دسته ها
چهارشنبه ۶ فروردین ۱۴۰۴

نشانه های فرا رسیدن زمان تغییر شغل

  • شیوا فهیمی
  • ۲۱ بهمن ۱۴۰۳
  • ۰

اگر در حال حاضر مشغول به کار هستید ولی احساس می کنید در شغل دیگری عملکرد بهتری دارید آشنایی با نشانه های تغییر شغل در این زمینه می تواند به شما کمک کند با اطمینان تصمیم بگیرید. با ما همراه باشید.

تصمیم گرفتن برای تغییر شغل و محیط کار یکی از مهمترین بخش های مسیر شغلی می باشد. بروز مشکلات و چالش ها در محیط کار هرگز قابل اجتناب نیست ولی گاهی اوقات تغییر شغل بهترین تصمیم است. در این مطلب با اصلی ترین نشانه های تغییر شغل آشنا می شوید.

آشنایی با اصلی ترین نشانه های تغییر شغل

به طور کلی یکی از مهم ترین بخش های مسیر شغلی هر فردی تصمیم گیری برای ادامه کار یا تغییر شغل می باشد. هر چند بروز مشکلات و چالش ها در محیط کار غیر قابل اجتناب است و توانایی فعالیت در این شرایط یکی از مهارت های لازم برای موفقیت در شغل محسوب می شود ولی رسیدن به خودآگاهی و درک نارضایی از شغل توسط خود شخص و تصمیم گیری برای عوض کردن شغل از هر چیزی باارزش تر خواهد بود.

به این ترتیب اگر احساس نارضایتی از شغل فعلی را داشته و در تصمیم خود برای تغییر شغل تردید دارید در ادامه با اصلی ترین نشانه های تغییر شغل آشنا می شوید.

۱. مهارت های شما توسط مدیر نادیده گرفته می شود.

یکی از نشانه های مهم برای عوض کردن شغل این است که شغل فعلی برای شما جذابیت قبل را ندارد. به ویژه اگر درخواست شما برای استفاده از مهارت های دیگری که دارید توسط مدیر یا سرپرست شما نادیده گرفته شده یا رد شده باشد. به این ترتیب ادامه این مسیر مانع رشد و پیشرفت شما شده و احساس سرخوردگی و بی کفایتی پیدا می کنید.

۲. حقوق و مزایای بسیار ناچیزی دارید.

با آن که افراد زیادی در ازای فرصت کاری جذاب یا مزایای غیر مادی می پذیرند با حقوق پایین به کار مشغول شوند ولی اگر حقوق دریافتی شما خیلی پایین است باید آن را به عنوان نشانه تغییر شغل تلفی نمایید. حقوق کمتر از انتظار نشانگر عدم هماهنگی درک شما و سازمان از ارزش ها و توانمندی حرفه ای شما می باشد.

این عدم درک متقابل و حقوق پایین ممکن است تاثیر منفی در انجام وظایف شغلی، بی انگیزگی، رنجش خاطر و مشکلات مالی شما گردد.

۳. امکان پیشرفت در محیط کار وجود ندارد.

از نشانه های دیگری که اعلام می کند باید شغل خود را عوض کنید این است که فرصت رشد و پیشرفتی در آن برای شما فراهم نیست. منظور صرفا ارتقای شغلی نبوده و باید دانست رشد در مسیر شغلی می تواند از راه های زیادی روی دهد.

مثلا کار بر روی پروژه های جدید، یاد گرفتن شاخه جدیدی از کسب و کار، ارتقا به درجات مدیریتی میان رده و … از جمله موقعیت های رشد در یک سازمان می باشند. پیش از این که شغل خود را ترک کنید توصیه می شود با مدیر مذاکره داشته و از او بخواهید فرصت هایی را در اختیارتان قرار دهد. اگر سازمان نسبت به ایجاد فضای پیشرفت شما رغبتی نشان نمی دهد احتمالا زمان تغییر شغل فرا رسیده است.

۴. به شغل خود علاقه زیادی ندارید.

بهترین حالت کار این است که اصلا متوجه کار کردن نشوید. این اتفاق زمانی روی می دهد که به شغل خود علاقمند بوده و با اشتیاق آن را انجام دهید. اشتیاق به کار حس رضایتمندی را در شما ایجاد می کند. از سویی وقتی با علاقه به کاری مشغول شوید، بهره وری بهتری خواهید داشت.

اگر بعد از مدتی حس می کنید مهارت های شما در حال هدر رفتن هستند و از علایق خود به واسطه این شغل دور شده اید، احتمالا زمان آن رسیده شغل جدیدی را جستجو کنید. همچنین می توانید مقاله افزایش انگیزه شغلی را مطالعه نمایید.

۵. اصول اخلاقی رعایت نمی شود.

اگر برای انجام وظایف شغلی خود مجبور هستید اصول اخلاقی خود را نادیده بگیرید و امنیت شغلی ندارید، بهتر است به فکر تغییر شغل باشید. حتی اگر به نظر می رسد ناچار هستید چارچوب های اخلافی را برای این شغل رعایت نکنید به این فکر کنید که این شرایط می تواند در پیدا کردن شغل های بعدی و مسیر حرفه ای شما اثر منفی داشته باشد.

مثلا کلاهبرداری از مشتری یا ارائه اطلاعات اشتباه به آن ها با هدف فروش بیشتر از کارهایی است که سلامت اخلاقی شغلی شما را تهدید می کند.

۶. محیط کاری ناسالم است.

محیط کاری ناسالم و سمی می تواند بر مسیر حرفه ای و رضایتمندی شغلی شما اثر منفی بگذارد. از جمله این محیط های کاری ناسالم می توان به مواردی اشاره کرد که در آن روش های مدیریتی تنبیهی و کنترلی وجود دارد یا عدم صداقت و بی اعتمادی موج می زند. یا این که کارمندان تحقیر می شوند.

از نشانه های محیط شغلی سمی می توان به نرخ خروج زیاد، سکوت و عدم صداقت از سوی افراد به علت ترس از اخراج اشاره نمود.

۷. آینده سازمان مبهم است.

تمام مشاغل در مسیر خود فراز و فرود زیادی را تجربه می کنند. ولی اگر عملکرد سازمان به نحوی پایین است که در معرض ورشکستگی است. بهتر است به تغییر شکل فکر کنید. با بررسی گزارشات مالی سالانه می توانید نسبت به شرایط مالی شرکت و آینده آن دید بهتری به دست آورید.

چالش های مالی سازمان می تواند آینده آن را تهدید نموده و در نهایت سبب تعدیل نیرو، کاهش تعداد مشتری، تعویق پرداخت دستمزد و … گردد. در صورت مشاهده این نشانه ها در محیط کار فعلی خود احتمالا باید به فکر تغییر شغل باشید.

۸. شغل و زندگی شخصی شما تعادل ندارد.

در بیشتر مشاغل تعهد به کار و اضافه کاری های مختلف وجود دارد ولی اگر به حدی رسیده که دائما در حال کار هستید و نمی توانید زندگی شخصی خود را هم داشته باشید احتمالا زمان تغییر شغل فرا رسیده است. کار کردن طولانی بدون استراحت در طی هفته سبب تهدید سلامت جسم و روان شما شده و کیفیت کار و بهره وری شما را شدیدا می کاهد.

۹. شغل فعلی به سلامت شما آسیب می زند.

محیط کاری که در آن همکاران یا مدیران دائما سرتان فریاد می کشند یا شما را تحقیر می کنند یک محیط آسیب زا برای سلامت روان شما خواهد بود. هر شغلی میزان سختی معینی دارد که در حقوق و مزایایی آن لحاظ می شود. باید خود را سنجیده تا ببینید می توانید با سختی های شغل کنار بیایید یا خیر. اگر خیر به شغل دیگری فکر کنید.

۱۰. توانایی انجام وظایف شغلی را ندارید.

اگر به خاطر بیماری، تغییر زندگی شخصی، تغییرات ساختاری سازمان برای انجام وظایف شغلی خود احساس ناتوانی می کنید و با چالش های زیادی روبرو هستید ممکن است اخراج شوید. همچنین پیامدهای مالی از دست دادن شغل، وجود سابقه اخراج در رزومه می تواند بر مسیر شغلی شما تاثیر منفی داشته باشد.

اگر تلاش های شما برای هماهنگ کردن مسئولیت های شغلی با شرایط جدید بی فایده بوده قبل از بدتر شدن اوضاع بهتر است به تغییر شغل فکر کنید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *