دسته ها
یکشنبه ۷ اردیبهشت ۱۴۰۴

اطلاعات دارویی قرص لتروزول و تاثیر آن بر بارداری

  • مهلا بستگان
  • ۴ شهریور ۱۳۹۹
  • ۰

قرص لتروزول یک داروی خوراکی برای درمان ناباروری در بانوان است که پزشک این دارو را برای افرادی که با مصرف قرص کلومیفن باردار نشده اند تجویز می کند.

از این قرص برای درمان سرطان سینه استفاده می کنند و پزشکان این دارو را برای درمان ناباروری اولین خط اقدام می دانند. ما در ادامه این مقاله در این مورد که چرا پزشک از داروی ضد سرطان برای ناباروری استفاده می کند، بحث می کنیم. همراهمان باشید.

علت تجویز دکتر از قرص لتروزول چیست؟

گاهی پزشک به یکی از چند علت زیر برای بیمار قرص لتروزول را توصیه و تجویز می کند:

  • در بانوان مبتلا به pcos: این قرص از قرص کلومیفن پر فایده تر می باشد و موجب تحریک تخمدان ها در خانم های مبتلا به سندروم تخمدان پلی کیستیک می شود.
  • در اشخاصی که به کلومیفن مقاوم شده اند: گاهی حتی با افزایش دوز کلومیفن قرص قادر به تحریک تخمدان ها نمی باشد و در این مورد لتروزل می تواند مفید واقع شود.
  • درمان ناباروری، درمان پیش سرطان: اگر بانویی مبتلا به سرطان سینه باشد با مصرف داروهایی که تخمدان ها را تحریک می کند و بالا رفتن سطح استروژن سبب پیش روی سریعتر تومورها شده و در این مورد این دارو بدن بالا بردن سطح استروژن به تحریک تخمدان ها می پردازد.
  • درمان اندومتریوز: گاهی از این قرص برای درمان اندومتریوز در اشخاص استفاده می شود که هدف تحریک تخمدان ها نمی باشد و این دارو برای کاهش درد لگن در فرد تجویز شده است.

آیا با استفاده از لتروزول احتمال چندقلوزایی افزایش می یابد؟

این قرص چه تاثیری در درمان ناباروری دارد؟

زمانی که پزشک می خواهد این دارو را برای شما تجویز کند از شما می خواهد که حتما تست بارداری بدهید و در صورتی که از عدم بارداری شما اطمینان حاصل کند، شما باید تا پنج روز از این قرص در روز های ۳،۴،۵،۶ و ۷ و یا در روزهای ۵، ۶، ۷، ۸ و ۹ سیکل خود مصرف کنید. در بین پزشکان برای مصرف سه تا هفت روز و پنج تا نه روز اختلاف نظر وجود دارد، اما در هر دو حالت نتیجه تقریبا یکسانی رخ می دهد.

این قرص ها که دو ونیم میلی گرمی هستند را شما از یک تا سه عدد در روز را با نظر پزشک باید استفاده نمایید و پزشک در روزهای ۱۲ تا ۱۵ سیکل شما برایتان یک آزمایش و سونوگرافی انجام می دهد تا از میزان موفقیت تحریک تخمدان ها اطلاع پیدا کند.

شما باید در همان روزهایی که از این قرص مصرف می کنید، رابطه جنسی داشته باشید و همچنین خوب است بدانید که این قرص را با iui هم می توان استفاده کرد.

اطلاعات مهم و مفید دارویی قرص لتروزول و تاثیر آن بر ناباروری

احتمال چند درصد باروری با این قرص وجود دارد؟

بر اساس تحقیقات انجام شده در زنانی که pcos هستند و از این قرص مصرف می نمایند تا ۲۷/۵ درصد احتمال تولد نوزاد سالم وجود دارد. و همین نتیجه در زنانی که با این شرایط کلومیفن استفاده می کنند ۱۹/۱ درصد است. باید بدانید که شانس هر کس در این رابطه بسته به فاکتورهایی همچون سن و دیگر قابلیت های باروری در وی می باشد. مطالعات به عمل آمده حاکی بر این است که اندازه تحریک تخمدان ها با مصرف لتروزول و کلومیفن به ترتیب ۷۰/۹ و ۶۷/۵ درصد می باشد.

تجویز قرص لتروزول در باروری چه نقشی دارد؟

عوارض جانبی مصرف این قرص:

این دارو نیز همانند دیگر داروهای شیمیایی عارضه های جانبی مختص به خودش را به خاطر پایین آمدن سطح استروژن به شرح زیر دارد:

  • احساس خستگی
  • سردرد
  • سرگیجه
  • گر گرفتی
  • تعریق های شبانه
  • نفخ شکم
  • درد معده
  • تاری در دید
  • به سختی خوابیدن
  • لکه بینی و خونریزی های قاعدگی غیر معمولی
  • درد در سینه

بیشترین عارضه در مصرف این دارو خستگی و سرگیجه است که اگر شدت پیدا کرد باید به پزشک اطلاع دهید.

با مصرف این قرص چند درصد احتمال دوقلو زایی و چندقلوزایی وجود دارد؟

مصرف هر دارویی در درمان ناباروری مانند این قرص احتمال و شانس چند قلو زایی را در فرد بالا می برد. اما این شانس با مصرف قرص کلومیفن بیشتر از این قرص است. بین دو تا چهار درصد بارداری ها با مصرف این قرص به دوقلو زایی منجر می شود.

نحوه عملکرد این قرص چگونه است؟

سطح پایین استروژن در جریان خون سبب افزایش تولید fsh  که هورمن تحریک کننده تخمدان ها است، می گردد.

نحوه عملکرد و عوارض قرص لتروزول را بشناسید

از این دارو در درمان سرطان های استروژیکی نیز بهره می گیرند اما یک داروی شیمی درمانی محسوب نمی شود.

نکات و توصیه های تکمیلی در رابطه با این دارو

* چنانچه نسبت به این قرص و یا اجزای تشکیل دهنده آن سابقه حساسیتی دارید، حتما با پزشک این مسئله را در میان بگذارید.

* مصرف این دارو در طول بارداری و شیردهی و پیش از یائسگی توصیه نمی گردد، بنابراین به هنگام تجویز این دارو این مساله را به اطلاع پزشک برسانید.

* چنانچه از مشکلات پوکی و شکستگی استخوان، نارسایی های کبدی و کلیوی رنج می برید موضوع را با پزشک در میان بگذارید.

* برای کودکان و افراد زیر ۱۸ سال مصرف این دارو توصیه نمی شود.

* به منظور جلوگیری از تداخل دارویی، لیست دقیقی از داروهای مصرف شده در طی یک سال گذشته خود را تهیه و در اختیار داروساز و یا پزشک بگذارید.

* لتروزول به دلیل دارا بودن مقادیری از لاکتوز(قند شیر) برای افرادی که به لاکتوز حساسیت دارند ممکن است مشکلاتی را به وجود آورد بنابراین باید با نظر پزشک تجویز گردد.

* درحالی که این دارو پس از دوران یائسگی توسط پزشک تجویز می شود، اما احتمال بارداری در بعضی افراد وجود خواهد داشت. بنابراین بهتر است از پزشک توصیه ها و روش های مناسب برای پیشگیری از حاملگی دریافت شود.

* طول درمان با این دارو باید تحت نظر پزشک باشد تا آزمایش های بالینی و بررسی وضعیت تراک استخوان به شکل منظم و دوره ای صورت پذیرد.

*قبل از درمان با این قرص باید آزمایش کلسترول خون انجام پذیرد تا در صورتی که کلسترول افزایش داشته باشد توصیه پزشک لحاظ گردد.

همه چیز درباره لتروزول

همان گونه در این مقاله با داروی لتروزول آشنا شدید برای آگاهی از طریقه مصرف و عوارض جانبی سایر داروها می توانید به بخش اطلاعات دارویی مراجعه نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *