دسته ها
پنج شنبه ۶ اردیبهشت ۱۴۰۳

چند راهکار عالی برای رفع مسمومیت غذایی در منزل

  • مهلا بستگان
  • ۱۳ آبان ۱۴۰۰
  • ۰

مسمومیت غذایی یک بیماری ناشی از مواد غذایی می باشد. این عارضه یک اختلال گوارشی است که امکان دارد گاهی اوقات زندگی یک فرد را به خطر بیندازد. شایع ترین دلیل مسمومیت غذایی باکتری های مضر شامل ویروسها، انگلها، آلاینده ها و سموم می باشد. برای درمان خانگی مسمومیت غذایی می توان از روش های ذکر شده در این مطلب استفاده کرد و نتیجه گرفت.

از نشانه ها و علایم مسمومیت غذایی می توان به درد معده، اسهال، خشکی دهان، عرق کردن، اشک چشم، استفراغ، سرگیجه، گرفتگی شکمی، ایجاد مشکل در خوردن غذا، فلج عضلانی، تب، بزاق بیش از حد، از دست دادن بخشی از بینایی و سردرگمی ذهنی اشاره کرد.

روش های درمان خانگی مسمومیت غذایی:

اگر به علت بد غذایی و یا هر دلیل دیگری دچار مسمومیت غذایی شدید روش های درج شده در ذیل را برای بهبود و درمان به کار بگیرید:

  • استفاده از نعناع: چند عدد برگ نعناع را درون یک استکان آب جوش بیندازید و درپوش آن را بگذارید و اجازه دهید که چند دقیقه بماند و سپس آن را بنوشید. از این دمنوش سه بار در روز استفاده کنید. مصرف آبنبات و آدامس و نوشیدنی های نعنایی نیز در این باره تاثیر گذار است.
  • استفاده از زنجبیل: مصرف زنجبیل خام و دمنوش زنجبیل نیز در درمان مسمومیت غذایی بسیار تاثیر گذار می باشد. برای تهیه دم کرده زنجبیل، در یک استکان آب یک قاشق زنجبیل رنده شده بریزید و درب آن را بگذارید و اجازه دهید تا چند دقیقه بماند و سپس آن را با کمی عسل شیرین نمایید و میل کنید.
  • استفاده از ماست و دانه شنبلیله: درون یک کاسه ماست یک قاشق تخم شنبلیله بریزید و آن را بخورید. فقط توجه داشته باشید که دانه ها را نجوید و درسته قورت دهید.

روش های موثر درمان مسمومیت غذایی در منزل

  • استفاده از چای گیاهی: برای شستشوی معده خود می توانید از انواع چای و دمنوش های گیاهی همچون دم کرده ریحان، بابونه، شیرین بیان و چای سبز استفاده کنید.
  • استفاده از لیمو: در مقدار کمی آبلیمو اندکی شکر بریزید و یا درون یک استکان آب گرم آب یک لیموی تازه را بچکانید و چند بار در روز از آن بخورید.
  • استفاده از موز: برای درمان شدید مسمومیت غذایی می توانید از یک موز رسیده استفاده کنید.

درمان های خانگی مسمومیت غذایی

  • استفاده از عسل: عسل یک راه حل مناسب و موثر در درمان مسمومیت غذایی به علت دارا بودن خواص ضد باکتریایی و ضد قارچی به شمار می آید. هرگاه دچار مسمومیت شدید سه بار در روز یک قاشق عسل بخورید.
  • استفاده از گشنیز: گشنیز مسمومیت غذایی را برطرف و معده را آرام می کند. برای استفاده از گشنیز از آن در سوپ و دیگر غذاهای خود استفاده کنید. روغن گشنیز نیز در مبارزه با عوامل مسمومیت زا بسیار مناسب می باشد.
  • استفاده از نشاسته ذرت: در یک لیوان آب پرتقال و یا آب سیب طبیعی دو قاشق مرباخوری شربت نشاسته ذرت بریزید و میل کنید.

راه و روش درمان خانگی مسمومیت غذایی

  • استفاده از سرکه سیب: یا دو تا سه قاشق سوپ خوری سرکه سیب را به طور خالص بخورید و یا درون یک استکان آب ولرم بریزید و قبل از وعده غذای اصلی آن را بنوشید تا از خواص سرکه سیب بهره مند شوید.
  • استفاده از ریحان: برای درمان خانگی مسمومیت غذایی می توانید به همراه غذا چند عدد برگ ریحان میل کنید و یا پودر ریحان خشک شده را درون یک فنجان آب ولرم بریزید و اجازه دهید کمی بماند و سپس بنوشید.
  • استفاده از زیره: یک قاشق سوپ خوری دانه زیره را درون یک لیوان آب بریزید و بجوشانید و کمی عصاره گشنیز و نمک نیز به آن بیفزایید و دو بار در روز تا چند روز از آن استفاده نمایید.

راه های درمکان خانگی مسمومیت غذایی

  •  آرون گروپس
  • استفاده از آب فراوان: برای اینکه سموم و باکتری ها از بدن شسته شده و به سرعت رفع شوند لازم است به مقدار زیاد آب بنوشید.
  • استفاده از شیر سرد: برای رفع مسمومیت غذایی دو بار در روز شیر سرد بنوشید. شیر سرد در تسکین عضلات گوارشی تاثیر به سزایی دارد. در ضمن هر چاشنی ای که دوست داشته باشید می توانید به شیر خود بیفزایید.
  • استفاده از سیر: سیر یک درمان مناسب برای مسمومیت غذایی می باشد. هرگاه به عارضه مسمومیت غذایی دچار گشتید، یک حبه سیر را له کنید و بخورید و از خواص سیر در این مورد استفاده نمایید.علایم مسمومیت غذایی

نوشیدن مایعات زیاد

در صورت استفراغ و اسهال مکرر، بدن مایعات خود را به سرعت از دست می دهد و در نتیجه شخص دچار کم آبی خواهد شد، از این رو در این مواقع تا جایی که می توانید مایعات بنوشید تا آب ازدست رفته بدن جبران شود، اگر نمی توانید مایعات زیاد بخورید، به طور مرتب چند چرغه کوچک بخورید. برای آشنایی با علائم کم آبی بدن می توانید در اینجا کلیک کنید.

در صورتی که نمی توانید مایعات را نگه دارید و بیش از حد حالت تهوع دارید، لازم است فورا با پزشک تماس بگیرید تا با مراجعه به بیمارستان برای شما تجویز مایعات وریدی برای تامین آب از دست رفته بدن نماید.

مصرف آب، چای بدون کافئین، آب سیب رقیق شده با آب، آب گوشت، سوپ و خوردن یخمک یا بستنی در این مواقع توصیه می شود.

درمان مسمومیت غذایی

خودداری از مصرف محصولات لبنی

به هنگام مسمومیت غذایی، بدن با مسمومیت غذایی مبارزه می کند و سیستم گوارشی یک حالت موقت عدم تحمل لاکتوز را تجربه خواهد کرد، از این رو مصرف لبنیاتی همچون شیر، کره، ماست، پنیر و … عوارض دیگری را به دنبال دارد، بنابراین تا زمان رفع کامل مسمومیت و برگشتن بدن به حالت طبیعی بدن، باید از مصرف لبنیات خودداری شود.

پرهیز از خوردن غذایی که موجب تهوع و استفراغ می شوند.

از غذا های پر ادویه و یا چرب که هضم آنها برای شخص بیمار دشوار است، خودداری شود، همچنین غذا های پر فیبر که شکم را سفت می کنند نباید استفاده کرد، برخی غذا های دارای فیبر بالا شامل حبوبات، مرکبات، غلات و مغز ها هستند.

درمان  طبیعی مسمومیت غذایی

پرهیز از کافئین و الکل

مصرف کافئین و الکل به هنگام مسمومیت غذایی می توانند وضعیت شخص بیمار را بدتر کنند، از این رو لازم است از مصرف آنها به هنگام مسمومیت پرهیز شود.
ضمن اینکه کافئین و الکل مدر می باشند و در نتیجه دفع ادرار زیاد، شخص به کم آبی بدن دچار خواهد شد و اگر این مشکل با اسهال و استفراغ مکرر همراه شود، مشکلات جدی به دنبال خواهد داشت.

از این درمان های خانگی برای درمان مسمومیت غذایی خود و بهبود وضعیت گوارشتان بهره بگیرید و اگر بعد از طی شدن دوره های درمانی ذکر شده در متن نتیجه نگرفتید و یا اوضاع شما رو به وخامت رفت، حتما نزد پزشک بروید و تحت درمان قرار بگیرید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *