دسته ها
جمعه ۳۱ فروردین ۱۴۰۳

گل مژه چیست؟ برای درمان گل مژه از این روش ها بهره ببرید

  • سمیرا غلامحسینی
  • ۲۵ مرداد ۱۳۹۹
  • دیدگاه‌ها برای گل مژه چیست؟ برای درمان گل مژه از این روش ها بهره ببرید بسته هستند

گل مژه یکی از شایع ترین بیماری های چشمی به شمار می آید که افراد در هر گروه سنی ممکن است به آن مبتلا شوند. خوشبختانه درمان گل مژه به سادگی با روش های مراقبتی خانگی قابل انجام است.

گل مژه یک آبسه یا جوشی است که در پلک پایین یا بالا تشکیل می شود. این التهاب ناشی از انسداد مجرای چربی و باکتری هایی است که عموما بر روی پلک چشم بدون هیچ گونه مشکلی زندگی می کنند. در این مطلب با بهترین روش های بهبود گل مژه و علل ایجاد آن آشنا می شویم.

بهترین روش های درمان گل مژه

گل مژه

برخی میکروب ها می توانند همراه با سلول های مرده پوست در امتداد لبه پلک, گیر کنند. گل مژه معمولا سطحی و قابل مشاهده می باشد. اما در برخی موارد آن ممکن است عمیق باشد و به درون پلک نیز نفوذ کند. گل مژه خارجی مشابه جوشی در کنار مژه شروع به شکل گرفتن می کند و پس از مدتی قرمز شده و دردناک می شود. برخی از گل مژه ها کوتاه مدت هستند و خود به خود التیام می یابند. این در حالی است که برخی دیگر از گل مژه ها نیاز به مراجعه به پزشک و مراقبت دارند.

گل مژه داخلی, در قسمت زیرین پلک تشکیل می شوند و موجب قرمزی پلک و تورم و درد آن می شود. اگرچه این نوع گل مژه ممکن است به اندازه ی گل مژه خارجی قابل مشاهده نباشد اما دردناک است و نیاز به مراقبت ویژه دارد. گل مژه معمولا خطری برای بینایی و چشم فرد ایجاد نمی کند و عمدتا بی ضرر است و به ندرت بینایی و مردمک چشم را تحت تاثیر قرار می دهد. اما در موارد بسیار نادر گل مژه ممکن است به عفونت های شدید صورت که سلولیت نامیده می شود, منجر شده و خطرناک باشد. این مسئله ممکن است در هر سنی برای افراد رخ دهد.

در برخی موارد ممکن است پزشک تزریق برخی استروئیدها را برای رفع گل مژه, تجویز نماید. با این حال این روش نیاز به مهارت بالایی دارد و ممکن است خطراتی از قبیل خونریزی / کبودی، بیرنگ شدگی / نازک شدن پوست، جای زخم، درد را داشته باشد و در موارد بسیار نادر موجب از دست دادن بینایی شود. به همین دلیل جراحی از گزینه های درمانی نادر در رفع گل مژه می باشد و متخصص در موارد نادر این روش را استفاده می کند.

در صورتی گل مژه به درون و اطراف پلک گسترش یافته و منجر به عفونت چشم شده باشد, در این صورت ممکن است از پماد و یا قطره های آنتی بیوتیک موضعی جهت بهبود استفاده شود. در صورت تشدید این عفونت ها روی پوست و ابتلا به سلولیت, ممکن است نیاز به آنتی بیوتیک خوراکی یا داخل وریدی برای  رفع گل مژه باشد.

  •  آرون گروپس

رفع گل مژه با روش های خانگی

درمان گل مژه

گل مژه اغلب به صورت خود به خود طی پنج تا هفت روز رفع می شود. در طول ابتلا به این عارضه, توصیه می شود از ترکاندن گل مژه جدا خودداری شود چرا که این مسئله می تواند منجر به زخم و عفونت پلک شود. یکی از بهترین روش های رفع گل مژه استفاده مکرر از کمپرس آب گرم می باشد. در واقع گرما موجب نرم شدن محتویات درون گل مژه می شود به طوری که می تواند به راحتی تخلیه شود. برخی از اقدامات خانگی جهت بهبود گل مژه به شرح زیر می باشد.

  • توصیه می شود در طول روز ۴ تا ۶ بار از کمپرس گرم به مدت ۱۵ دقیقه استفاده شود. این روش به زهرکشی کمک می کند. هنگام استفاده از این روش, چشم را بسته نگه دارید.
  • یکی از روش های درمان گل مژه, ماساژ آهسته پلک با آب یا شامپو بچه است. این روش نیز ممکن است به زهرکشی کمک کند. هنگام مالش دادن پلک, توصیه می شود چشم بسته باشد.
  • در طول ابتلا به گل مژه از آرایش چشم, پرهیز کنید و استفاده از لوسیون ها و کرم چشم را متوقف نمایید. چرا که این مواد ممکن است به باکتری های موجود در گل مژه, آلوده شوند و گل مژه را تشدید کنند.
  • در هنگام ابتلا به گل مژه, از استفاده لنز چشم, خودداری کنید. چرا که ممکن است عفونت به قرنیه چشم گسترش پیدا کند.

علت ایجاد گل مژه

علت ایجاد گل مژه

گل مژه معمولا ناشی از مسدود شدن غدد چربی و باکتری استافیلوکوک ایجاد شود که این باکتری ها به طور طبیعی بر روی سطح پوست زندگی می کنند. در واقع گل مژه زمانی رخ می دهد که غدد چربی به وسیله ی بافت زخمی یا ماده خارجی مانند آرایش، گرد و غبار مسدود شود. به طور کلی عوامل خطر و ایجاد کننده گل مژه عبارت است از:

  • مواد خارجی مانند آرایش و گرد و غبار که ممکن است موجب مسدود شدن غدد شده اگر که به درستی شسته نشوند.
  • عفونت ها, سوختگی و یا ضربه که منجر به بافت زخم شود و در نتیجه عملکرد غدد را دچار مشکل کنند.
  • خروج کند سبوم از غدد میبومین که معمولا در بیماری مزمن التهابی به نام اختلال غدد میبومین رخ می دهد. این اختلال معمولا با آکنه روزاسه بر روی گونه ها و بینی همراه است اما به تنهایی نیز می تواند رخ دهد.

بررسی نشانه های گل مژه

  • درد
  • قرمزی
  • یک توده در پلک پایین یا بالا
  • ورم موضعی بر روی پلک
  • سوزش در چشم
  • حساسیت به لمس شدن
  • پوسته پوسته شدن حاشیه پلک
  • خراب کردن پلک
  • تاری دید
  • احساس سوزش در چشم
  • وجود مخاط چشمی
  • تاری دید

آشنایی با علایم گل مژه

راهکارهای طبیعی جهت بهبود گل مژه

با کمک راهکارهای طبیعی و خانگی می توانید گل مژه را برطرف کنید، در ادامه مطلب چند راهکار عالی را در اختیار شما عزیزان قرار خواهیم داد

تخم گشنیز

یکی از روش های عالی جهت رفع گل مژه استفاده از تخم گشنیز است بنابراین دو قاشق غذا خوری تخم گشنیز را داخل یک فنجان آب ریخته و اجازه دهید به جوش آید و بعد از سرد شدن با محلول به دست آمده چشم هایتان را بشویید، به منظور رسیدن به بهترین نتیجه می توانید روزی دو تا سه بار از این روش استفاده کنید تا زمانی که به صورت کامل گل مژه برطرف شود.

رفع گل مژه با راهکارهای طبیعی

سیب زمینی

ابتدا یک عدد سیب زمینی را پوست گرفته سپس با یک پارچه نرم و نازک دور آن را بپیچید و بر روی گل مژه به مدت ده تا پانزده دقیقه بگذارید، برای رسیدن به نتیجه مطلوب روزی دو بار از این روش کمک بگیرید.

چای کیسه ای

یک عدد چای کیسه ای را به مدت یک دقیقه داخل آب گرم خیس کرده سپس چای را بر روی گل مژه قرار دهید تا چای کیسه ای سرد شود، همچنین می توانید از چای کیسه ای که از قبل استفاده شده است نیز برای انجام اینکار استفاده کنید، روزی دو تا سه بار از این روش استفاده کنید.

نکته : در صورتی گل مژه داخل پلک است می توانید چای کیسه ای را بر روی پلک قرار دهید.

درمان گل مژه با روش های خانگی

زردچوبه

 زردچوبه علاوه بر اینکه یکی از ادویه های پرکاربرد در آشپزی می باشد در پزشکی نیز مورد استفاده قرار گرفته می شود و برای رفع گل مژه می توانید از این ادویه کمک بگیرید، فقط کافی است مقداری پودر زردچوبه را داخل یک لیوان آب مخلوط کرده و با کمک محلول به دست آمده گل مژه را بشویید.

نکته : روزی دو بار از این روش استفاده کنید.

روغن کرچک

استفاده از روغن کرچک برای بهبود گل مژه گزینه بسیار مناسبی است بنابراین گوش پاک را به روغن کرچک آغشته کرده سپس بر روی گل مژه بمالید و اجازه دهید به مدت پانزده دقیقه بماند و در نهایت با آب گرم بشویید، روزی چند بار از این روش استفاده کنید.

بهبود گل مژه با روش های خانگی

سرکه سیب

دو قاشق چای خوری سرکه سیب را در یک فنجان آب حل کرده سپس پنبه را در محلول به دست آمده خیس کرده و بر روی گل مژه به مدت یک تا دو دقیقه بگذارید، روزی دو تا سه بار این روش را تکرار نمایید.

با توجه به مطالب بیان شده, با مراقبت های خانگی و ساده می توان گل مژه را برطرف کنید، به طور کلی خوشبختانه گل مژه خطرناک نیست و به راحتی درمان می شود، به منظور آشنایی با دیگر روش های درمان بیماری می توانید بر روی لینک کلیک نمایید.

منبع : آرگا

مطالب مرتبط
مطالب داغ
همچنین ببینید
مشاهده دیدگاه های این مطلب
دیدگاه های مطلب
دیدگاه‌ها برای گل مژه چیست؟ برای درمان گل مژه از این روش ها بهره ببرید بسته هستند دیدگاه برای این نوشته