در بارداری بدن دارای یک سری از تغییراتی خواهد شد و این مورد را باید در نظر داشته باشید که واریس واژن در بارداری یکی از مشکلاتی می باشد که در این زمان امکان دارد برای هر مادر بارداری ایجاد شده و ذهن او را درگیر کرده و از طرف دیگر می تواند مشکلات متعددی را برایش به همراه داشته باشد. در واقع این مورد با نام واریس تناسلی نیز در بارداری شناخته می شود و در ادامه قرار است شما را با تمامی اطلاعاتی که در این زمینه وجود دارد آشنا کنیم.
آشنایی با واریس واژن در بارداری
در طی زمان بارداری تغییرات شدید هورمونی در بدن رخ می دهد و همین مورد می تواند تاثیراتی بر رگ های واریسی داشته باشد و این ورید های واریسی با بزرگ شدن و پیچ خوردن در بدن باعث می شود تا دریچه های شان ضعیف تر شده و در نهایت خون در بخش هایی از بدن مانند واژن تجمع می یابد. این بیماری معمولا در پاها ایجاد می شود ولی در زمان بارداری این مورد می تواند واژن را نیز تحت تاثیر خود قرار دهد. واریس های ولوور از جمله سیاهرگ هایی می باشند که واریسی می شوند و این مورد در افراد باردار شدید تر خواهد بود زیرا این افراد فعالیت های کمتری نسبت به حالت های عادی دارند و در ناحیه لگن این افراد جریان خون بیش تز ار حالت های معمولی و عادی خواهد بود. این نوع از واریس ها امکان دارد به تنهایی رخ داده و یا همراه با واریس پا ایجاد شود.
نشانه ها
نشانه های واریس در لگن و واژن در بارداری عبارت است از :
- برآمده شدن سیاهرگ ها در ناحیه واژن
- ناراحتی ها و درد های شدید در واژن به خصوص بعد از ایستادن و یا نشستن های طولانی
- خارش و سوزی در اطراف ورید های واریسی
- تورم و سنگینی در واژن
- ناراحتی های شدید در حین رابطه داشتن
- بالا رفتن حساسیت در ناحیه تناسلی
بررسی نشانه ها توسط متخصص
برای این که بتوانید این مورد را تشخیص بدهید بهتر است به متخصص زنان و زایمان مراجعه کرده و معاینه های لازم برای تشخیص درست انجام شود. در واقع اگر نیاز باشد این افراد شما را به نزد متخصصان عروق می فرستند و برای درمان راه های زیادی را در پیش روی شما قرار خواهند داد و شما می توانید با توجه به موقعیت سنجی خود و راه های پیشنهادی یکی از این راه ها را استفاده کرده و این مورد را از بین ببرید و دیگر درد و ناراحتی در این ناحیه در حین بارداری و بعد از آن نداشته باشید. از مهم ترین آزمایش ها در این زمینه استفاده از سونوگرافی داپلر می باشد.
علت های ایجاد کننده
یادتان باشد که این مورد ارثی می باشد و احتمالا فردی درجه یک در خانواده تان به این مورد دچار شده است و شما نمی توانید کار های زیادی برای پیشگیری از این مورد انجام دهید و این مورد دیر یا زود برای شما رخ خواهد داد. در واقع این مشکل به دلیل تغییرات حجم خون در واژن و سرعت گردش خون و کند شدن ان ایجاد می شود و رحمی که رشد می کند به رگ ها فشار های شدیدی وارد می کند و مانع از جریان خون به حالت عادی می شود و رد نهایت مشکلات واریسی برایتان ایجاد خواهد شد.
افراد مستعد این بیماری
یک سری از افرادی هستند که مستعد این مشکل می باشند و باید این مورد را در نظر داشته باشید که این افراد شامل موارد زیر می باشند :
- داشتن حاملگی چند قلو
- ایستادن و یا نشستن های طولانی در حین بارداری
- سن بالا در بارداری
- چاقی و داشتن اضافه وزن زیاد در بارداری
- بارداری های قبلی همراه با واریس
- داشتن سوابق خانوادگی واریس در بارداری
روش های درمانی
برای درمان واریس واژن در بارداری راه هایی وجود دارد و شما به عنوان مادر بارداری می توانید از این روش های بی خطر و یا کم خطر زیر نظر متخصص استفاده کنید تا مشکلی برایتان ایجاد نشده و در نهایت بتوانید این مشکل را در زمان بارداری درمان کرده و دیگر درد های شدید در ناحیه واژن را تجربه نکنید زیرا این مدل از مشکلات همراه با درد ها و ناراحتی های زیادی می باشند.
- پوشیدن جوراب های فشاری از ساده ترین راه های درمان واریس در بارداری می باشد و می تواند با بهبود بخشیدن به گردش خون این موارد را درمان کرده و شما دیگر مشکلی در این زمینه نخواهید داشت.
- از درمان های دیگر واریس در این زمینه استفاده از اسکلروتراپی می باشد. در واقع باید بدانید که این مورد یکی از گزینه های درمانی بوده و یک عمل غیر تهاجمی و بدون جراحی می باشد و تنها با یک تزریق ساده از ماده اسکلروز کننده به صورت مستقیم به رگ های آسیب دیده انجام می شود. در نظر داشته باشید که عامل اسکلروز کننده باعث تحریک شدن رگ ها می شود و در نهایت با گذشت زمان رگ های درمان شده دوباره جذب بدن خواهد شد و دیگر شکل زشتی نخواهند داشت و می توان گفت این مورد یکی از گزینه های رمانی ایمن بوده و در بارداری بسیار موثر است.
- استفاده از لیزر ها نیز از دیگر گزینه های درمانی می باشد و برای واریس واژن در بارداری اهمیت زیادی دارد. این روش کم تهاجمی می باشد و از لیزر برای درمان سیاهرگ های آسیب دیده استفاده می شود. در طی این روند درمانی رگ های واریسی هدایت می شوند و به مرور کوچک تر خواهند شد و از بین می روند. لیزر درمانی در زمان بارداری ایمن می باشد و از بیهوشی و یا بی حسی های تاثیر گذاری بر جنین در این میان استفاده نمی شود.
- رادیوفرکوئنسی از دیگر روش های کم تهاجمی درمانی می باشد و در این روش از امواج رادیویی کم خطر تر برای درمان استفاده می شود و ورید های مشکل ساز با این درمان بسته می شوند و خون به رگ های سالم تر وارد می شود. در این روش از یک کاتتر استفاده می شود و در رگ های آسیب دیده این کاتتر قرار می گیرد و در نهایت انرژی رادیویی اعمال می شود. در واقع این کار باعث می شود تا دیواره های ورید های واریسی برید و با گذشت زمان این ورید ها توسط بدن جذب خواهد شد.
- درمان های خانگی نیز در این زمینه بسیار خوب می باشند و شما نیز می توانید از این مدل از درمان ها استفاده کنید و از مهم ترین این درمان ها استفاده از کمپرس آب گرم و یا سرد می باشد. همچنین در حین استراحت سعی کنید پا های خود را بالا ببرید تا این رگ های واریسی در واژن بهبود پیدا کنند.
- استفاده از دارو های گیاهی نیز در این زمینه اهمیت دارد ولی چون باردار می باشید بهتر است قبل از این که از این دارو ها در طب سنتی استفاده کنید با متخصص خود مشورت کنید تا مشکلی برای جنین شما ایجاد نشود.
عوارض
واریس واژن در بارداری می تواند خطر های زیادی را با خودش داشته باشد و باید این مورد را بدانید که واریس در حالت های عادی نیز می تواند خطر ساز باشد و در بارداری این خطر دو چندان خواهد شد و جان مادر و فرزند را تهدید می کند. از مهم ترین عارضه های این مشکل در زمان بارداری عبارت است از :
- بالا رفتن خطر لخته شدن خون در بدن
- خونریزی از رگ های واریسی
- عفونت های شدید
- التهاب رگ های واریسی
- سخت شدن زایمان طبیعی
- درد های شدید واژن
پیشگیری بهتر از درمان !
همانطور که می دانید پیشگیری کردن از بیماری ها می تواند هزینه ای کم تر با خود به همراه داشته باشد از این رو نیاز است تا بدانید که با پیشگیری کردن از برخی از بیماری ها نیز امکان پذیر نمی باشد بیماری های ارثی مانند واریس واژن در بارداری می تواند برای هر فردی که در خانواده اش این مشکل را داشته است ایجاد شود. با این حال یک سری از روش هایی هستند که شما می تونید از آن ها استفاده کرده و واریس واژن را رمان نمایید و این روش ها را رد ادامه برایتان مورد بررسی قرار می دهیم.
- داشتن ورزش های منظم در بارداری و تقویت شدن عضلات لگن و پا می تواند تا حدودی از این مورد پیشگیری نماید.
- در زمان بارداری از نشستن به مدت زمان طولانی و یا ایستادن های طولانی خودداری کنید تا این بیماری شما را درگیر نکند و سعی کنید در این زمان ها به صورت منظم استراحت داشته باشید و سعی کنید زیاد کار نکنید.
- در حین استراحت پا های خود را روی بالش قرار دهید و با این کار جریان خون را بهبود بخشید.
- داشتن وزن سالم در دوران بارداری هدف بسیار مهمی است که باید آن را رعایت کنید و در این میان با اجازه متخصص خود ورزش کنید.
- پوشیدن جوراب های فشاری در این زمان واجب می باشد و می تواند به داشتن گردش خون بهتر در پا های شما کمک کرده و مانع از بروز انواعی از واریس ها در بدن فرد باردار شود.
اگر از این مطلب رضایت داشتید در ادامه شما می توانید یک سری اطلاعات دیگری در مورد بارداری در دوران قاعدگی و آزمایش کوردو سنتز نیز مشاهده نمایید و برای این کار کافی است تا از لینک های داده شده در این زمینه استفاده کرده تا بتوانید وارد صفحات مربوطه شوید.
منبع : آرگا