یکی از روش های صاف و درخشان نمودن موها استفاده از کراتین سرد می باشد. این روش به بوتاکس مو یا پروتئین تراپی نیز معروف بوده و از طریق آن ساقه مو تقویت شده و آسیب های مو از بین می روند. برای اطلاع از مزایا و معایب کراتین سرد مطالعه این مطلب پیشنهاد می شود.
آشنایی با مزایا و معایب کراتین سرد
کراتین نوعی ماده مغذی در مو می باشد که موجب حفظ نرمی و درخشندگی موها می شود. در صورتی که موهای وز و خشک و در هم پیچیده دارید احتمالا به علت کاهش کراتین مو بوده که از طریق کراتینه مو می توانید آن را برطرف نمایید.
به طور کلی دو نوع کراتین سرد و کراتین گرم وجود دارد. در این مطلب پیرامون کراتین سرد و مزایا و معایب آن صحبت می کنیم. این روش به بوتاکس مو یا پروتئین تراپی نیز معروف می باشد.
منظور از کراتین سرد چیست؟
کراتین سرد یا کراتین کُلد(Cold) یکی از روش های کراتینه کردن مو و تقویت موها می باشد که افراد زیادی امروزه از آن بهره می گیرند. این روش بدون هیچ آسیبی ساقه مو را تقویت نموده و اکثر آسیب های مو را از بین می برد. انجام این روش در منزل و بدون نیاز به آرایشگر نیز امکان پذیر است.
کراتین کُلد چه مزایایی دارد؟
از درمان های کراتینه مو جهت تبدیل موهای وز و خشک به موهای صاف و موجدار استفاده می شود. کراتین نوعی پروتئین است که به طور طبیعی در بافت مو وجود دارد و در درمان هایی که جهت اصلاح کوتیکول های خشک یا آسیب دیده مو به کار می رود وجود دارد.
درمان صاف کردن مو مبتنی بر کراتین معمولا با استفاده از اتوی مو و مخصوص که کوتیکول مو را می بندد همراه است. این اتوها به علت حرارت بسیار موجب شکستن و آسیب به مو می شود. از این رو اگر می خواهید بدون استفاده از ابزار حالت دهی کراتین مو را انجام دهید با تکنیک کراتین کلد این روش قابل انجام است.
این روش کراتینه البته ماندگاری زیادی ندارد و به علت عدم استفاده از اتوی مو، آنچنان هم سبب صاف و لخت شدن موها نمی شود. با این وجود به علت خواص ترمیم و احیا کنندگی بالای آن خیلی طرفدار دارد. در واقع هدف از انجام کراتین کلد، ترمیم ساقه موها و داشتن موهای سالم تر می باشد نه موهای صاف تر.
از جمله مزایای کراتین کلد عبارت است از:
- ترمیم موهای رنگ شده که به خاطر دکلره شکننده شده اند.
- براق تر و حالت دار تر شدن بهتر موها
- نرم و لطیف شدن موها
- تامین مواد مغذی و ویتامین های مورد نیاز مو
- جلوگیری از ریزش موها
- عدم استفاده از حرارت و اتوکشی و آسیب به مو
- هزینه مقرون به صرفه تر
- اجرای ساده و سریع
- آبرسانی و خوش حالت شدن موها
- ترمیم و احیای ساقه های آسیب دیده مو
- رفع وزی مو
- جلوگیری از بروز موخوره
- تثبیت رنگ مو برای موهای رنگ شده
- مشاهده سریع نتیجه
- انجام آن در منزل بدون مراجعه به آرایشگاه
این روش همچون هر تکنیک زیبایی و درمانی دیگر برای مو با مزایا و معایب خاص خود همراه است و ویژگی های خاص خود را ارائه می دهد. منطقی است که قبل از انجام هر تکنیک زیبایی مو، در مورد مزایا و معایب آن اطلاعاتی به دست آورید. با مزایای کراتین کلد که آشنا شدید. از جمله معایب این روش عبارت است از:
- به علت عدم اتوکشی در این روش، موها به خوبی صاف و لخت نمی شوند.
- نتایج این روش ماندگاری زیادی نداشته و حدودا سه ماهه است. البته می توان آن را هفتگی تکرار کرد تا نتیجه آن دائمی بوده و موها سالم تر باقی بمانند.
چگونه کراتین کلد را انجام دهیم؟
اگر مایلید خودتان در منزل کراتین کلد را انجام دهید. مراحل زیر را به ترتیب دنبال کنید:
مرحله اول: شستشوی موها
پیش از آغاز به کار، حتما موها را با شامپوی مخصوص کراتین (امکان استفاده از شامپوی ملایم و فاقد سولفات نیز وجود دارد) شستشو داده تا چربی و کثیفی ها از بین برود. ضمنا منافذ مو باز شده تا موادی که قرار است روی موها استفاده شود به خوبی جذب مو بشود. در انتها موها را با حوله پوشانده تا موقعی که کمی نم روی مو باقی بماند و در حقیقت آب اضافی مو گرفته شود.
می توانید از حوله میکروفایبر یا پارچه نخی برای آبگیری موه استفاده کنید. رطوبت مو به اندازه ای باشد که مو کمی نمناک باشد ولی قطره آب از آن چکه نکند.
مرحله دوم: استفاده از مواد کراتینه
زمانی که موها کمی نمدار بودند، مواد کراتین کلد را روی موها ریخته و موها را کاملا آغشته کنید. از سمت ساقه به ریشه این کار را انجام دهید. پس از آغشته سازی موها به کراتین موها را خوب ماساژ داده و به کمک شانه موها را باز کنید.
با این کار مواد کراتین به خوبی جذب مو خواهد شد. بعد کل مو را با کاوری پوشانده و حدود ۱۵-۲۰ دقیقه صبر کنید تا مواد جذب مو شود. می توانید موها را با کلاه پلاستیکی مخصوص رنگ یا کیسه فریزر باز شده بپوشانید. در ادامه موها را حدود دو دقیقه ای سشوار بکشید تا ترکیبات کراتین فعال شود و تاثیر ترمیمی روی مو داشته باشد.
البته از باد گرم استفاده نکنید و از باد سرد سشوار برای خشک کردن مو استفاده کنید. در نهایت موها را با آب سرد بدون هیچ شامپو یا ماده ای شستشو دهید. سپس موها را با حوله خشک کنید. تا اندازه ای که تنها رطوبت کمی روی مو حس شود.
مرحله سوم: استفاده از سرم تثبیت کننده کراتین
بعد از کراتین تراپی، از یک سرم کمکی نیز استفاده که با آغشته کردن مو به این سرم تثبیت کننده، کراتین بهتر جذب مو می شود. اگر از این سرم استفاده نمودید نیازی به شستشوی موها نیست. در نهایت می توانید موها را سشوار بکشید و حالت دهید.
به این ترتیب می توانید طراوت و احیا شدن موها را کاملا حس کنید. دقت کنید بعد از کراتین کلد، باید حداقل ۳-۴ روز موها را نشویید.
چند نکته برای کراتین تراپی صحیح
در صورتی که موهای شما موخوره دارد یا تارهای مو بسیار ضعیف هستند حتما کمی موها را کوتاه کنید تا قدرت مو برای جذب کراتین افزایش یابد. ضمنا به نکات زیر نیز در کراتین تراپی دقت کنید:
- از شامپوی فاقد سولفات جهت شستشوی مو استفاده کنید.
- مواد کراتین را بر اساس حجم موها خریداری کنید.
- پیش از شروع کار کلاه پلاستیکی تهیه کنید.
- بعد از کراتینه کردن موها تا ۴ روز موها را شستشو ندهید.
ارتباط کراتین کلد با تغذیه درست
به منظور این که کراتین موها مدت زیادی حفظ شود حتما برخی موارد ضروری را رعایت کنید از جمله:
- رژیم غذایی سرشار از مواد مغذی از جمله ویتامین های ضروری مو به اسم بیوتین را مدنظر قرار دهید. در وعده های غذایی خود حتما از گردو، بادام و مغزهای دیگر استفاده تا این ویتامین فراهم شود.
- کمبود آهن بدن را برطرف کنید. فقدان آهن سبب خشک و وز شدن موها می شود. با مصرف حبوبات، گوشت، تخم مرغ و میوه میزان آهن بدن را در شرایط نرمال حفظ کنید.
- اگر موهای بسیار آسیب دیده دارید حتما به پزشک متخصص پوست و مو مراجعه تا بهبود حاصل شود.
نکات مراقبتی بعد از انجام کراتین کلد
با توجه به شرایط آب و هوایی محل زندگی خود و سبک زندگی که دارید بهتر است حداقل بین دو کراتین تراپی، فاصله ۷-۱۰ روز وجود داشته باشد. هر چه میزان شستشوی موها با شامپو در طی هفته زیاد باشد کراتین مو سریعتر از بین می رود.
- به منظور حفظ دراز مدت کراتین روی مو حتما شامپوی مخصوص موهای کراتین شده را تهیه که در حقیقت همان شامپوهای بدون سولفات می باشند.
- به منظور جلوگیری از خشک شدن مو به علت به هم خوردن تعادل رطوبت و پروتئین مو، ماسک مو بدون سولفات برای مو استفاده کنید.
- برای جلوگیری از بروز اصطکاک روی مو، حتما روبالشی ابریشمی یا ساتن استفاده کنید که به علت سطح صاف و براق مانع بروز الکتریسیته در مو شده که عامل وزی مو است.
- بعد از کراتین تراپی، خشکی مو بیشتر می شود به منظور کنترل خشکی و افزایش رطوبت سر، حتما هنگام شستن مو از آب ولرم تا سرد استفاده کنید.
- از فعالیت هایی که سبب تعریق پوست سر می شود خودداری نمایید.
- هنگام شانه زدن سعی کنید شانه را به آرامی بین موها حرکت دهید تا گره ایجاد نشود.
- موهای کراتین شده در معرض نور مستقیم خورشید قرار نگیرد و حتما هنگام خروج از منزل موها را بپوشانید.
- هنگام خوابیدن موهای کراتین شده را بسته یا با پارچه نرمی بپوشانید تا گره و شکستگی مو روی ندهد.
- از تافت یا ژل مو در چند روز اولی که موها کراتینه شده است، اصلا استفاده نکنید.
منبع : آرگا