دسته ها
چهارشنبه ۲ فروردین ۱۴۰۲

راه هایی که غلبه بر تنبلی را برای شما آسان می کند

  • سمیه نیک فرجام
  • ۱۳ بهمن ۱۴۰۱
  • ۰

افرادی که دچار تبلی هستند از واژه “باید” در انجام دادن کارهایشان استفاده می کنند واین خود یک موج منفی به آنها می دهد و افرادی هستند که به جای انجام دادن کاری فقط ساعت ها به آن فکر می کنند و انگیزه ی اولیه شروع کار را ندارند. در ادمه راه های غلبه بر تنبلی را مطالعه خواهید کرد.

بسیاری از روان شناسان معتقدند افرادی که دچار تنبلی هستند اغلب برای زندگی روزمره و آینده خود برنامه ریزی و هدفگذاری ندارند و نمی دانند که چه کاری را در چه زمانی انجام دهند. از دلایل متعدد دیگر تنبلی افراد، می توان به کمال گرایی آنها اشاره کرد اینگونه افراد چون تصور می کنند تمام کارها باید درست انجام دهند زمانیکه در کاری احساس ضعف کنند سریع از انجام آن دست می کشند. برای مطالعه راه های غلبه بر تنبلی همراه ما باشید.

روان شناسی تنبلی

در بعضی موارد افرادی که دچار تنبلی می باشند به دلیل حس لذتی که در آنهاست دچار تنبلی می شوند آنها فکر می کنند باید این چند روز را خوش باشند و به همین خاطر انجام دادن کارها را به تأخیر می اندازند. یکی دیگر از مشکلات اینگونه افراد این است که یا به راحتی از کنار کاری می گذرند یا یک کار را برای خود خیلی بزرگ و سخت می کنند. افرادی که در کودکی والدینشان به آنها مسؤلیت انجام کاری را واگذار نمی کنند بیشتر در معرض تنبلی قرار می گیرند. بهتر است والدین با محول کردن وظایف مختلف به کودکان، همواره با تنبلی کودکان مقابله کنند تا فرد در بزرگسالی به خاطر تنبلی آسیب نبید.

غلبخ بر تنبلی

راهکارهایی برای غلبه بر تنبلی:

راه های مختلفی برای از بین بردن تنبلی وجود دارد، در این مطلب با راهکارهای ساده و تأثیرگذار برای مقابله با تنبلی آشنا خواهید شد.

برای انجام کارهایتان مقدمه چینی و برنامه ریزی کنید:

قبل از اینکه کاری را شروع کنید درباره آن فکر کنید و بهترین و درست ترین راه را برای انجام آن در نظر بگیرید با این شما موفق تر خواهید شد و دچار آشفتگی نیز نمی شوید.

  •  مبل و میز
  •  قاصدک 24

برنامه ریزی برای مقابله با تنبلی

قدم اول در انجام کارها بسیار مهم است:

اگر قدم اول را برای انجام کارها درست بردارید نیمی از کار را انجام داده اید. برای این کار و برای اینکه انگیزه شروع کار در شما ایجاد شود از کارهای ساده و راحت شروع کنید.

خودتان را تشویق کنید:

اگر کارهایتان را طبق برنامه و در زمان خودش انجام دادید به خودتان یک پاداش بدهید و خودتان را تشویق کنید. تا برای انجام کارهای بعدی دارای انگیزه باشید.

از وازه ی”باید” استفاده نکنید:

در انجام دادن کارها خودتان را مجبور نکنید به جای این کار به عواقب انجام کار و موارد مثبت و نقاط قوت آن فکر کنید.

موارد روجی که موجب تنبلی شما می شود شناسایی کنید:

کم بودن انرژی و منفی بافی یکی از علل روحی، روانی تشدید تنبلی است. برای جلوگیری از این اتفاق شما باید صبحانه بخورید، پیاده روی کنید. با این کار شما می توانید سطح انرژی خود را کنترل کنید. و به انجام فعالیت هایی که شما را شاد می کند و به شما انرژی می دهد بپردازید.

کاری را که شروع کرده اید تا پایان ادامه دهید:

نیمه رها کردن کار انسان را بیشتر خسته خواهد کرد بنابراین اگر در انجام کاری دچار خستگی شدید کمی به خود استراحت بدهید اما آن را رها نکنید.

خود را موظف و متعهد به انجام کار کنید:

تا جایی که امکان دارد از انجام کارهای بیهوده خودداری کنید و کارهایی را که برنامه ریزی کرده اید در زمان و تاریخ خود انجام دهید و خود را موظف به انجام آن کنید.

زمان بندی راهکار مبارزه با تنبلی

گاهی هیچ فعالیتی انجام ندهید:

اگر خیلی احساس گیجی و سردرگمی دارید برای چند ساعت هیچ کاری انجام ندهید حتی به چیزی هم فکر نکنید روی صندلی بنشینید این کار به شما ثابت می کند که نمی توانید همیشه فردی منفعل و ساکن باشید.

فراموش کنید که فرد تنبلی هستید:

 یکی از راهکارهای غلبه بر تنبلی نادیده گرفتن تلقینات منفی است. اگر تاکنون به خودتان تلقین می کردید که فرد تنبلی هستید این حس را از خود دور کنید و با مدیریت آن انگیزه ی کاری را در خود بالا ببرید.

مثبت نگری و مقابله با تنبلی

یافتن مشکل اصلی

هر زمان که تنبلی به سراغ تان آمد کمی با خود فکر کنید که بروز این مشکل از چه عواملی منشا می گیرد، به منظور رهایی از تنبلی ابتدا باید علت بروز آن را پیدا کنید که البته دلایل زیادی برای به وجود آمدن تنبلی در فرد وجود دارد که عبارتند از : ترس، خستگی، بی علاقگی، بی انگیزگی و… که ابتدا باید این عوامل را درمان کرد.

راهکارهای مبارزه با تنبلی

ایجاد نظم در زندگی

همانطور که می دانید بی نظمی باعث گرفتن انرژی زیادی از شما می شود و در واقع به هم ریخته بودن و نامرتب بودن اطراف باعث افت کردن انرژی تان خواهد شد، میز کار و منزل نامرتب همه دست به دست هم می دهند تا باعث به هم خوردن نظم ذهن تان شود و در نتیجه جهت رهایی از این مشکلات به تنبلی و دوری از حل مسئله روی خواهید آورید بنابراین، در زندگی تان نظم را فراموش نکنید.

داشتن اعتماد به نفس

داشتن اعتماد به نقش مهمی در مبارزه با تنبلی ایفا می کند حتی اگر در اطراف تان هیچ مشوقی ندارید باز هم به خودتان روحیه داده و در حقیقت مربی خودتان باشید شاید برایتان گفتن این جمله کمی عجیب باشد اما در صورتی که جملات الهام پخش و مثبت را در طول روز با خودتان تکرار کنید این خود باعث می شود در طول روز شاداب باشید بنابراین، روزتان را با گفتن جملاتی مانند: من قوی هستم، من حتما می توانم و… شروع کرده تا موفق شوید و به بهترین نتیجه دلخواه تان برسید.

راه های مقابله با تنبلی

واقع بین بودن

سعی کنید به برنامه ریزی که برای خود دارید پایبند باشید و آن را تغییر ندهید که البته به معنای این نیست که هیچ استراحت و تفریحی نداشته باشید بلکه بین کار و استراحت باید تعادل برقرار باشد و با انجام دادن کارتان به نحو احسن، استراحتی نیز برای خودتان داشته باشید.

تفاوت افسردگی با تنبلی

تنبلی با افسردگی و اختلال خواب تفاوت دارد و نمی توان آن را با هم مقایسه کرد؛ افراد دچار افسردگی یا اختلال خواب در وضعیت روحی و جسمی خاصی قرار دارند، بنابراین نیاز به درمان خواهند داشت که این وضعیت با تنبلی متفاوت است، حال اگر دچار تنبلی هستید از سرزنش خودتان خودداری کنید، ضمن اینکه از خود ناامید نشوید و با یک متخصص مشورت نمایید.

معمولا نمی توان برای افسردگی یک برنامه زمانبندی ایجاد کرد، البته مطمئناً داشتن یک برنامه ریزی خوب و سالم زندگی کردن, کمک کننده خواهد بود، به تعویق انداختن کار ها موجب ایجاد اضطراب می شود و این اضطراب شروع مشکلات جدیدی را منجر خواهد شد.

از بین بردن تنبلی

عوامل به وجود آورنده تنبلی

عوامل جسمانی : نامطلوب بودن وضعیت جسمانی و پایین بودن سطح انرژی می تواند عامل تشدید کننده تنبلی باشد، حال وقتی به سلامت جسمانی خود توجهی ندارید و نسبت به بدنتان بی توجه هستید، نتیجه آن را به صورت تنبلی مشاهده خواهید کرد.

عوامل روحی : اهمال کاری و تاخیر در کار ها یک اصطلاح دیگر برای اجتناب از انجام کار می باشد، حال این اجتناب کردن از کار خیلی راحت و به تدریج تبدیل به رفتاری منفی و ناسازگار می شود و به سرعت به شکل عادت خود را نشان می دهد.

مقابله با تنبلی

کاری که انجام می دهید، کامل نبوده و یا حتی نمی دانید آن را از کجا شروع کنید، ضمن اینکه به خود و برنامه تان شک داشته و قادر به ایجاد پیوندی بین وظایف امروز خود و زندگی ایده آل تان نخواهید بود، مشکل در این است که شما هیچ کاری انجام نمی دهید و حتی هیچ بررسی و امتحان در این زمینه ندارید، شما در واقع به جای تلاش، عدم فعالیت کردن را انتخاب کرده اید، بنابراین یک نکته کلیدی برای بهبود و غلبه بر تنبلی؛ تبدیل رفتار های مثبت به عادت می باشد.

در این مطلب راهکارهای مفیدی که غلبه بر تنبلی را برای شما آسان می کند مطالعه کردید. امیدواریم با استفاده از این راهکارها بتوانید بر تنبلی غلبه نمایید و به موفقیت های چشم گیری دست یابید، در پایان پیشنهاد می کنیم به منظور آشنایی بیشتر با تنبلی می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا


مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *