دسته ها
جمعه ۲۹ فروردین ۱۴۰۴

بررسی مک بوک ایر m3 و تفاوت های آن با نسل قبلی

  • شیوا فهیمی
  • ۶ شهریور ۱۴۰۳
  • ۰

مک بوک ایر m3 جدیدترین لپ تاپ اپل برای سال ۲۰۲۴ می باشد. این محصول پرسرعت ترین و سبک ترین لپ تاپ ارائه شده اپل تاکنون می باشد. با بررسی مک بوک ایر m3 همراه ما باشید.

اگر کنجکاو هستید تا در مورد پیشرفت های سخت افزاری اطلاعات کسب کنید و از عملکرد تراشه m3 در قلب مک بوک ایر ۲۰۲۴ آگاهی یابید. در این مطلب به بررسی مک بوک ایر m3 خواهیم پرداخت. با ما همراه باشید.

آشنایی و بررسی مک بوک ایر m3

مک بوک ایر m3 جدیدترین محصول اپل برای سال ۲۰۲۴ می باشد. این لپ تاپ یکی از سبک ترین، پر سرعت ترین و پیشرفته ترین محصولات ارائه شده در بازار می باشد که البته قیمت بالایی هم دارد. توان پردازشی خیلی بالای مک بوک ایر m3 سبب شده این لپ تاپ یکی از بهترین و جدیدترین انتخاب ها برای طرفداران بازی های رایانه ای و برنامه نویسان باشد.

به طور کلی اگر به پیشرفت دنیای سخت افزاری علاقمند هستید و مایلید در مورد عملکرد تراشه m3 در قلب مک بوک ایر ۲۰۲۴ بیشتر بدانید با ادامه مطلب همراه ما باشید. به گفته اپل مک بوک ایر پرفروش ترین لپ تاپ دنیا می باشد.

این موضوع قبل از رونمایی از تراشه m3 حقیقت داشته و احتمالا در آینده هم ادامه داشته باشد. اگرچه مک بوک ایر m2 ارزان تر می باشد ولی مک بوک ایر m3 باید خود را اثبات کند. برای برخی صرفه جویی در هزینه و داشتن مدل m2 منطقی تر است.

ولی تراشه m3 و عملکرد گرافیکی مک بوک ایر جدید به شکل تحسین برانگیزی ارتقا یافته است. موضوعی که بسیاری از کاربران را به خرید مدل جدید ترغیب می کند. بررسی ها نشان می دهد اپل در طراحی و ساخت مک بوک ایر m3 ویژگی های منحصر به فردی به کار گرفته است.

همانطور که اشاره شد برای این محصول تراشه فوق قوی m3 در نظر گرفته شده که ساخت اپل بوده و این تراشه ۶۰ درصد از مدل های قبلی از جمله m1 سریع تر می باشد. تراشه m3 همچنین از موتور عصبی قوی تر و سریع تر از سایر پردازنده های فعلی بهره می برد.

ضمنا اپل مدتی است به کمک این تراشه پرقدرت می خواهد برخی ویژگی های هوش مصنوعی نظیر پردازش تصویر را برای این لپتاپ ارائه نماید.

طراحی مشابه با نسل قبل

در سال ۲۰۲۲ اپل با هدف هماهنگ سازی زبان طراحی خانواده لپ تاپ های اپل طراحی گوه شکل مک بوک ایر را کنار گذاشته و مک بوک ایر ۲۰۲۲ ظاهری شبیه مک بوک پرو ۱۴ و ۱۶ اینچی پیدا کرد. بررسی ها نشان می دهد اکنون مک بوک m3 نیز تقریبا مشابه با نسل قبل طراحی شده است.

البته دارای ضخامت یکنواخت ولی باریکتری بوده و نمایشگر بزرگتر به همراه حاشیه های باریک تر و گوشه های گرد شده و بریدگی تقریبا بزرگی به آن افزوده شده است که میزبان وبکم ۱۰۸۰ پیکسل دستگاه است. مک بوک ایر ۲۰۲۲ بازگشت پورت شارژ مغناطیسی مگ سیف به اولترابوک محبوب اپل را هم کلید زد.

به طور کلی همان بدنه بسیار خوش ساخت و فلزی مک بوک ایر ۲۰۲۲ اکنون در نسل جدید اولترابوک اپل مشاهده می شود. بدنه ای که شبیه لپ تاپ های اپل به جای شیوه مرسوم استفاده از ورق های آلومینیومی از بلوک آلومینیومی تراش خورده از این رو ساختار محکم و متراکمی دارد تا هنگام فشردن ناحیه کیبورد یا تاب خوردن قاب نمایشگر شاهد فرو رفتن بدنه نباشید.

در بررسی ها مشخص شد همه قطعات مک بوک ایر m3 با دقت تمام روی هم قرار گرفته به طوری  که درز و شکافی بین آن ها مشاهده نمی شود. لولای دستگاه نیز به خوبی تنظیم شده تا برای باز کردن درب لپ تاپ به استفاده از دو دست نیاز نباشد.

به طور کلی کیفیت قطعات و دقت مهندسی قابل تحسین اپل حس و حال کم نظیری را حین استفاده از مک بوک ایر m3 به ارمغان می آورد. مشابه سال قبل این محصول در رنگ های خاکستری، آبی تیره، نقره ای و کرم ارائه می شود.

یکی از انتقادات در اینجا باقی ماندن آثار انگشت و چربی روی بدنه دستگاه است که در رنگ آبی تیره بیشتر مشهود است. به گفته اپل پوشش جدیدی لحاظ شده تا از شدت این مشکل بکاهد.

کیبورد

کیبورد مک بوک ایر m3 از نظر چینش و ابعاد و پایداری کلیدها جزو بهترین نمونه ها محسوب می شود. ولی پوشش مات روی کلیدها به سرعت آثار انگشت را به خود می گیرد و از سویی مانند دیگر مک بوک ها احتمال از بین رفتن پوشش مات و براق شدن کلیدها هم وجود دارد.

با توجه به نوع استفاده ممکن است این مسئله به مرور یا خیلی زود روی دهد.  خریداران لپ تاپ های کارکرده به برق افتادن کلیدها احتمالا حساسیت نشان می دهند. از این رو اگر می خواهید بعد از مدتی استفاده از مک بوک جدید آن را تعویض کنید به این موضوع دقت و برای تایپ های طولانی مدت از کیبورد اکسترنال استفاده نمایید.

ترک پد همواره از نقاط قوت هر مک بوکی به شمار می رود و مک بوک ایر m3 نیز در این قاعده جای می گیرد. ترک پد شیشه ای مک بوک ابعادی بزرگ و اصطکاک کم روی سطح خود دارد. عملکرد آن نیز دقیق و نرم بوده و مکانیزم فورس تاچ که کلیک روی همه سطح ترک پد را امکان پذیر می کند به حدی کارآمد بوده که بعد از مک بوک نمی توان از کار با ترک پد هیچ لپ تاپی احساس رضایت داشت.

پورت ها

مجموعه پورت های مک بوک ایر m3 محدود بوده و بررسی ها نشان می دهد تغییری پیدا نکرده اند. در سمت راست دستگاه شاهد حضور جک هدفون و در سمت چپ دو درگاه USB4 و پورت شارژ مغناطیسی مگ سیف هستیم.

اپل به همراه مدل پایه شارژر ۳۰ واتی تقریبا کوچکی با کابل همرنگ بدنه دستگاه ارائه می دهد. ولی می توان لپ تاپ را با شارژر قوی تر ۳۵ یا ۷۰ وات نیز تهیه که در مورد دوم در مدت نیم ساعت باتری ۵۰ درصد شارژ می شود.

یکی از انتقادات مک بوک ایر کمبود پورت های آن است. این پورت ها از نظر پشتیبانی از نمایشگرهای خارجی محدودیت دارند. پورت های USB4 از استاندارد تاندربولت ۳ با پهنای باند ۴۰ گیگابیت بر ثانیه پشتیبانی دارند. ولی اتصال گرافیک اکسترنال امکان پذیر نیست.

هر دو پورت سیگنال تصویر را هم با استاندارد DisplayPort منتقل می کنند. در مک بوک ایر m3 اگر درب لپ تاپ را ببندید می توانید همزمان یک مانیتور ۶K و یک مانیتور ۵K (هر دو ۶۰ هرتز)  را به دستگاه متصل سازید. ولی با روشن بودن صفحه لپ تاپ، دقیقا مانند نسل قبل خروجی تصویر به یک مانیتور ۶K محدود می گرد.

این درحالی است که مک بوک ایر نسخه اینتل قادر بود همزمان با روشن بودن صفحه اش، به دو مانیتور ۴K هم خروجی تصویر دهد. اپل همچون نسل قبل از بلوتوث نسخه ۵.۳ برای مک بوک ایر جدید بهره گرفته است. ولی ماژول وای فای دستگاه را از وای فای ۶ به وای فای ۶ ای ارتقا داده که در شبکه های سازگار پهنای باند ارتباطی دستگاه با روتر و دیگر دستگاه های موجود شبکه را از ۱.۲ به ۲.۴ گیگابیت بر ثانیه ارتقا می بخشد.

نمایشگر

نمایشگر مک بوک ایر m3 شبیه اغلب بخش های دستگاه با تغییری همراه نشده است. البته از سال ۲۰۱۸ نمایشگرهای مک بوک ایر رتینا شدند که همواره جزو بهترین ها است. اگر چه امروزه با وجود رقبای اولد با رنگ های خیره کننده کنتراست فوق العاده نمایشگر رتینا اپل شکوه سابق را ندارد.

در بررسی ها مشخص شد مک بوک ایر m3 همانند نسل قبل در دو مدل ۱۳.۶ و ۱۵.۳ اینچی ارائه می شود که تراکم پیکسلی هر دو نسخه ۲۲۴ پیکسل بر اینچ می باشد که عدد خیلی خوبی است. با این تراکم نمایشگر مک بوک ایر تصویر خیلی شفافی ارائه می دهد.

به حدی که به سختی پیکسل ها را می توان از هم تفکیک نمود. در مدل ۱۳.۶ اینچی وضوح ۱۶۶۴*۲۵۶۰ پیکسل وجود دارد. نرخ نوسازی نمایشگر ۶۰ هرتز بوده و در آن فناوری های جذابی مانند OLED و MiniLED جهت تولید روشنایی هزار نیت و رنگ های حیرت انگیز دیده نمی شود.

مک بوک ایر به پنل ۸ بیتی با نوردهی از پشت مجهز بوده و به کمک فناوری FRC می تواند حال و هوای پنل های ۱۰ بیتی با یک میلیارد رنگ را القا نماید. در ضمن این دستگاه فضای رنگی گسترده DCI P3 را با دفت زیادی پوشش می دهد.

قابل ذکر است نمایشگر مک بوک ایر m3 به لطف قابلیت تروتون با دقت زیادی دمای نور محیطی را ارزیابی کرده و دمای رنگ ها را بر اساس آن تنظیم می نماید تا تجربه بصری رضایت بخشی داشته باشید.

اسپیکر

برای مک بوک ایر m3 مجموعه ۴ تایی از اسپیکرها در نظر گرفته شده است. اسپیکرهایی که نسبت به ابعاد لپ تاپ دارای حجم صدای بسیار زیادی هستند. این اسپیکرها صدای شفافی تولید کرده و در حجم بالای صدا هم البته دچار به هم ریختگی می شوند.

اسپیکرها از قابلیت دالبی اتموس پشتیبانی و به سادگی از عمده لپ تاپ های ویندوزی سبقت می گیرند. البته تفاوت قابل توجهی بین مک بوک ایر ۱۳ و ۱۵ اینچی در زمینه اسپیکر وجود دارد. در مدل ۱۳ اینچ فقط ۴ اسپیکر تعبیه شده در حالی که برای مدل ۱۵ اینچ یک سیستم ۶ گانه در نظر گرفته شده است. البته این به معنی ضعیف بودن کیفیت اسپیکرهای کوچک نیست.

اسپیکرهای مک بوک ایر جدید نسبت به رقبا یک پله بالاتر قرار دارند ولی قادر به تولید صدای عمیق و کامل مک بوک ایر ۱۵ یا مدل های پرو نیستند.

وبکم

مک بوک ایر جدید به یک وبکم ۱۰۸۰ پیکسل قوی و مجموعه ای از اسپیکرهای قدرتمند تجهیز شده است. می توان گفت این محصول جزو بهترین لپ تاپ ها در زمینه ویدیوکنفرانس می باشد. مک بوک ایر برای تماشای محتوا هم گزینه مناسبی است.

تراشه m3

به بخش جذاب بررسی مک بوک ایر m3  رسیدیم. اصلی ترین تغییر مک بوک ایر ۲۰۲۴ در این بخش اتفاق افتاده است. جایی که تراشه m3 به عنوان قلب تپنده دستگاه در نظر گرفته شده است. تراشه m3 با فرایند ساخت سه نانومتری موسوم به N3B تولید شده و میزبان ۲۵ میلیارد ترانزیستور می باشد.

این تراشه از پیکربندی شبیه m2 برای هسته های اصلی و گرافیکی استفاده می کند. به گفته اپل پردازنده و گرافیک استفاده شده در m3  به ترتیب حدود ۳۵ و ۶۵ درصد پرسرعت از تر m1 می باشند. تراشه جدید از ترکیب ۴ هسته قوی و ۴ هسته کم مصرف با فرکانس های ۴.۰۵ و ۲.۷۵ گیگابایت بهره می برد.

اپل تغییرات جزئی در معماری هسته ها ایجاد کرده و نسبت به قبل تفاوت اصلی هسته به افزایش حدود ۱۵ درصدی فرکانس بر می گردد. گفتنی است اپل حتی میزان حافظه کش تراشه M3 را نسبت به نسل قبل تغییر نداده و هر یک از هسته های قوی و کم مصرف به ترتیب دارای ۳۲۰ و ۱۹۲ کیلوبایت کش فوق سریع می باشند.

ضمنا کش سیستمی ۸ مگابایت هم برای مجموعه بلوک های پردازشی تراشه در نظر گرفته شده است. تراشه m3 در دو نسخه با پردازنده گرافیکی ۸ و ۱۰ هسته ای در مک بوک ایر به کار می رود. تفاوت اصلی گرافیک m3  با نسل قبل اضافه شدن شتاب دهنده سخت افزاری رهگیری پرتو، سایه زنی Mesh و فناوری دینامیک Caching می باشد.

مورد پایانی به تراشه اجازه داده تا حافظه مورد نیاز پردازنده گرافیکی را خیلی سریع و با توجه به نوع پردازش فراهم و به این ترتیب مصرف حافظه بهینه تر شود. شایان ذکر است تراشه m3 از واحد پردازش عصبی ۱۶ هسته ای با توان محاسباتی ۱۸ تریلیون عملیات بر ثانیه استفاده می کند.

در کنار ویدیوهای ProRes و ProRes Raw حالا برای دی کد کدک ویدیویی AV1 هم دارای موتور مجزایی می باشد. این تراشه توسط دو کانال ۶۴ بیتی و پشتیبانی از رم LPDDR5X-6400 به پهنای باند ۱۰۲ گیگابایت بر ثانیه جهت تبادل با رم یکپارچه دست می یابد.

باتری

در زمینه عمر باتری مک بوک ها از لپ تاپ های ویندوزی جلوتر بوده و این رقابت حتی نزدیک هم نیست. در بررسی توان باتری مک بوک ایر m3 این لپ تاپ موفق شد بیشتر از ۱۹ ساعت در دست وبگردی مداوم دوام بیاورد.

البته استفاده از لپ تاپ برای کار واقعی کمی از عمر باتری می کاهد ولی دقت کنید که لپ تاپ های ویندوزی ۷-۸ ساعت در این تست دوام می آورند. علیرغم استفاده از لپ تاپ بدون شارژر برای مدت طولانی از سرعت مک بوک ایر نیز کاسته نمی شود.

احتمالا باتری هنگام اجرای برنامه های سنگین زودتر خالی شود ولی برخلاف لپ تاپ های ویندوزی سرعت انجام کارها هنگامی که لپ تاپ به شارژر وصل نیست کاهش پیدا نمی کند.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
۰ دیدگاه برای این نوشته

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *