دسته ها
جمعه ۳۰ شهریور ۱۴۰۳

مراحل تولید پیچ و مهره و روش های مختلف تولید پیچ و مهره

  • شقایق ایران دوست
  • ۱۵ شهریور ۱۴۰۳
  • ۰

مراحل تولید پیچ و مهره بسیار ساده می باشد و کافی است تا اطلاعاتی در این زمینه ها داشته باشید و اگر می خواهید کسب و کاری در این زمینه راه بیندازید باید در نظر داشته باشید که بازار های داخلی چقدر به تولیدات شما نیاز خواهند داشت.

تولید پیچ و مهره از اهمیت بالایی در صنایع مختلف برخوردار می باشد بنابراین نیاز است تا با اطلاعاتی در مورد نحوه و مراحل تولید پیچ و مهر آشنا باشید که در ادامه قرار است اطلاعاتی مهم و مفید در این زمینه به شما بدهیم.

اهمیت تولیدات مهره و پیچ

آشنایی با مراحل تولید پیچ و مهره

تولید پیچ و مهره در نگاه اول پیش پا افتاده ترین کار در صنایع به نظر می‌رسد اما اگر به صورت دقیق تر بخواهید به آن نگاه کنید متوجه می‌شوید که با یک صنعت گسترده و پرسود مواجه هستید که صنایع بسیار زیادی وابسته به آن می باشند چرا که حجم زیادی از اتصالات در هر صنعتی با استفاده از پیچ و مهره ها انجام می‌شود و اگر این پیچ و مهره ها نباشد حتی ساختمان بازی هم به مشکل بر می‌ می‌خورد.

باید بدانید که حدود ۷ هزار نوع پیچ و مهره در بازار وجود دارد که فقط ۵۰ درصد آن در داخل کشورمان تولید می‌شود. بنابراین می‌توان در این زمینه کسب و کارهای بسیار زیادی راه اندازی نمود. همچنین اگر از وضعیت بازار داخلی و بازار خارجی اطلاعات خوبی در دسترس داشته باشید می‌توانید صادرات پیچ و مهره را نیز انجام دهید و باید بدانید که پیچ و مهره مورد نیاز در هر صنعتی با صنعت دیگر متفاوت خواهد بود بنابراین نمی‌توان از یک سبک تولیدی برای پیچ و مهره تمام صنایع استفاده کرد.

تفاوت‌هایی مانند ارتفاع پیچ قطر مهره خواص فیزیکی و شیمیایی مواد اولیه پیچ و مهره و مقاومت آن ها باعث شده است تا این پیچ و مهره ها برای فناوری‌های متفاوتی تولید شوند. پیچ و مهره ها با روش‌های متفاوتی تولید می‌شود ولی در ادامه چهار روش متداول تولید پیچ و مهره در ایران را برایتان مورد بررسی قرار می‌دهیم.

روش های متفاوت ساخت مهره و پیچ

تولید با روش ماشین کاری

ابتدایی ترین روشی که در تولید پیچ و مهره ها به کار می‌رود تولید آن ها به روش ماشین کاری می باشد و باید بدانید که ماشین کاری پیچ و مهره با سه روش متفاوت انجام پذیر خواهد بود که یکی از آن ها تراشکاری و دیگری قلاویز و سومین مورد حدیده می باشد.

برای استفاده از تراشکاری می توانید پیچ و مهره هایی را با تعداد کم تهیه کنید زیرا هزینه تولید در این روش بالا و در نهایت دقت کار بسیار پایین می باشد همچنین در تراشکاری توسط قلم پیچی و جعبه دنده پیچ بری قطعه ورودی را تراش می‌دهند و تبدیل به مهره یا پیچ می‌شود معمولاً پیچ و مهره های ساخته شده در این روش به دلیل پارگی الیاف استحکام مکانیکی کم تری دارند.

در روش دیگر که قلاویز می باشد از آلیاژ‌ های نرم تری برای ساختن پیچ و مهره استفاده می‌شود و جزئی از روش‌های بسیار هزینه بر می باشد و به دو گروه دستی و ماشینی تقسیم بندی می‌شود و معمولا از این روش برای تولید پیچ و مهره های داخلی استفاده می‌شود.

در روش سوم که حدیده می باشد مانند دو روش گفته شده نیازمند هزینه و وقت زیاد است. با این حال با وجود اینکه هزینه و وقت زیادی را صرف تولید پیچ و مهره با این روش می‌کنید باز هم خروجی کار شما کیفیت بالایی ندارد و معمولاً از این روش برای پیچ و مهره های خارجی استفاده می‌کنند.

روش های تولید پیچ

تولید پیچ با روش ریخته گری

از مهم ترین روش‌های تولید پیچ و مهره به روش ریخته گری یا تزریق می باشد که قطعه به فرم تعیین شده در یک حفره غالبی می‌شود. بعد از شکل‌گیری کامل پیچ و مهره عملیات سرد کردن نیز آغاز می‌شود و سپس قطعه‌ای که شکل گرفته را از قالب‌ها خارج می کنند و در نهایت بسته به اینکه پیچ و مهره‌ای که تولید کرده اند قرار است در چه صنعتی استفاده شود عملیات پرداخت به صورت‌های متفاوتی روی آن انجام خواهد شد.

اگر کیفیت صیقل یا سطح زیبایی اهمیت نداشته باشد بنابراین عملیات پرداخت روی این قطعه ها انجام نمی‌شود. اما اگر کیفیت و صیقل اهمیت زیادی داشته باشد نیاز است تا ریختگری برای پیچ و مهره هایی که تهیه کردید به کار بگیرید. ریخته گری برای پیچ و مهره هایی که کوتاه می باشد کاربرد ندارد. اگر می‌خواهید پیچ‌های کم دقت با پرداخت ضعیفی داشته باشید می‌توانید از روش تزریق یا ریخته گری استفاده کنید.

استفاده از روش غلتک کاری

در تهیه پیچ و مهره با استفاده از روش غلتک کاری یا نورد شکل رزوه ایجاد شده روی غلتک سخت به قطعه مورد نظر منتقل می‌شود. این روش مزیت‌های زیادی دارد و باید بدانید که در ساخت این مدل از پیچ و مهره ها با محدودیت قطر و طول مواجه خواهید شد.  مهم ترین مزیت‌های این روش عبارت است از :

  • هزینه کم تر نسبت به روش ماشین کاری
  • زمان کوتاه تولید
  • به صرفه بودن
  • تهیه مواد اولیه آسان تر
  • آسان بودن حمل و نقل
  • پرداخت مناسب
  • داشتن سطح صیقلی

نحوه ساخت پیچ

ساخت پیچ و مهره به روش کله زنی

کله زنی از روش‌های ساخت پیچ و مهره با سرعت زیاد است و به دو روش تقسیم بندی می‌شود. در این روش می توانید به جز پیچ و مهره میخ و پرچ هم تهیه کنید. از تولید ضایعات به مقدار قابل ملاحظه‌ای در این روش جلوگیری خواهد شد. این روش دارای مزیت هایی مانند هزینه کم تر تولید، قطعات با کیفیت بالا، کاهش ضایعات، تولیدات سریع تر، قیمت سبک تر، مقاومت زیاد در پیچ و مهره های تولیدی، تنوع در اندازه و شکل پیچ و مهره می باشد.

کله زنی سرد

در روش‌های کله زنی سرد از پرس‌های سنگین و بزرگ استفاده می‌شود تا پیچ و مهره ها دارای تلورانس های دقیق و شکل‌های متفاوتی داشته باشند کله زنی سرد از متعلقاتی تهیه شدند که می‌توان آن ها را تعویض کرد این ماشین‌ها دارای دو مدل سیکل بلند و سیکل کوتاه می باشد که مدل سیکل بلند برای قالب‌های دو ضربه‌ای و سیکل کوتاه برای قالب‌های تک ضربه‌ای و تولید پیچ و مهره با سرعت بالا به کار می‌رود مواد خام ساخت پیچ و مهره در روش گله زنی سرد معمولاً میلگرد یا کلاف است.

کله زنی گرم

در روش تولید پیچ و مهره با کله زنی گرم تا حدود زیادی شبیه به مورد قبلی می باشد با این تفاوت که دستگاه کله زنی سرد تنها برای پیچ و مهره هایی است که دارای قطر کوچک می باشند اما از دستگاه های کله زنی گرم می‌توان برای ساخت پیچ و مهره ها با قطرهای بزرگ تر هم استفاده کرد در کله زنی گرم از میلگردهای صاف تنها به عنوان ماده اولیه استفاده می‌شود و بیش تر برای گرم کردن میل گردها در این روش از کوره های نفت سوز و یا گازسوز استفاده می‌شود که امروزه انرژی الکتریکی جایگزین نفت و گاز شده است همچنین باید بدانید که سرعت کار کله زن‌های گرم به صورت اتوماتیک و غیر اتوماتیک تنظیم می‌شود و میزان آن در حالت غیر اتوماتیک به مهارت شما بستگی دارد.

 انواع پیچ و مهره

اگر از این مطلب رضایت داشتید و با روش تولید پیچ و مهره آشنا شدید در ادامه می توانید اطلاعاتی دیگر در مورد کاربرد دیزل ژنراتور در تامین برق و تامین برق باغ با پنل خورشیدی نیز بدست آورید و آگاهی خود را در این زمینه ها بالا تر ببرید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده استفاده نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *