دسته ها
یکشنبه ۷ بهمن ۱۴۰۳

درمان خشکی پوست با ۱۰ روش طبیعی و معجزه گر

  • افسانه شمشیری
  • ۱۶ مرداد ۱۳۹۹
  • ۰

در این مطلب با علایم، علل و بهترین روش های خانگی و طبیعی درمان خشکی پوست آشنا خواهید شد. همچنین به معرفی موثرترین ماسک ها جهت رفع این مشکل رایج پوستی خواهیم پرداخت چرا که منجر به پیری زود رس پوست و نازیبا شدن آن می گردد.

خشک شدن پوست موجب پیری زود رس آن می شود. این مشکل علل مشخصی دارد و بهتر است هر چه سریعتر آن را درمان کرد تا پوست زیبایی خود را از دست نداده است. در ادامه با بهترین راه های طبیعی و گیاهی بهبود و رفع خشکی پوست آشنا می شوید.

علل و علایم خشکی پوست

از بین رفتن آب بدن که دی هیدریشن نامیده می شود، علت اصلی خشکی پوست می باشد. در ابتدا بایستی علت این امر را پیدا کرد. عواملی مثل سردی و خشکی هوا، حمام با آب داغ، استفاده از شوینده های قوی، عدم استفاده از ضدآفتاب و مشکلات تیروئیدی باعث بروز چنین مشکلی می شوند. کمبود موادی مثل ویتامین C، پروتئین، روی، ویتامین های B1 و B6، ویتامین E و ویتامین A در بدن نیز موجب خشکی پوست می شوند. تغییر برنامه غذایی و مصرف اسیدهای چرب، نوشیدن آب و استفاده از ماسک های طبیعی از راه های پیشگیری و بهبود خشکی پوست هستند.

روش های خانگی و طبیعی درمان خشکی پوست

پوسته پوسته شدن، زبر شدن، خارش، پیدایش لکه های قرمز رنگ و چین و چروک های پوستی از علایم خشک شدن آن هستند.

برای مراقبت و محافظت از پوست در برابر خشکی، روزانه هم صبح و هم عصر، پوست خود را تمیز کرده و مرطوب نگه دارید. از انواع روغن های گیاهی و طبیعی مثل روغن های جوانه گندم، ماهی، گلیسرین، و… که حاوی مواد طبیعی و مغذی هستند، استفاده کنید و یا می توانید چند نوع روغن را باهم ترکیب کرده و بعد استفاده نمائید. بهترین مرطوب کننده طبیعی روغن دانه کتان، روغن ماهی و یا کپسول ماهی می باشد. روزانه به اندازه دو قاشق سوپ خوری از یک روغن طبیعی استفاده کنید.
روغن زیتون بعد از حمام و استخر نیز موجب لطیف شدن پوست شده و مانع از خروج آب و رطوبت جذب شده توسط پوست، می شود. بدین ترتیب از خشک شدن پوست پیش گیری می کند. به هنگام خارج شدن از خانه، از کرم ضدآفتاب با spf مناسب استفاده کنید.
علل و علایم خشکی پوست و راه درمان
روزانه از انواع میوه ها و سبزیجات تازه، مخصوصا با هر وعده غذایی مصرف کنید. میوه هایی مثل پرتغال، موز، هندوانه و سبزیجاتی مثل نخودفرنگی و جوانه گندم نیز برای رفع خشکی پوست و نرمی آن بسیار مفید هستند. همچنین گفتنی است یکی از خواص هندوانه برای پوست این است که موجب شادابی و جوانی پوست می گردد.

استفاده از ماسک های مرطوب کننده مثل ماسک قهوه، استفاده از دستگاه بخور در فضای اتاق در فصول سرد سال، عدم قرار گرفتن در مقابل نور خورشید و محیط های گرم یا محیط های سرد و عدم مصرف دخانیات که موجب نرسیدن اکسیژن و مواد مغذی به پوست می شود نیز از عوامل موثر در بهبود و پیشگیری از خشک شدن پوست هستند.

چند ماسک فوق العاده موثر برای درمان خشکی پوست

در ادامه با ۶ ماسک رفع خشکی پوست که به صورت خانگی و طبیعی تهیه می شوند و کاملا موثر هستند، می پردازیم.

ماسک عسل

عسل جزء داروهای طبیعی و موثر جهت رفع خشکی پوست می باشد. می توانید عسل را به تنهایی بر روی پوست خود بمالید و بعد از ۱۵ دقیقه بشوئید. همچنین اضافه کردن ماست به عسل و یا ۱ عدد زرده تخم مرغ نیز اثرات درمانی این ماسک را بیشتر می کند.

درمان زبری و خشکی پوست با عسل

ماسک اسفناج

مقداری اسفناج را در کمی شیر بخیسانید بعد از گذشت ۵ دقیقه، آن را بر روی حرارت ملایم قرار دهید. بعد از ۵ تا ۱۰ دقیقه که اسفناج ها له شدند، آن ها را بر روی پوست صورت بگذارید. بدین ترتیب پوست شما بسیار لطیف می شود.

ماسک سیب زمینی

مقداری شیر را با یک عدد سیب زمینی آب پز شده مخلوط کنید تا خمیری شکل شود. این مخلوط را بر روی پوست خود به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه قرار دهید. این ماسک برای درمان خشکی پوست نیز بسیار خوب است.

 ماسک تخم مرغ و روغن زیتون

این ماسک جزء بهترین ماسک ها برای رفع خشکی شدید پوست و زبری آن می باشد. ابتدا به ۱ عدد زرده تخم مرغ، ۱ قاشق چای خوری روغن زیتون اضافه کنید. سپس این ماسک را به مدت ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بر روی پوست خود قرار دهید.

تخم مرغ درمان کننده خشکی پوست

 ماسک شیر و روغن بادام تلخ

یکی از خواص روغن بادام تلخ پیشگیری و رفع چین و چروک های پوستی می باشد. برای تهیه این ماسک ابتدا به مقداری شیر ولرم، ۱ قاشق چای خوری روغن بادام تلخ اضافه کنید. این ترکیب را شب قبل از خواب به پوست خود بمالید و وقتی خشک شد، بخوابید. این ترکیب مواد مغذی لازم را به پوست شما می رساند و برای رفع خشکی پوست نیز مثمر ثمر است.

ماسک گلیسیرین و آبلیمو

این ماسک عالی نیز یکی از راه های مفید درمان خشکی پوست می باشد. روغن گلیسیرین جزء مرطوب کننده های عالی برای پوست است. برای تهیه این ماسک ابتدا به ۱ قاشق غذاخوری روغن گلیسیرین، چند قطره آب لیموی تازه و ۱ قاشق غذاخوری گلاب اضافه کنید. این مخلوط را به پوست خود بمالید و بعد از گذشت ۲۰ دقیقه بشویید.

ماسک آووکادو

استفاده از این ماسک به منظور رفع خشکی پوست گزینه بسیار مناسبی است فقط کافی است نصف یک عدد آووکادو را به شکل پودر در آورده سپس به آن یک قاشق چای خوری روغن زیتون اضافه کنید ( اگر پوست بسیار خشکی دارید می توانید یک قاشق غذا خوری عسل نیز بیافزایید) حالا ماسک به دست آمده را بر روی پوست تان اعمال کنید و بعد از زمان پانزده تا بیست دقیقه صورت تان را بشویید.

رفع فوری خشکی پوست

ماسک جوی دوسر

از دیگر ماسک های طبیعی جهت رفع خشکی پوست ماسک جوی دوسر می باشد، دو قاشق غذا خوری جوی دوسر را با کمی آب و یک قاشق غذا خوری عسل ترکیب نمایید سپس مخلوط را کمی روی حرارت قرار دهید و بر روی پوست بزنید و بلافاصله پوست تان را بشویید.

روغن بادام

کمی از روغن بادام را گرم کرده سپس قبل از دوش گرفتن بدن تان را با روغن گرم شده به مدت سی دقیقه دهید و بعد از دوش گرفتن زمانی که پوست تان هنوز مرطوب است از یک مرطوب کننده سبک استفاده کنید و همچنین به منظور داشتن پوستی سالم و خوابی راحت پیش از رفتن به رخت خواب یک لیوان شیر گرم با یک قاشق چای خوری روغن بادام مصرف کنید.

روش های رفع خشکی پوست

نکته : افرادی که به بادام آلرژی دارند باید از این روش هایی که در آن روغن بادام استفاده شده است خودداری نمایند.

ماسک آلوئه ورا

ژل آلوئه ورا را بر روی پوست تان اعمال کنید و بعد از زمان ده تا پانزده دقیقه با آب ولرم پوست تان را بشویید، از این روش روزی دو بار استفاده کنید و یا می توانید نصف فنجان آووکادوی رسیده را له کرده سپس به آن نصف فنجان عسل بیفزایید و مخلوط به دست آمده را بر روی صورت تان اعمال کنید و بعد از زمان پانزده دقیقه پوست را بشویید، از این روش هفته ای یک تا دو بار می توانید استفاده کنید.

روش های درمان خشکی پوست

امیدواریم مطالعه مطلب گفته شده برای شما عزیزان مفید و سودمند بوده باشد و با کمک راهکارهای گفته شده برای همیشه از شر خشکی پوست خلاص شوید، به منظور آشنایی با دیگر روش های سلامت پوست می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *