیش از حد به دیگران می تواند موجب آسیب دیدن افراد در اندوه و غم ناشی از دست دادن دوستی عزیز شود.

حال داشتن استقلال و برنامه ریزی برای زندگی مستقل، شرایط را برای شخص بهتر کرده و توانایی وی را برای کنار آمدن با ناراحتی پیش آمده بالا می برد.

صحبت کردن با یکی از اعضای خانواده

خانوادهایی که به هنگام از دست دادن عزیز مورد حمایت قرار می گیرند، به هنگام تحمل احساسات دشوار بهتر برخورد می کنند، بنابراین اگر در خود نیاز به صحبت کردن با یک دوست و یا اعضای خانواده تان را دارید، حتما از آنها کمک بگیرید، زیرا امکان دارد شما تنها فردی نباشید که نیاز به آسایش و حس آرامش دارید.

اختلال فومو

بنابراین لازم است با اعضای خانواده تان وقت بگذرانید و از راه گفتگو کردن درباره خاطره های مشترک و یا مشارکت در فعالیت های مختلف ارتباط صمیمانه و وحدت ایجاد نمایید.

پیدا کردن افراد مورد اعتماد

علاوه بر تاثیر تعامل های خانوادگی بر کاهش ترسهای از دست دادن عزیزان، داشتن روابط خارج از خانواده با اشخاص مورد اعتماد نیز موجب افزایش توانایی اشخاص برای مقابله با پیش بینی های از دست دادن و مرگ شود. گفتگو کردن درباره احساسات و افکار خود با دیگران می تواند در کاهش اضطراب و ترسهای مختلف مفید باشد.

همچنی در صورتی که فردی مذهبی و معتقد هستید، می توانید با افراد دیندار صحبت کنید تا از طریق آرامش بخشیدن و آموختن اذکار و دعاهای مناسب و مفید به شما در حل مشکل تان کمک نمایند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *